Ake máte skúsenosti so psami? Za mnou ich už pár vyštartovalo a pekne ma ponaháňali. Možno som vtedy urobil aj svoj rýchlostný rekord na ceste . Neznášam keď som niekde na bicykli a na okraji cesty ma čaká voľne pustený pes...neviem čo majú proti bikerom ...čo robíte v takýchto prípadoch?
no hej hej nepoznam az tak moc dobre utok psov, viem ze ked sa zahrynznu tak trhaju s hlavou zo strany na stranu a len tak lahko nepustia, tiez viem ze su silne a maju silny zkus, tak ale ked uz sa zahryzne tak predsa sa nenecham roztrhat, aj ked je otazne ci tym ked sa budem branit ho este viac nevyprovokujem. Neviem co je lepsie branit sa s rizikom ze ho este viac vyprovokujem alebo len cakat kym neprestane...
To s tym nosom som pocul...
Ale kazdopadne, pes ktory raz co i len naznakom zutoci na cloveka mal by ist hned na odstrel, a majitel ktory vychovava takeho psa pred sud
hej myslim to vazne, pes ktory zautoci bez dovodu na cloveka ma ist na odstrel, pes s ama chovat ako kamarat spolocnik, alebo na ochranu, podotykam na ochranu, cize pokial niekto napadne psa alebo majitela psa, pripadne jeho majetok, ok, nech sa pouzije na ochranu, ale pokial napadne cloveka bez dovodu gulka alebo inekcia...
a ok mozno by som to nezvladal,to sklabnie, ale aspon by som sa o nieco snazil..
toto by mohlo platit ale iba do chvile ak to nie je pes nejakeho syna papalasa samotneho papalasa mafiana atd atd atd proste spravodlivosti sa nedovolas
takze radsej varuj ako banuj , minule sme stretli takeho celkom druzneho vlciaka ale bolo vidiet ze sa chce len pridat a pobehat si snami ale aj tak 10% klesanie, asfalt a kopa posypoveho strku nerobia dobre jazde a k tomu este pobehujuci vlciak zo stany na stranu , tak sme pribrzdili ( isli sme traja ) aby sme boli v kope a ked sme ho minuli pomaly bez pedalovania (islo sa dole kopcom) sme zrychlovali az pokym sme ho nestratili z dohladu, keby som isiel sam neviem akoby to dopadlo , clovek trosku spanikari a nestastie je na svete .....
hej spravodlivosti sa tazko dovolas, pripadne to spravit tak ako to planuju, alebo neviem ci to uz tak aj nespravili vo Viedni, kazdy kto ma bojoveho psa/pitbull,bulterier rotwajler atd, musi robi pszyhotesty,a rozmyslaju ze to rozsiria aj o vlciaky atd...to sa mi celkom paci, aj ked to nezarucuje ze pes na nikoho nezautoci, ale aspon to znizuje riziko, ze psa dostane do ruk nejaky zakomplexovany chlapik s poruchou sebavedomia, ktory si to komenzuje velkym psom
bojove psy neexistuju ked vies psa vychovat tak je to najvacsi maznacik..
najagresivnejsie psy su prave tie krpate ala civava akurat pre cloveka niesu tolko nebezpecne..
inak na hoc akeho psa by som zaviedol psychotesty obmedzi sa tym nielen zla vychova ale aj moznost ze ten clovek ho po roku vyhodi na ulicu lebo ho uz nebavi sa onho starat..
bojove, je oznacenie pre posv ktore boli slachtene a vychovavane na boj{pitbull, bulterier,rotwajler atd.}, take ze neexistuju neuraz sa je blbost
A hej kazdy pes je relativne nebezbespecny, ale nie kazdy sa zahryzne a nepusti, alebo nie kazdy utoci bez priciny, a je jasne ze zalezi od majitela ktory ho vychovava, aky ten pes bude, ale urcite psi maju predispoziciu k agresivite
snad okrem cinskeho chocholaveho je vacsina psov slachtena na lov, obranu, strazenie..
pokial psa zvladas a vies ho vychovat a vycvicit tak nebue agresivny (bez priciny)
predispoziciu moze mat maximalne k moznosti vyrobit skody.. spravanie je na vycviku pripadne ciastocne povahe..
stale vsak plati ked nevies ako na dane plemeno tak si ho nekupuj!
Presne tak, uplne suhlasim.
Mna na biku len tak jemne rafol taky mensi orech. Nic vazne len som necakala ze po mne vystartuje. Sedel si len tak kludne obdalec majitela ktory daval pozor na deti a ked som okolo psa prechadzala tak sa tvaril ze nic a potom mi vybehoh po clenku. Majitel len pozeral ze co sa deje ale pes sa uz vracal. Asi ani nazaregistroval co urobil kedze bol v danej chvili otoceny chrbtom. Ale co uz bol to len jemny skus nic dramaticke tak som to nechala tak. Nabuduce ked budem tade prechadzat dam si macky na topanky a potom sa uvidi kto z koho
no plemena ako pitbull, bulterier a pod. boli povodne chovane na psie zapasy a zapasy s bykmi, takze mi netvrdte ze nie su agresivnejsie ako ostatne plemena ked to maju zakodovane v genoch
mne raz na ruke visel vlciak peknu chvilku a teda take figle ako kopat do guli ci vypichnut oci mi hlavou ani nemali kedy prebehnut, a tym ze som mu dal jednu po gebuli som si akurat zavaril, pomohlo mi jedine a to prichod jeho pana, a s kaserom by som mozno tiez nevymyslal, kolko bolo takych co si to proti vetru frclo do oci , a takto sam seba zlozit psovi pod nohy..
kedze mas osobnu skusenost s vysiacim vlciakom na ruke chcem sa opytat cim si vyprovokoval ked sa ti na tu ruku zavesil a potom este ake nasledky malo to zahryznutie ?
niesol som borcovi nejake papiere, mal som to ztocene v ruke, pes si myslel ze ho s tym idem udriet a bolo, nasledky to nemalo vazne nakolko bola dost sychrava jesen a bol som dost dobre naobliekany, mal som riadne doskriabane predlaktie ale zasivat to nebolo treba chvalabohu, siel som na pohotovost, nejaka dezinfekcia a obvaz, chlap behol so psom na veterinu, doniesol papier ze pes je v poriadku ( ziadna besnota ) a hotovo
no plemena ako pitbull, bulterier a pod. boli povodne chovane na psie zapasy a zapasy s bykmi, takze mi netvrdte ze nie su agresivnejsie ako ostatne plemena ked to maju zakodovane v genoch
psie zapasy alebo zapasy s bykmi maju co spolocne s utokmi na ludi?
agresivne mozu byt asi tak ako ine polovnicke psy ako labrador, jazvecik, kokrspaniel, terriery, chrty..
alebo mas pocit ze pes ktory ma ulovit zajaca, lisku, potkana je menej agresivny ako ten co ma ulovit byka?
bobo: ale to je taktiez chyba majitela, ten pes uz musel byt novinami bity aby si to spojil takto.. to mas ako s ludmi, tam tiez mozes dostat nakladacku koli podozrivemu pohybu ak si v zlej spolocnosti..
Craobs, ako neuraz sa ale stale nechces pochopit ze pes ktorý bol slachteny na brutalne zapasy, ma zapisane v genoch a je predurceny k boju a na utok ako ostatne psy.Beriem ze 50% chovania psa zalezi od toho ako si ho majitel vychova, ale tieto psy maju predispoziciu k tomu aby boli agresivne, a moj nazor nezmenism viem o com hovorim ex-kamarat civicil tychto psov a potom ich predaval.
A pokial teda vravis ze vsetky ci uz velke alebo male, su rovnako agresivne, preco sa ludia namahali aby vyslachtili nove agresivne silne a bojove plemeno psa.By sa predsa neunuvali slachtenim noveho plemna keby do ringu proti býkovi alebo psovi mohli dat hociakeho orecha, nie? Tak ma nepresviedcaj ze bulterier pitbull a pod su rovnako agresivne ako ostatne
pes je natolko agresivny kolko potrebuje.. jasne ze ked sa clovek postavi proti argentinskej doge ktora bola slachtena na lov jaguarov a proti nejakemu ratlikovi co mal chytat potkany tak sance su niekde inde.. ucelom oboch tychto psov bolo usmrtit svoju korist.. koristou vsak nieje clovek, preto voci nemu nemaju preco utocit.
niekto z fora tu napr ma Vlkodava pricom uz z nazvu plemena je jasne k comu bol slachteny, ale by si neveril ake su neskutocne priatelske..
ak tvoj kamarat cvicil psov a povie taku koninu tak by mal zmenit zamestnanie..
ked uz nic zabehni niekedy napr na vystavu psov co je v BA na inchebe ako vyzera vycviceny pes.. a rataj na prstoch tych agresivnych bojovych ktore ta idu roztrhat..
niektore psy sa zvladaju tahsie niektore lahsie, ale nejde o agresivitu samotnu, ale o charakter psa.. nemozes pracovneho alebo loveckeho psa zavriet medzi 4 steny a tvarit sa ze 10min vencenia mu staci.. dalsia dolezita vec je asociacia stenata, ked pes nieje zvyknuty na ludi nech sa nikto necuduje ze sa sprava nervozne.. nervozita moze sposobit pocit uzkosti, ohrozenia = obrana..
...bulterier pitbull a pod su rovnako agresivne ako ostatne
mas pravdu, nie su...podla poslednych pozorovani patri prvenstvo v agresivite - ver ci never - klasickemu pudlikovi...a to nie je bojove plemeno alebo sa mylim?
edit:
Craobs: s tvojim poslednym prispevkom plne suhlasim, navrhujem ukoncit tuto (ne)zmyselnu debatu ktora sa toci stale dokola
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To s tym nosom som pocul...
Ale kazdopadne, pes ktory raz co i len naznakom zutoci na cloveka mal by ist hned na odstrel, a majitel ktory vychovava takeho psa pred sud
to myslis naozaj vazne? mas akosi skreslenu predstavu o realite
a ok mozno by som to nezvladal,to sklabnie, ale aspon by som sa o nieco snazil..
takze radsej varuj ako banuj , minule sme stretli takeho celkom druzneho vlciaka ale bolo vidiet ze sa chce len pridat a pobehat si snami ale aj tak 10% klesanie, asfalt a kopa posypoveho strku nerobia dobre jazde a k tomu este pobehujuci vlciak zo stany na stranu , tak sme pribrzdili ( isli sme traja ) aby sme boli v kope a ked sme ho minuli pomaly bez pedalovania (islo sa dole kopcom) sme zrychlovali az pokym sme ho nestratili z dohladu, keby som isiel sam neviem akoby to dopadlo , clovek trosku spanikari a nestastie je na svete .....
najagresivnejsie psy su prave tie krpate ala civava akurat pre cloveka niesu tolko nebezpecne..
inak na hoc akeho psa by som zaviedol psychotesty obmedzi sa tym nielen zla vychova ale aj moznost ze ten clovek ho po roku vyhodi na ulicu lebo ho uz nebavi sa onho starat..
A hej kazdy pes je relativne nebezbespecny, ale nie kazdy sa zahryzne a nepusti, alebo nie kazdy utoci bez priciny, a je jasne ze zalezi od majitela ktory ho vychovava, aky ten pes bude, ale urcite psi maju predispoziciu k agresivite
pokial psa zvladas a vies ho vychovat a vycvicit tak nebue agresivny (bez priciny)
predispoziciu moze mat maximalne k moznosti vyrobit skody.. spravanie je na vycviku pripadne ciastocne povahe..
stale vsak plati ked nevies ako na dane plemeno tak si ho nekupuj!
Mna na biku len tak jemne rafol taky mensi orech. Nic vazne len som necakala ze po mne vystartuje. Sedel si len tak kludne obdalec majitela ktory daval pozor na deti a ked som okolo psa prechadzala tak sa tvaril ze nic a potom mi vybehoh po clenku. Majitel len pozeral ze co sa deje ale pes sa uz vracal. Asi ani nazaregistroval co urobil kedze bol v danej chvili otoceny chrbtom. Ale co uz bol to len jemny skus nic dramaticke tak som to nechala tak. Nabuduce ked budem tade prechadzat dam si macky na topanky a potom sa uvidi kto z koho
psie zapasy alebo zapasy s bykmi maju co spolocne s utokmi na ludi?
agresivne mozu byt asi tak ako ine polovnicke psy ako labrador, jazvecik, kokrspaniel, terriery, chrty..
alebo mas pocit ze pes ktory ma ulovit zajaca, lisku, potkana je menej agresivny ako ten co ma ulovit byka?
bobo: ale to je taktiez chyba majitela, ten pes uz musel byt novinami bity aby si to spojil takto.. to mas ako s ludmi, tam tiez mozes dostat nakladacku koli podozrivemu pohybu ak si v zlej spolocnosti..
A pokial teda vravis ze vsetky ci uz velke alebo male, su rovnako agresivne, preco sa ludia namahali aby vyslachtili nove agresivne silne a bojove plemeno psa.By sa predsa neunuvali slachtenim noveho plemna keby do ringu proti býkovi alebo psovi mohli dat hociakeho orecha, nie? Tak ma nepresviedcaj ze bulterier pitbull a pod su rovnako agresivne ako ostatne
niekto z fora tu napr ma Vlkodava pricom uz z nazvu plemena je jasne k comu bol slachteny, ale by si neveril ake su neskutocne priatelske..
ak tvoj kamarat cvicil psov a povie taku koninu tak by mal zmenit zamestnanie..
ked uz nic zabehni niekedy napr na vystavu psov co je v BA na inchebe ako vyzera vycviceny pes.. a rataj na prstoch tych agresivnych bojovych ktore ta idu roztrhat..
niektore psy sa zvladaju tahsie niektore lahsie, ale nejde o agresivitu samotnu, ale o charakter psa.. nemozes pracovneho alebo loveckeho psa zavriet medzi 4 steny a tvarit sa ze 10min vencenia mu staci.. dalsia dolezita vec je asociacia stenata, ked pes nieje zvyknuty na ludi nech sa nikto necuduje ze sa sprava nervozne.. nervozita moze sposobit pocit uzkosti, ohrozenia = obrana..
mas pravdu, nie su...podla poslednych pozorovani patri prvenstvo v agresivite - ver ci never - klasickemu pudlikovi...a to nie je bojove plemeno
edit:
Craobs: s tvojim poslednym prispevkom plne suhlasim, navrhujem ukoncit tuto (ne)zmyselnu debatu ktora sa toci stale dokola