ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
po tom co som si dnes uzil na krasnych singlacoch, ktore boli v podstate suche a vystlane listim, na rozdiel od blatovych ciest rozje...rozjazdenych od lesakov, som vdacny za kazdy meter singla... a nikto iny nam ich za nas nepostavi
tak, slovenski bajkeri sa zobudzaju
akurát, že stretnutie je na opačnej strane singla
takže MaRCy pozri si spoj na peknú cestu -> na račko a potom električkou 3,5,16...
tak zrovna misuge nepatrí k tým "zaspatým"... na singli si svoje poctivo odmakal... kiežby bolo takých viac...
martin
misuge
fluider
laco f
marcy
durki
gronkjear
...
plán je taký, že by sme sa tretli o 11 pri horárni na peknej ceste, s ostatnými následne (cca o 3/4 hodiny) povedzme u slivu.
laco, nože napíš niečo aj ty, aspoň, či ti to tato vyhovuje...
jo a dúfam, že sa pridajú aj ďalší
Ale chcem sa spytat ci tam niekde nie je poskryvane nejake naradie (motycka, lopata ci krompac) ?
Idealne by bolo, keby kazdy mal so sebou rucnu pilku....
Tiež prídeme k horárni. Len jedna technická môžme byť na bajkoch alebo radšej peši?
Tiež prídeme k horárni. Len jedna technická môžme byť na bajkoch alebo radšej peši?
Myslim, ze by sme mohli i na bike... Ideme na jedno miesto, kde sa da dostat s bike... Ja osobne budem musiet prist na bike, lebo este predtym musim na Biely kriz... Takze , navrhujem stretko o 11,00 pri horarni pre tych, co pojdu na peso a o 11,30 hod pri Slivovi ptre tych, co pojdu na bike...
A nezabudnite zobrat pilky, sekery, pracovne rukavice...
Vidime sa zajtra... snad pridu i dalsi, co maju zaujem pomoct...
P.S. Pripadne este dajte vediet, ako pridete, aby sme zbytocne necakali....dik
A nezabudnite zobrat pilky, sekery, pracovne rukavice...
Vidime sa zajtra... snad pridu i dalsi, co maju zaujem pomoct...
P.S. Pripadne este dajte vediet, ako pridete, aby sme zbytocne necakali....dik
OK tak o 11:30 pri Horárni. 3 kusy na bajkoch.
cibulka: pri horárni je stretko o 11.00! hlavne si prineste náradie, bez neho na tom úseku nie je až tak veľmi čo robiť, ale prinajhoršom by sme už niečo vymysleli
Zišlo sa nás celkom 9, čo som vôbec nečakal. Počasie síce neprialo výhľadom (áno, pripravujeme aj takéto oživenie trailu), no hlavná vec, že nepršalo.
Podarilo sa nám spriechodniť dve húštiny na hornom konci trailu, celkovo približne 600 metrov kriakov, malinčia a podobného bordelu. Momentálne je úplne zjazdných (na bajku) cca 600 metrov trailu od jeho začiatku/konca v údolí potoka Uhlianka po poľovnícky posed, nasleduje krátky úsek (asi 150-200m), ktorý bude potrebné ešte vyčistiť od dreva a sem tam aj malinčia, ktoré je ale nízke a dá sa peši v pohode prejsť a potom už spomínané húštiny oddelené krátkym úsekom po lúke. Samozrejme na traili ostali ešte prekážky v podobe popadaných stromov, na ktoré budeme potrebovať motorovú pílu... Priechodná časť končí krátkou (10m) húštinou z malín, na ktorú sme si holými rukami netrúfli.
Ďakujem ešte raz všetkým pomocníkom, s niektorými sme sa videli prvý, no verím, že nie posledný krát.
Ešte pár fotiek:
pridal by sa niekto v sobotu na trailbuilding? zrejme by sme teraz išli zase odspodu novej časti...
detaily by sa dohodli v priebehu zajtrajška...
pridal by sa niekto v sobotu na trailbuilding? zrejme by sme teraz išli zase odspodu novej časti...
detaily by sa dohodli v priebehu zajtrajška...
Ja by som isiel, ale bolo by lepsie stretko skor, okolo 10,00 hod pri II. kamenolome. Odtial by sme mohli vycistit dalsiu cast singla. Idealne by bolo, ak by niekto okrem pilky doniesol i macetu.
Dufam, ze sa zideme v tak hojnom pocte, ako v utorok...