je to jeho zdravie. Inak je Sano byvaly spickovy cestak, ktory na "stare kolena" presiel k bikom. Takze skusenosti a myslim, ze aj dovody preco ju vozi urcite ma.
jasne ze hej, ja som tiez zato, jeho hlava-jeho vec, keby jazdil aj so serblom , pokial ho stym organizator pretekov nevyhodi, druhych figu borovu dotoho co ma on na hlave, kazdy nech si kuka na svoju stopu
Myslite tu old-school kozenkovu prilbu, ktora sa vozila na cestakoch pre davnymi rokmi ? Ta vydrzia rozhodne viac, nez polystyrenove prilby dneska. Nie vsetko co sa dnes vyraba je vo vsetkom lepsie ako sa robilo v minulosti. Prikladov by sa nasli tisicky. Samo, ma aj nevyhody ...
Btw, a na zimny maraton v 30cm snehu je prilba dobra proti narazu do druheho bajkera, nez pad na zem
nechcem zbytočne oponovať, ale prilba nie je na to aby vydržala, ale aby ochránila...moderné prilby sú konštruované práve na to aby pohltili náraz...ale to predsa všetci (aspoň dúfam) vieme..
Maťa aj Šaňa poznám, asi mu to ťažko niekto vyhovorí...
katko: a si si isty, ze dnesne polystyrenove prilby pohltia viac narazovej energie ako stare kozene ? .. ja teda urcite nie
edit: moderne a dnes veci nie su robene na to, aby robili to co ich vyrobcovia deklaruju , ze robit maju .. dnes sa veci robia preto, aby ludom vytahali prachy z penazenky. A moj nazor .. kozena prilba pohlti podstatne viac narazovej energie, nez polystyren. Ma to sice urcity hacik .. ale su situacie, kde som presvedceny, ze pomoze viac. Howgh.
CraObs: si si tym isty ? Neviem ci vies, aku ma pohlcovaciu schopnost koza ..
Kozena prilba vydrzi a pohlti urcite energie viac ako 5 vlnenych capic .. to mi ver.
Na rozdiel od mnohých "expertov", ktorý v inej téme ukazujú fotky, alebo dokonca videá, ako padli, je vidieť, že to vie. Teda aj padať. Ruky idú okamžite dopredu, automaticky chránia hlavu. Čo na tom, že si možno zlomí kľučku alebo zoderie dlane (inak na to sú rukavičky), ale hlava ostane relatívne zachovalá. Tí "experti" sa snažia silou-mocou držať "kormáň", aj keď už idú do záhuby a nad bicyklom nemajú kontrolu.
blbosť. väčšiu časť krízových situácií sa ešte podarí ukočírovať. keď vystieš ruky okamžite vpred... si tam
a tú klobáskovú akože ochranu hlavy by som zakázal - ochráni minimálne + zlomí krk !
Marek74: Ta klobasa je v nesulade s aktualnou normou o cyklistickych prilbach, cize nesmie byt pouzivana na pozemnych komunikaciach.
A co na maratone?? No neviem, je to vec organizatorov... len by ma zaujimalo, ako by sa tvarili, keby prislo viacero ludi na start v ochrannych prilbach pouzivanych napr. na stavbach, ktore taktiez nesplnaju normu ako klobasa...
by ma zaujimalo ci ten ujco vozi v aute aj normalnu prilbu, alebo ked ho na starte organizator informuje, ze prilba nesplna poziadavky tak sa otoci a ide domov..?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mimochodom root spravil paradne fotky
Btw, a na zimny maraton v 30cm snehu je prilba dobra proti narazu do druheho bajkera, nez pad na zem
Maťa aj Šaňa poznám, asi mu to ťažko niekto vyhovorí...
edit: moderne a dnes veci nie su robene na to, aby robili to co ich vyrobcovia deklaruju , ze robit maju .. dnes sa veci robia preto, aby ludom vytahali prachy z penazenky. A moj nazor .. kozena prilba pohlti podstatne viac narazovej energie, nez polystyren. Ma to sice urcity hacik .. ale su situacie, kde som presvedceny, ze pomoze viac. Howgh.
a hlavne toto
http://www.helmets.org/history.htm
Kozena prilba vydrzi a pohlti urcite energie viac ako 5 vlnenych capic .. to mi ver.
Janosik: niečo z leta
lto: tomu čo píšeš ani sám neveríš....
a tú klobáskovú akože ochranu hlavy by som zakázal - ochráni minimálne + zlomí krk !
A co na maratone?? No neviem, je to vec organizatorov... len by ma zaujimalo, ako by sa tvarili, keby prislo viacero ludi na start v ochrannych prilbach pouzivanych napr. na stavbach, ktore taktiez nesplnaju normu ako klobasa...