Rad by som vedel ake kotucovky pouzivate na DH a FR a ake mate z nich dojmy.
Chcem totizto kupit nejaku na svoj DH bike a neviem sa rozhodnut aku.
Piste aj ceny.
tema diskovych brzd uz bola x-krat rozoberana...
co tak precitat si starsie diskusie....pozriet si recenzie na tejto stranke a potom popozerat slovenske cykloshopy a zistit si ceny ???
toto forum, je na to, aby sa tu riesili konkretne problemy ....
alebo ma to vyhladavanie za teba urobit niekto iny ???
vyber si aspon tri brzdy, medzi ktorymi sa nevies rozhodnut a potom mozeme pokecat o tom, ktora je na co vhodnejsia...
Hayes napísal/a:
-------------------------------------------------------
> Rad by som vedel ake kotucovky pouzivate na DH a
> FR a ake mate z nich dojmy.
> Chcem totizto kupit nejaku na svoj DH bike a
> neviem sa rozhodnut aku.
> Piste aj ceny.
>
> Diki
Podla tvojho Nicku to skoro vizerá,že už máš vybraté.
Skúšal som rôzne značky a nakoniec som zostal pri Hayes.Ale asi skoro každá brzda môže brzdiť v pohode.Záleží na konkrétnom kuse-nastavení,odmastení a podobne.
No ja mam teraz Hayes Mx-2 a som s nimi uplne spokojny.Skusal som aj HFX-9 ale jediny rozdiel bol v tom ze sa trochu lahsie stlacaju.
Vedeli by ste poradit najake uplne lacne kotucky , ktore aspon trosicku brzdia ?
Momentalne som totizto bez penazi a zhanam nejake brzdy za najnizsiu cenu. Rozmyslal som nad Tektro alebo Promax (cca 1000 Sk) . Mate s nimi skusenosti ?
Tektra som jazdil styri sezony a dajme tomu az na to prehrievanie. Ale za tu cenu som bol maximalne spokojny. Ale doporucujem maly tuning a to vymenit povodne oblozenia za Fibrax a potom to uz je o niecom. Inak za celu dobu len minimalna udrzba a naozaj ziadny problem proste nic. Mozno som mal dobre kusy:-)
Hayes, tak Ty mas na biku brzdy HAYES MX 2 , a teraz zhanas na ten isty bike nejake ine kotucovky, a to do 1000 sk? Nie si tak trosku zmateny? Az budes chciet machrovat tak najprv rozmyslaj.
Brzdy do 1000,- sk na DH? Ha ha ha ty si asi pri tom DH alebo FR ci o com to tu snivas dobre svihol ze? A zrejme na hlavu. Ake je to tvoje DH delo ked chces na neho lacacky brzdy? A ten DH robis kde resp. FR? Nas poniektorych by to dost zaujimalo ale asi nic moc ked ti stacia take brzdy do 1000,-sk
Chalani, nerobte si z neho srandu, som pocul, ze aj na Olpranoch niektori BIKERI jazdia DH. Hayes, nic si z nas nerob, Ty si len spokojne jazdi okolo svojho panelaku.
neber to ako vrtanie. ale najprv si musis ujasnit.
1. brzda HAYES HMX-1 mechanická + rotor 160 mm = cca 2590,- Sk
2. Ked si svojimi brzdami spokojny... naco zhanat ine?
3. skor posetri a kup si brzda HAYES HFX-9, hydraulická, komplet + rotor 160 mm za 4290,- Sk. To su orientacne ceny z jedneho nemenovaneho webshopu.
btw. kde si videl tektra za liter?
co pisu ostatni, co vrtaju a tvaria sa ako majstri sveta a su to usoplany 12 rocni fagani, nic si z nich nerob... to ze sa mozno nevyznas, nevadi... nik uceny z neba nespadol...
Ved ja by som najradsej kupil Grimecu alebo Formulu pripadne ten Hayes ale idem kupit DH ram (jazdeny) za 22 000 Sk dalej Vidlu za 15 000 Sk a musel by som kradnut aby mi zvysili peniaze na ostatne komponenty. A musite uznat ze zatial su na DH a FR lepsie aj tie Tektra ako brzdit podrazkami na topankach... )
P.S. tie stare HMX-2 si nemozem nechat preto, lebo ten bike na ktorom boli som uz predal.
Tobo, Hayes mal na svojom biku HFX 9, TERAZ MA MX 2, a teraz zhana nieco do 1000sk. Vtom je ta pointa. Nakoniec Hayes zisti, ze mu najviac vyhovuje palica do kolesa.
to Hayes: ram za 22 papierov - pokial budes mat ram za 22 papierov a chces tam supnut diskove brzdy za liter(nejake nebrzdiace mechaniky), potom budes mat velmi nevyvazenu zostavu. radsej kup o nieco lacnejsi ram a trosku lepsie brzdy, pretoze pokial budes mat zle brzdy a chces robit downhill, potom radsej maj obednanu sanitku pred kazdym zjazdom... mozem ti doporucit shimano m525 (deore), co su asi najlacnejsie fungujuce diskove brzdy. nezabudni, ze vzdy je dolezite NASTAVENIE brzd. pretoze mozes mat sebelepsie hydra brzy, ale ked su zavzdusnene, su nefunkcne, ako u auta. na http://www.cyklomarket.sk/ mas HAYES HFX-9 za 4290 a Shimano Deore za 3350 komplet. na http://obchod.yannicksport.sk/ mas shimano deore komplet za 3 799,00 Sk takze radsej popros niekoho, ci ti nemoze pozicat a budes mu to splacat, pretoze zdravie mas len jedno. popripade pobehaj bikeshopy a skus nieco zjednat.
to free: myslel si taketo nieco: Hayes akurat nevie, co chce podla mna a preto ho netreba hned odpisat, ale mu poradit, aby vnasal osvetu do sveta a aby su ludia konecne prestali kupovat taketo nieco... www.lukabike.com/bike/vtipy/olpran_globus.jpg)
Dakujem ToBo. Tie deorecka za 3799 su dve alebo len jedna ? Ja som verny mechanikam pretoze sa daju lahko opravit a ked su dobre nastavene tak sa niektore daju porovnavat aj s hydrami.
duri kasli na neho nerob si z neho srandu lebo potom tu maju niektory humanne citenie a pre tych sme 12 rocny fagani. ser na to. nakolko sa pyta ne brzdy ktore ma teda vraj mal potom nema a chce nejake lacaky na DH resp FR. to co napisal free je trefne.
To Hayes: deore su hydrauliky a je to komplet 1 (packa, brzda rotor), obidve 7.598 Skk, ale lacnejsi mas potom ten cyklomarket. brzdny ucinok hydraulik a nechanik sa neda porovnat.
To miso: ak si sa urazil, tak potom sorry... ale nie kazdy uceny z neba nespadol a nemam dovod do niekoho skakat, ked potrebuje poradit. ak potrebujes poradit, napis problem a ked budem vediet, poradim. diskusia je od diskutovat a nie ***** alebo sa mylim?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tema diskovych brzd uz bola x-krat rozoberana...
co tak precitat si starsie diskusie....pozriet si recenzie na tejto stranke a potom popozerat slovenske cykloshopy a zistit si ceny ???
toto forum, je na to, aby sa tu riesili konkretne problemy ....
alebo ma to vyhladavanie za teba urobit niekto iny ???
vyber si aspon tri brzdy, medzi ktorymi sa nevies rozhodnut a potom mozeme pokecat o tom, ktora je na co vhodnejsia...
-------------------------------------------------------
> Rad by som vedel ake kotucovky pouzivate na DH a
> FR a ake mate z nich dojmy.
> Chcem totizto kupit nejaku na svoj DH bike a
> neviem sa rozhodnut aku.
> Piste aj ceny.
>
> Diki
Podla tvojho Nicku to skoro vizerá,že už máš vybraté.
aj ked ja osobne jazdim Promax Armory a som s nimi velmo spokojny...
Vedeli by ste poradit najake uplne lacne kotucky , ktore aspon trosicku brzdia ?
Momentalne som totizto bez penazi a zhanam nejake brzdy za najnizsiu cenu. Rozmyslal som nad Tektro alebo Promax (cca 1000 Sk) . Mate s nimi skusenosti ?
1. brzda HAYES HMX-1 mechanická + rotor 160 mm = cca 2590,- Sk
2. Ked si svojimi brzdami spokojny... naco zhanat ine?
3. skor posetri a kup si brzda HAYES HFX-9, hydraulická, komplet + rotor 160 mm za 4290,- Sk. To su orientacne ceny z jedneho nemenovaneho webshopu.
btw. kde si videl tektra za liter?
co pisu ostatni, co vrtaju a tvaria sa ako majstri sveta a su to usoplany 12 rocni fagani, nic si z nich nerob... to ze sa mozno nevyznas, nevadi... nik uceny z neba nespadol...
P.S. tie stare HMX-2 si nemozem nechat preto, lebo ten bike na ktorom boli som uz predal.
to free: myslel si taketo nieco: Hayes akurat nevie, co chce podla mna a preto ho netreba hned odpisat, ale mu poradit, aby vnasal osvetu do sveta a aby su ludia konecne prestali kupovat taketo nieco... www.lukabike.com/bike/vtipy/olpran_globus.jpg
To miso: ak si sa urazil, tak potom sorry... ale nie kazdy uceny z neba nespadol a nemam dovod do niekoho skakat, ked potrebuje poradit. ak potrebujes poradit, napis problem a ked budem vediet, poradim. diskusia je od diskutovat a nie ***** alebo sa mylim?