ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Odpovede, že druhy neberiem.
wsh: ok, tak inak - stretneme sa na križovatke asfaltky na kačín, pri jazierku/studničke (aka druhý kameňolom)... dúfam, že takto je to už zrozumiteľné
pozor, mení sa čas! ...
aj tak sa do tej 1/4 počkáme a keby nie, tak viete, kde je trail...
Btw, zobrali ste niekto také zelené záhradnícke nožnice (z Lidla samozrejme)? Nechal som ich na prvom stanovišti a spomenul som si až teraz.
A neda mi, po brigade pesnicka
fluider:
už nikde
bol v lidli v akcii, ale tam keď nejdeš ráno pred otvorením, tak to dôchodci rozchytajú za 10 minút...
dnes sa nás zišlo 9, myslím, že sa spravil kus práce... upravili sme nájazd aj výjazd na mostík, upravili sme tri nepríjemné jamy na začiatku tejto časti trailu, zahladili sme vývraty v prvej vracačke, ešte by bolo možno vhodné vytrhať trávu, ale to sa nám nepodarilo... upravili sme aj niekoľko ďalších vývratov a nakoniec sme odpratali kopu raždia neďaleko od veľkého posedu, ktorú niekto nechal rovno na chodníku. ako píše lto, takmer celá druhá časť trailu je už prejazdná. problematické ostali: výjazd z malej húštiny pri vyhliadke na 3. kameňolom - je tam kopa kamenia, toto bude potrebné vyrovnať, vjazd do veľkej húštiny - tu bude potrebné spraviť väčšie terénne úpravy a vytrhať všetko! suché malinčie, ktoré nechutne zavadzia, potom úsek pred posedom, tu sú malé stromky/kríčky, ktoré budeme musieť značne preriediť, atď... skrátka práce je ešte až až, ale po dnešku myslím môžme byť spokojní. ďakujem všetkým, čo prišli priložiť ruku k dielu, myslím, že fazuľovica na bielom kríži bola dobrou odmenou
neskoršie pridám aj nejaké fotky...
fluider: kym som dosiel domov (boli sme si este s Alanom sadnut) tak som vyhladol ako Cenkovej deti...ale uz mi je dobreeee
tu sú sľúbené fotky (ospravedlňte zníženú kvalitu):
To naradie je asi 3. cenova skupina...
Uz buduci vikend sa k Vam pripojim...
jo a budúci víkend máme určite prísť do včelína na boršč...
- vyhliadka u 3. kamenoloma
- u pasce na mamuta
- bahnisko u diviaka
- bukvicova draha
- stepna tocka
- stone trial
- u osameleho samuraja
- trial starej pneumatiky
- dedina zurovych mravcov
- zjazd sialenych bajkerov
- u zlomeneho mcleoda
- hustina troch medvedov
- u strateneho jelena
- martinov sen
- u stratenej hory
- dracia diera
- piata kolona
a pod.
jo a budúci víkend máme určite prísť do včelína na boršč...
co ma chceli bit ???
Ja som si na CSOB maratone pripadal ako chodiaci pojazdny sasek...
Uz sa tesim, ze znovu vybehnem do lesa na nas singletrack...