ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 18. 12. 2025 o 18:11
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Nuž, ťažko dokázať ako sa čo stalo, hoci silne pochybujem, že by sa tá vzpera zlomila pod padajúcim konárom! Nebola tenká a vybrali sme relatívne zdravé drevo. No nechcem ani pomyslieť na to, čo so singlom a okolím mostíka spravia počas sťahovania dreva.
Nejaký dohovor ťažiarskej firme je prd platný, musíte docieliť, aby rešpektovanie singletracku dali Mestské lesy tej firme do zmluvy a to nielen pri rúbaní, ale aj (a najmä) pri približovaní dreva.
Čaute, ja neprídem. Bol som sa tam včera previesť, na viacerých miestach sa na singli drží dosť vody. Singel pretínajú 2 nové široké zvážnice v spodnej časti a množstvo úzkych, ktoré rozrili chodník. Nechcelo sa mi to fotiť lebo by som musel zastavovať každých 300m.
Toto som mal na mysli. Plus, mostík sme robili predsa v auguste a používali naň odpadové drevo z ťažby, ktorá prebehla pár týždňov predtým.
Zla sprava je, ze ked som siel po asfalte peso spat, tak v lese veselo pilili motorovou pilou niekde v oblasti asi, kde je ten rozbity mostik (odhadoval som miesto to podla zvuku). A naviac mi nejaky chudak slabsi duchom vymontoval na 2 pneumatikach ventilky. Spravil to na opacnej strane, tak trvalo asi 100m, nez som zistil, ze gumy su prazdne
2.
inak fotky pekné, hneď by som sa išiel povoziť... len niektorí musíme aj drieť v šichte
zábradlie nie je také hrozné, aj tak sme plánovali dať ho dolu... len neviem, či zrovna takto..
martin: no dobre spravy su, ze na singlaci, co sme odmakali nenapadali (az na jeden maly) stromy, nerozryli to lesaci (len niekde dive prasce), na jednom mieste niekto odhrabal listie (tipujem, ze Alan) a ze az na jedno miesto je cely ten kus singlaca az po vyhlad prejazdny
Dnes som bol za horuca s riaditelom Mestskych lesov, vysvetlil som mu po lopate situaciu, prave mu posielam inkriminovane foto, a zajtra sa tam ide pozriet..a zjednat napravu.
Slubil nam, ze nam Mestske lesy dovezu na mieru drevo ( dub, lebo dlho vydrzi ), ktore mozeme pouzit na vystavbu noveho mostika... Potrebujem len presne miery...
Mrzi ho to, ospravedlnil sa za tych ludi, ale on stat nad nimi cely den nemoze...
Stale je nam nakloneny, takze aspon z tejto strany je to v pohode...