Prečítal som pár článkov v novinách a diskusie a trochu popísal s jedným človekom s nickom perun01.
Nedá mi to nezacitovať niekoľko jeho názorov:
- ešte dodám, že ja som z bicykla padol viackrát, raz to skončilo aj sadrou na nohe, ale nikdy nie na hlavu, ani o nikom takom neviem. Reálne prilba na hlave je čistá buzerácia, nechcete prikázať ludom nosenie plynovej masky a plášťenky JVP
- iba cyklista histerik môže dobrovolne nosiť helmu, ešte trochu pochopím cykloklosárov a cyklotrialistov, ale cestný?
- riadim sa podla zákona pravdepodobnosti, nie že som apriori nezodpovedný.
Napr. ver tomu, že ako cyklist apatrím k tým opatrnšjším a ked idem dole kopcom, tak brzdím vždy medzi prvými, aby som v každom okamihu mal bicykle pod kontrolou, lebo od určitého momentu sa bicykel vymkne kontrole a chvílu trvá, ked sa za skrotí.
- ak už by cyklista mermomoci chcel niečo robiť pre svoju bezpečnosť v prípad pádov, tak 100x užitočnejšie by boli chrániče na kolenách a lakťoch.
- Cyklista, čo niečo také na sebe pri jazde nemá, ale helmu áno, je čistá ovečka, stádovitý magúrek, ktorý vôbec nerozmýšla.
- takže chceš povedať, že nenosíš chrániče na lakťoch a prilbu áno ?
- Priznaj si, že je to len imidžová záležistosť a z "bezpečnosťou" to nemám de facto nič spoločné.
Mimochodom, z hladiska % pravdepodobnosti by som tie nákolenníky predsa len nosil... nohu v sadre som mal po páde na asfaltke, a rozbité koleno tiež!
Naopak, pri "downhille", teda po slovensky jazde dole kopcom (rôzne kopce s rôznym povrchom), som ešte nikdy nepadol.
Čo vy na to?
posledný komentár: 23. 5. 2025 o 8:07
Ci uzz vsetci vsade?
http://spravy.pravda.sk/zodpovednych-cyklistov-zomiera-menej-dx8-/sk_domace.asp?c=A100330_180621_sk_domace_p23
A k tom že prilba je ťažká alebo že sa v nej potíte tak si kúpte KELLYS SPIRIT ktorá je ultra ľahká a má super vetracie schopnosti. Cena CCA 33€
BTW.: Mám kúpený KELLYS SKAIN a on má špeciálne MTB pedále a rozmýšľam či na nich musím mať odrazky ktoré tam nenapasujem ani keby som sa po toto.
BTW.2: K svetlám, v zadu mám 7 diódový KELLYS RHL-02 a v predu 5 diódový KELLYS KSL-903 black a svietia úplne super
BTW.3: Musím mať odrazku vo výplete bycikla? Nechcem mu kaziť vzhľad takýmito volovinami.
Linky:
KELLYS SPIRIT
KELLYS RHL-02
KELLYS KSL-903
KELLYS SKAIN
KELLYS SKAIN (original web)
Junáčik, myslím si, že prilba 265-285 g je ultra ťažká... Mal som Rudy Project ťažšiu o 50 g a pri nosení ma vždy dva týždne bolel krk.
Teraz ma zákon núti nosiť prilbu, tak som si kúpil Limar-ku a 3-4 hodiny na hlave krk prežíva v pohode - akurát to nepohodlie. Nuž ale čo sa dá robiť - akých poslancov sme si zvolili... také máme zákony.
No neviem čo máš za krk keď ja ju takmer vôbec necítim až na to blbé upínanie pod bradou. A má aj fajnové vnútro
btw.: áno radosť mať môžu
btw.2: no neviem neviem ale keby že chodím po dedine s prilbou tak vážne vyzerám trochu blbo. Viem že ma tam nič nezrazí kôli takým cestám aké tam máme takže si ju zoberiem do vaku a ak pôjdem do mesta až potom si ju nahodím (alebo ak pôjdem na DH
A podla mna cyklista nie je ciklistom bez prilby
Takže podľa mňa je prilba dobrá voľba, zákon-nezákon.