Si macher.
Škoda by bolo teraz cúvnuť. Ako som písal, rád sa pridám. Mám aj nejaké obľúbené trasy ako ďalšie návrhy. Veď každý z nás pozná nejaké dobré trasy. Aspoň sa dozvieme, čo môžme očakávať. Ak by to šlo, o rok by to už mohlo vyzerať ináč. Nájdem si čas zajtra či pozajtra, prispôsobím sa ostatným. Malo by nás byť čo najviac, nech vidia tú silu :). Skús to dohodnúť s ostatnými a napíš aspoň SMS (môj t.: 0911553588).
07.12.2009 - 19:25:50
00
veď práve že by bola strašná škoda teraz cúvnuť, mrzí ma ale že je to teraz tak ako to je a že musím tvrdúť v BA, na to stretnutie by som šiel rád. Inak ešte skúšam nejakých ľudí no neviem či sa ešte niekto odhodlá, ale dúfam teda že sa ešte niekto nájde.
07.12.2009 - 19:46:31
00
Neozval si sa, ale nevadí.
Študoval som podrobne stránku neziskovej organizácie Miestnej akčnej skupiny (MAS) Horný Liptov na www.hornyliptov.sk, keďže podávajú pomocnú ruku. Dosť významnú časť ich aktivít tvorí príprava a zriadenie cykloturistických trás v tomto regióne. Majú hotovú koncepciu 300 km trás na najbližšie roky (do 2013), peknú prezentáciu a mnohé zaujímavé trasy (napríklad aj na hlavný hrebeň Nízkych Tatier) po známych i menej známych trasách taktiež v TANAPe a NAPANTe. Vyzvali Ťa, že by bolo dobré rozšíriť ich pracovnú skupinu o jedného za účelom rozšírenia o singletracky. Aby sme boli rovnako pružní, pripravil som si niečo na papieri a niečo v hlave a pred obedom som tam skočil. Nik z kompetentných na cyklotrasy tam síce nebol, ale nechal som číslo a čakám, že sa niekto ozve. Nechcem sa nikde tlačiť a išiel som len preto, že asi nik iný teraz nezareagoval. Mám i nejaké predstavy a trochu prehľad o okolí, ale dúfam že sa stretneme viacerí napríklad i s lopatami a podobne a zastupovať nás bude niekto schopnejší.

Mám vytlačený článok od Tomáša Kvasničky z ČeMBY ( od bikemagazin.sk) "Zdánlivá nemožnost singletracku", lebo lepšie by to málokto vysvetlil. MAS Horný Liptov je cesta k legalizácii singltrekov. S ich podporou sa dá presadiť veľmi veľa. Dám príklad:

Na kraji Hrádku je Hradská hora. A v nej je hotových chodníčkov niekoľko kilometrov, niektorí to poznáte. Netreba s nimi nič robiť, len ich zlegalizovať. Možno občas prejsť s hrabľami a pílkou na konáre. Vlastník je tuším Štátne lesy SR, musím to pozrieť. A kto bude s nimi jednať? Spomeň niečo, tak prídu na kontrolu, pošlú stráž a budú vyberať pokuty. Keď však dostanú pozvánku na rokovanie podpísanú primátorom či predsedom MAS, je to niečo iné. Určite by našli spoločnú reč. Skôr dajú súhlas, pripravíme "projekt", je možnosť získania peňazí na značenie, úpravy, propagáciu a podobne. Potom to už môže ísť aj do miestnej televízie a ľudia to postupne prijmú.

MAS Horný Liptov tvoria aj obce zastúpené starostami. MAS má vplyv a trochu potrebujú aj nás a my ich. Verím, že nájdeme spoločnú reč, pochopenie a podporu. MAS (miestnu akčnú skupinu, n. o.) majú aj iné regióny, len o tom možno bikeri ešte nepočuli.

MAS a SloMBA sú sesternice. Obidve majú tulácku krvnú skupinu. Hoci sa ešte nepoznajú, my ich zoznámime.
08.12.2009 - 13:03:20
00
noo pani, pisem Update :)

S Andrejom sme dnes trochu komunikovali, a stihli sme sa tak trochu zoznamit so slecnou Ing. Vierou Rajniakovou, osobou zodpovednou za pripravu projektov, aj v oblasti cyklo...

Prediskutovali sme spolu zopar veci, vymenili maily. V zasade sme sa snazili objektivne posunut informacie aj o inych formach cyklistiky, ako su znacene cesty prvej triedy... Su ochotny nam vytvorit priestor na dodatocne pripomienkovanie ich cykloplanov a posunut tieto aktivity, uz v dohladnom case o tom budeme viac informovat. Ich plany nie su sice zamerane len na MTB formu, no verim,ze im vieme pomoct aj v inych oblastiach, ako napr. cyklotrasy medzi obcami, ich stavba NEasfaltovou formou atd... Jedna sa o uzemie presne ohranicene zaintersovanymi obcami (hornyliptov.sk )...

More info soon...
08.12.2009 - 20:27:37
00
Takže všetky otázky ci návrhy smerovať do témy SloMBA a Liptov, najlepšie čo najskôr pretože by bolo vhodné aby sme mali nejaké navrhované trasy ešte predtým ako sa my nadšenci stretneme a nad niektorými sa dohodneme. Aby sme mali potom dost casu si ich prejst a v dostatočnom predstihu odhaliť ich nedostatky.

použiť môžete napríklad Mapu lesných a pozemných komunikácií na adrese http://wags.nlcsk.org/LC/Default.aspx . Chodníčky sú v nej značené jemnou bodkovanou čiarou. Pokiaľ navrhujete trasu len podľa mapy, snažte sa vyhnúť prudkým stúpaniam a klesaniam.
rovnako vám môže pomôcť mapa novo navrhovaných značených cyklotrás priamo od MAS Horný Liptov na adrese http://www.hornyliptov.sk/upload/Image/Aktuality/koncepcia_cyklotras_HL.jpg.
09.12.2009 - 20:27:20
00
Pani,klobuk dole za pekny rozbeh. (a.ndrejko - dakujem za upozornenie na temu - dlhsie som tu nebol)

Moj cas poziera hlavne praca, rodina a cestovanie, ale rad sa vo volnych chvilach pridam a pomozem, nakolko mam rad bike a hlavne kludne polne, lucne a lesne cesticky.
10.12.2009 - 18:09:40
00
Ani som nevedel, že moje latanky si v lete dali na prilbu foťák.

Jeden z tých chodníkov, čo spomínam vyššie. Chýbajú len okrúhle pečiatky a céčka.
http://www.youtube.com/watch?v=wQ8eG3fCtko
25.12.2009 - 11:57:19
00
paráda, takto presne si to predstavujem ... ešte nejaký výhľad na liptov a ja osobne som maximálne spokojný. Perfektne to tam vyzerá, takto ako to je vážne len vyznačiť a práca hotová. Problém ktorý tam však vidím je ten že keď sa na to otočia oči papalášov, mohľo by sa stať že si všimnú traťe "skokanov" a zrovnajú ich so zemou ... takže zatiaľ by som na to nepoukazoval a len jazdil, keď tak môžeme to skúsiť neskôr.

teraz som sa dostal na pc, tak skúsim nejako vyznačiť trasy ktoré si ja pradstavujem že by mohli byť v tomto smere zaujímavé, samozrejme dám i ten malý okruh medzi Závažnou Porubou a Liptovským Jánom (mimochodom jeho značnú časť vidím i z domu)

edit : tak niečo som si naklikal, nejaké tie trasy na neskôr ktoré vybalíme až keď si niektoré tie existujúce chodníčky a cestičky prejdeme a zároveň s malým okruhom uspejeme :-).
na odkaze http://www.wikiloc.com/wikiloc/user.do?name=vrabco je možné nájsť dve trasy.

Nás zaujíma Závažná Poruba - navrhovaný malý okruh, k nemu treba povedať že začiatok a koniec vyzerá byť do kopca a z kopca, zvyšok vyzerá pekne, samozrejme si to treba ešte celé prejsť kým sa s MAS stretneme a navrhovaný okruh predložíme. Rozmýšľal som že by sme sa nemuseli striktne držať chodníčka a sem tam sa z neho odkloniť, pridať terénu vlnu, a pôvodný chodníček zrekultivovať. Samozrejme nemyslím viesť singletrack úplne inde, len tak do max 4m od pôvodného chodníčka (proste obísť strom, spomalenie jazdy atď). Myslím že ak sa tieto odklony a prekážky dobre navrhnú, bude singletrack zábavný, plynulý, bezpečný a v neposlednom rade to bude ukážka na úrovni. Samozrejme všetko sa ukáže až na mieste.

Druhý trail ktorý tam je som je jedna z vrstevníc ktorú som si len tak klikal, nie je tam chodník len čisto vrstevnica. Myslené len ako ukážka že sa tam dajú postaviť fakt pekné singláče, samozrejme sa nemusia striktne držať vrstevníc, vtedy stratia niečo zo svojej hravosti.
26.12.2009 - 18:42:53
00
Ten malý okruh je dobrý, to sme vraveli. Dobre si to pripravil.

Ja som to video dal len ako ukážku. Ten konkrétny chodník by som ani nenavrhoval vzhľadom na peších turistov. Ale včera som si prešiel v tejto hore pekný vyše 10-kilometrový okruh. Niečo podobné, kde by si chodec a cyklista tak nezavadzali. Sú tu dobré možnosti do budúcna. Chcem to zmapovať a bude to pripravené ako návrh. Osobne nič iné podnikať nemienim.
26.12.2009 - 22:31:04
00
Práve rozmýšľam či ho vôbec treba prejsť, trošku ma odrádza to, že chodník ktorého sa budeme držať už na mape lesných ciest je, na druhej strane by som to ale chcel vidieť predtým ako sa to bude predkladať orgánom. Predsa len by som sa chcel vyhnúť prípadnému veľkému stupáku do sedielka či smerovaniu trasy cez húštinu (napr. malé stromky tesne vedľa seba) a teda pri predkladaní trasy MAS HL predložiť i návrh na zmenu pôvodného chodníčku (tu treba obísť strom, tu rozšíriť oblúk ... nič veľké).

Najskôr by som si to chcel prejsť zajtra alebo pozajtra (pondelok či utorok), myslím že to bude zamrznuté takže žiadne blato ale zároveň bude chodníček vidno keďže snehu nieto. Dnes na to bolo napríklad super počasie. Pridá sa niekto ? Ja by som šiel peši.
27.12.2009 - 12:04:20
00
Skuste trať LM-LH-Kráľova Lehota-Malužiná-NB-VB-čertovica-Jarabá -MpD-A tam odbočiť na Brezno a zase do LM..Paráda je to 120km na treku so mto dal tam aj s5 okolo 4h:30 a to som sa nehnal az tak....Skoda len ze certovica je dosť masaker ked je tam veľa áut....
31.07.2011 - 20:40:25
00
njn asfalt ja osobne mu nic nevycitam sak mam cestaka ale ked uz sa srat na vylet radsej cez lesne cesticky ....asi si dame kralovku ako kazdy rok ....
31.07.2011 - 21:46:36
00
Chodievaš na Cierny Váh??...Osobne som tam zatial na bicykli nebol ale autom sa mi to zdalo v uplnej pohode....
01.08.2011 - 09:23:09
00
no cierny vah tak je snad uz aj pre deti :D , ale ano chodievam tadial aj ked tento rok snad iba zo tri razy .... z toho raz na cestaku a to som teda riadne nadaval , sme si chceli skratit cestu a vyhrkalo ma paradne ...
01.08.2011 - 12:27:11
00
Tak to verím...ako vzdy krásne slovenské cesty :-)))
01.08.2011 - 13:07:13
00
keyboard_arrow_up