Sem-tam nejaká tá palička alebo konár hodený cez lesnú cestu/chodník je "normálna" vec. Obídeš, preskočíš, odstrániš a ideš ďalej. No na Devínskej kobyle niekto vymyslel "vyšší level" týchto prekážok. Šiel som tam túto sobotu (31.10.2009), pozrieť sa s rodičmi na inverziu. Vybrali sme sa mojim obľúbeným chodníčkom po ľavej strane, ktorý vyústi až na vrchol kobyly. V určitom úseku však bolo nahádzaných neskutočne veľa polien. A nie hocijakých. Niektoré sme mali problém odstrániť aj 2. Boli tam nahádzané v určitých vlnách, kedy šlo po sebe cca 3-8 kúskov. Všetky sme odstránili. Bolo ich 71 ks, pričom som počítal len tie veľké. Malých bolo ďalších 15-30. Dnes (2.11.2009) som šiel skontrolovať, ako to tam vyzerá. A čo som našiel? Samozrejme opäť si niekto dal námahu a celé to za*ebal konárami, kmeňmi stromov. Tak som si dal 2. brigádu (našťastie pri odstraňovaní najväčšieho a najťažšieho kusu, ktorý zhodou okolností bol asi naozaj padnutý a nie nastrčený, mi pomohol Tomáš Kubek zo Ski biku). Teraz som zvedavý, ako to bude ďalej. Zaujímavé je, že som sa s tým stretol len na istom chodníčku v označenom areáli na mapke. Inde som stretol len 2 "náznaky". V týchto miestach taktiež možno pozorovať rozbitý les, rozjazdený. Čierna ťažba? Alebo chce takýmto spôsobom niekto zabrániť, aby tam nejazdili na strojoch? No takto sa to nerieši...
A čo som tým chcel povedať? Asi len toľko, že keď tade pôjdete a bude to opäť zahádzané, všímali si, či nevidíte vinníkov (1 to nemá šancu spraviť, dokonca to sem-tam vyzerá, že je to tam navezené) a prípadne to prečistili.
Nuž ťažko je to, treba si len sabotérsku partu vyhliadnuť a zistiť čo sú zač, prípadne sa ozvať nejakému miestnemu združeniu záhradkárov keďže je dosť pravdopodobné že to zapratávajú záhradkári. Keď nič nepomôže obrátiť sa na nejaké miestne občianske združenie, podať sťažnosť ... proste to riešiť. Napadá ma ešte nechať na mieste nejakú ceduľku s infom pre zapratávačov kde sa majú ozvať ak chcú nejaký problém vyriešiť miesto toho aby ohrozovali svoje okolie. Neodporúčal by som ale odpratať tie drevá ďaleko od chodníka, lebo tí čo to zapratávajú sú evidentne magori schopný tam položiť klince či natiahnuť drôť.
ešte môžeme vykopať pascu na medvede, zamaskovať lístím a snehom a ako návnadu použiť majestátny kus dreva ... a večer sa len ísť pozrieť čo sa chytilo prípadne vyhotoviť pascu ktorá dotyčného rovno rozdrtí, prepichne, nakazí HIV alebo kľudne i niečo akčnejšie vykoná
este by sa to dalo oštať vzdy ked niekdo pojde okolo ale ani s stym hovnom to nie je zly napad ale horsie by bolo keby sme to museli my odpratavat zas..
Tak dnes sem od včera pribudol nový kus dreva.
Priamo na chodníku k vrcholu, je to kus drevenej konštrukcie.
Tie druhé drevá tam dnes boli znova, bežkári ich podľa stôp obchádzali a neskôr to drevo niekto odhodil nabok - táto moja dedukcia je možná vďaka stopám v snehu a ich vzájomnému prekrývaniu
Môj názor je, že to robí niekto z Dúbravky alebo Karlovky, pretože tie "nástrahy" gravitujú k tej strane. Keby bol z Devínskej, drevá by boli pohádzané aj komplet na celom chodníku až dole nad vodáreň.
Nech si tam hadze kto chce co chce, aj tak sa nic nezmeni. Mne je to vlastne jedno. Ked ho to bavi, nech pekne maka. Ja aj tak z bajku zosadat nebudem.
Presne tak, v televízkach dnes bývajú totálne blbosti, tak prečo neurobiť reportáž o zapratávaní chodníkov, ešte k tomu v Blave? Myslím si že po tom skočia...
Po čase znova obnovím túto zaujímavú tému
To drevo, čo je na predchádzajúcom príspevku, som pred pár dňami odhodil dole svahom takže dúfam, že dotyčný si preň nepôjde
Dnes tu na chodníku bol opäť väčší kus dreva, už ho nemalo význam ani fotiť, tak som ho tiež odhodil dole svahom.
Čo si "záškodník" pripraví nabudúce?
Ďalší extrém, ktorý sa síce netýka zapratávania chodníkov, je niekoho úžasná pomoc hľadujúcim zvieratám na Kobyle.
Čo viac by si mohli priať ako na konároch napichané plesnivé rožky, chleba a pagáče... Jemu to dať zožrať.
no trosku sa to pohlo dedukujem ze ten co hadze na chodnik tie dreva je ten isty co tam napichal tie kolace cize sa jedna o milovnika zvierat a nemilovnika tych co ich plasia tj. aj a hlavne cyklistov aspon je teda o tom presvedceny ......
Tu by som spojitosť príliš nehľadal, to akože kŕmenie "dobrých ľudí" tu býva v zime každý rok, ale nie plesnivý odpad a nie na turistickom chodníku. Srny tu majú krmelce s kukuricou a podobne, ale ma to dosť znechutilo, ako si to sem vôbec niekto dovolil zobrať
Viedli k tomu čerstvé stopy a nebolo to zmrznuté ani zapadané drobným snehom. Ale to je jedno, dal som to se len na ilustráciu. Téma je zapratávanie chodníkov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak ako sa slo do lesa hrabat listie , teraz budeme drevo v lese prenasat
inak tie stopy aj mna napadli.. kolko ich tam bolo a ktorym smerom sli cca..
Priamo na chodníku k vrcholu, je to kus drevenej konštrukcie.
Tie druhé drevá tam dnes boli znova, bežkári ich podľa stôp obchádzali a neskôr to drevo niekto odhodil nabok - táto moja dedukcia je možná vďaka stopám v snehu a ich vzájomnému prekrývaniu
Môj názor je, že to robí niekto z Dúbravky alebo Karlovky, pretože tie "nástrahy" gravitujú k tej strane. Keby bol z Devínskej, drevá by boli pohádzané aj komplet na celom chodníku až dole nad vodáreň.
To drevo, čo je na predchádzajúcom príspevku, som pred pár dňami odhodil dole svahom takže dúfam, že dotyčný si preň nepôjde
Dnes tu na chodníku bol opäť väčší kus dreva, už ho nemalo význam ani fotiť, tak som ho tiež odhodil dole svahom.
Čo si "záškodník" pripraví nabudúce?
Ďalší extrém, ktorý sa síce netýka zapratávania chodníkov, je niekoho úžasná pomoc hľadujúcim zvieratám na Kobyle.
Čo viac by si mohli priať ako na konároch napichané plesnivé rožky, chleba a pagáče... Jemu to dať zožrať.
Dnes podvečer, vrcholový chodník.
K stavu terénu: boli tam stopy od biku, aj dole na vrstevnicovej ceste. Ja počkám ešte pár dní a potom... Potom bude sucho