ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
triki: to nebola maceta
Dobrou spravou zas je, ze vcera som odniesol vsetky podklady na povolenie, aby sme mohli singletrack oficialne oznacit podla STN 018028, takze budu na celej dlzke singla modre "C". Povoleníe by som mal mat za dva tyzdne v ruke, takze vsetko je ok...
Ak pojdes od Vojenskej nemocnice stale po asfaltke, tak II. kamenolom je cca 2 km nad konecnou autobusu pri Sanatoriu. Je to krizovatka asfaltiek so studnickou, lukou a jazierkom... V tomto vlakne je i niekde mapka, uz sme sa tam stretavali...
Z naradia bude idealna rucna pilka a rukavice...
laco: paráda, pochvala... no som zvedavý, ako to tam vyzerá. veď už aj minulú sobotu tam ťažili :-/
zatiaľ to vidím takto:
ja (dúfam, že ma do zajtra neskolí vírus)
laco
romanx (nepotvrdený)
tidli
alan (?)
lto (?)
a stretli by sme sa teda pri kameňolome o 10.00?
Info o dalsej pomoci sa objavilo na dalsej stranke, sam som zvedavy, ci niekto odtial pride... V kazdom pripade ale chcem ist na singletrack, potrebujem do pondelka vidiet, ci nam drevorubaci vbehli na chodnik, aby som mohol podniknut dalsie kroky... Bude dobre, ak mar_tin zoberies fotak, bude dobre to mat i zdokumentovane...
Stretko na brigadu 28.11.2009 o 10:00 hod na krizovatke II.kamenolom. Vsetci, kto chce pomoct pri cisteni singletracku su vitani...