Vie mi niekto poradiť, kde na Slovensku robia lakovanie rámov? Ide mi o kvalitnú prácu - odstránenie starej farby, základná farba, lak, nalepky, vrchný lak. Mám síce úpne nový rám( som klasik- niet na CrMo ocel), ale chcem ho mať v inej farbe.
posledný komentár: 9. 10. 2025 o 14:45
posledný komentár: 13. 9. 2025 o 7:29
nema s tym niekto skusenost? vydrzi to, ked sa to potom aj nalakuje?
Biky sa podla mna eloxuju ked uz. Co je drahe ale trvacne.
btw, ako je na tom chrom s trvacnostou? ma s tym niekto skusenost?
Existujú dva druhy chrómovania - technické a dekoratívne.
To technické musí zodpovedať presne stanoveným požiadavkam zákazníka - hrúbka,tvrdosť,drsnosť povrchu...a pod.
Dekoratívne - je ...ehm....proste dekoratívne /Made in China/.
Voľakedysi,keď sa išlo chrómovať,musel sa povrch najprv pomediť.Neviem ako to robia dnes
Ak by som bazíroval na super lesklom biku a jedná sa o hliník,radšej by som popremýšľal nad vysokoleštením,či lapovaním kostry a následné prelakovanie,aby to časom nezoxydovalo - nezošedlo . Nie
A určite by som si nestriekal sám bike...pokiaľ to neni olpran z tesca, ten som striekal
Striekanie je hotová veda...Neni to až také ľahké ako sa zdá, neodborný prístup sa odzrkadlý na výstupe
Ak ideš do toho sám určite zagoogli...
priesvitny lak? ty si odkial spadol... najprv obrus ram, potom naneses aspon 2 vrstvy zakladneho laku /vyzera jak taka vygrcana bledo modro-seda/ a potom zase aspon 2 vrsty farebneho laku aky chces a na to das ten priesvitny aby mal bike lesk
Metalíza býva súčasťou farby, keď už tak býva perleťový lak. Celé prázdniny som brigádoval v lakovni. A priesvitný lak som nenapísal, nauč sa čítať, ale priehľadný ak chceš číry, lesklý....farebné laky čo píšeš ty sa bežne nepožívajú, ale zvyknú sa aplikovať na bielu farbu napr zelené alebo modré laky a vo výsledku celok vyzerá akoby žiaril, neónový efekt....
základovku dávať môžeš ale nemusíš, záleží od toho na aký materiál striekaš, takisto či chceš mať vo výsledku povrch ako zrkadlo alebo mať matný povrch....
je to celá veda...taktiež ak má byť povrch rovný je dôležité každú vrstvu namokro prebrúsiť, zbaviť prachu z brúsenia a nechať vytvrdnúť...a tak dookola až po poslednú vrstvu...