Sem-tam nejaká tá palička alebo konár hodený cez lesnú cestu/chodník je "normálna" vec. Obídeš, preskočíš, odstrániš a ideš ďalej. No na Devínskej kobyle niekto vymyslel "vyšší level" týchto prekážok. Šiel som tam túto sobotu (31.10.2009), pozrieť sa s rodičmi na inverziu. Vybrali sme sa mojim obľúbeným chodníčkom po ľavej strane, ktorý vyústi až na vrchol kobyly. V určitom úseku však bolo nahádzaných neskutočne veľa polien. A nie hocijakých. Niektoré sme mali problém odstrániť aj 2. Boli tam nahádzané v určitých vlnách, kedy šlo po sebe cca 3-8 kúskov. Všetky sme odstránili. Bolo ich 71 ks, pričom som počítal len tie veľké. Malých bolo ďalších 15-30. Dnes (2.11.2009) som šiel skontrolovať, ako to tam vyzerá. A čo som našiel? Samozrejme opäť si niekto dal námahu a celé to za*ebal konárami, kmeňmi stromov. Tak som si dal 2. brigádu (našťastie pri odstraňovaní najväčšieho a najťažšieho kusu, ktorý zhodou okolností bol asi naozaj padnutý a nie nastrčený, mi pomohol Tomáš Kubek zo Ski biku). Teraz som zvedavý, ako to bude ďalej. Zaujímavé je, že som sa s tým stretol len na istom chodníčku v označenom areáli na mapke. Inde som stretol len 2 "náznaky". V týchto miestach taktiež možno pozorovať rozbitý les, rozjazdený. Čierna ťažba? Alebo chce takýmto spôsobom niekto zabrániť, aby tam nejazdili na strojoch? No takto sa to nerieši...
A čo som tým chcel povedať? Asi len toľko, že keď tade pôjdete a bude to opäť zahádzané, všímali si, či nevidíte vinníkov (1 to nemá šancu spraviť, dokonca to sem-tam vyzerá, že je to tam navezené) a prípadne to prečistili.
Ja inak nechapem tych ludi, co to robia .. namakaju sa ako k* .. a nic z toho aj tak. Ale viem , ze poniektori dochodcovia mavali taki adrenalinovi sport, ze hadzalai konare do kolesa, pripadne priamo sotili cloveka na bajku .. v zime (pod Kolibou) ... nechapem to ..
jezus: tak,tak .. presne.
romanx: nieco ako sme boli v soboru pri Hviezde ? Som nechapal .. kto to tam narezal tie stromy. Ved tam je niekde aj rezervacia, lesnici to asi neboli, protizakonne to tam urcite niekto narubal.
no fuj, (to strčenie, to by som už neočakával...ak ide človek normálne bikom okolo) mám už cez 40 ....tak by sa ten "dedko" čudoval, že mu riadne vynadá chlap jak hora a nie očakávané "decko".
Mozno by to chcelo zajst tam v inom termine, skoro rano (teda okolo siedmej) alebo neskoro vecer. Ale to sa moc neda, ked clovek chodi do roboty. Lebo ti skodcovia tam urcite nepojdu cez vikend okolo obeda, ked je tam najviac bajkerov a turistov.
A ak je to lesny chodnik, tak oslovit spravcu a zistit, ci s tym nemoze nieco robit. Neviem nemam poznatky, ci to je protipravne davat umyselne prekazky na chodnikoch, ktore su oficialne.
Ale najdolezitejsie by bolo pristihnut tych retardov, aby sme aspon vedeli, kto to je. Mozno ze su to samotni lesnici, lebo take doslova kmene tam nahnevany penzista bez techniky neda.
Dôvod prečo by to tam dávali lesníci nechápem.
Kobyla patrí pod Lesnú správu Bratislava, Pekná cesta.
Ak tade niekto chodí pozorne tak si mohol všimnúť niekoľko metrov od tej cesty rôzne akoby "stanovištia" z driev, niečo ako "bunkre" .
A dajú sa tu vidieť aj rôzne individuá oblečené v maskáčoch a s pištolkami na farebné guličky Takže pozor aby niekto náhodou pri jazde alebo prechádzke po lesnej ceste neschytal farebnú guličku pri ich hraní.
tieto bunkre neznasam .. lebo raz ked som sa krizom krazom vozil po lese a ked som stretal aj taketo bunkre pripade taboriskaa .... tak sa mi podarilo ponad kamenolom prist k nejakemu domisku uprostred lesa a tam ma jeden malinky havkac pohryzol ... ked ich majitel zjavne nevedel zvladnut .... ach zle spomienky zle odvtedy uz po kobyle chodim len po overenych koncinach pre istotu - aj ked to troska obmedzuje
Podľa opisu síce neviem, ale buď vrchný začiatok Fialkovej doliny- ten akoby "majer" ale tam majú veľkých psov a veľa kôz alebo potom niekde pri Devínskej ceste, tam býva dosť ľudí a aj psov.
Len tak ma to zaujímalo.
Zaujímavá fotka tmax, ešte keby tam stál nejaký chlapík s akože "samopalom, puškou" tak to nemá chybu
Ďakujem, tak bola fotka mienená. Komparz nikde nebol.
ved jasne velky pes to bol .. presnejsie dva jeden nemecky ovciak a druhy este vacsi ;-] a bolo to v udoli vlastne .. cize ta fialkova by to mohla byt
Ak to boli tie psy, ktoré behajú za plotom domu na majeri, tak sa čudujem. Ešte som ich vonku nevidel, i keď sa tade vždy snažím rýchlo prefrčať, nevyzerajú priateľsky. Avšak s nôžkou sa určite rady skamarátia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jezus: tak,tak .. presne.
romanx: nieco ako sme boli v soboru pri Hviezde ? Som nechapal .. kto to tam narezal tie stromy. Ved tam je niekde aj rezervacia, lesnici to asi neboli, protizakonne to tam urcite niekto narubal.
no fuj, (to strčenie, to by som už neočakával...ak ide človek normálne bikom okolo) mám už cez 40 ....tak by sa ten "dedko" čudoval, že mu riadne vynadá chlap jak hora a nie očakávané "decko".
A ak je to lesny chodnik, tak oslovit spravcu a zistit, ci s tym nemoze nieco robit. Neviem nemam poznatky, ci to je protipravne davat umyselne prekazky na chodnikoch, ktore su oficialne.
Ale najdolezitejsie by bolo pristihnut tych retardov, aby sme aspon vedeli, kto to je. Mozno ze su to samotni lesnici, lebo take doslova kmene tam nahnevany penzista bez techniky neda.
Kobyla patrí pod Lesnú správu Bratislava, Pekná cesta.
Ak tade niekto chodí pozorne tak si mohol všimnúť niekoľko metrov od tej cesty rôzne akoby "stanovištia" z driev, niečo ako "bunkre"
A dajú sa tu vidieť aj rôzne individuá oblečené v maskáčoch a s pištolkami na farebné guličky
Len tak ma to zaujímalo.
Ďakujem, tak bola fotka mienená. Komparz nikde nebol.
Ak to boli tie psy, ktoré behajú za plotom domu na majeri, tak sa čudujem. Ešte som ich vonku nevidel, i keď sa tade vždy snažím rýchlo prefrčať, nevyzerajú priateľsky. Avšak s nôžkou sa určite rady skamarátia.