ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 18. 12. 2025 o 18:11
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
ak by však obmedzenie pešiakov nebolo priechodné, tak ostáva len učiť sa tolerovať jeden druhého, čo nám určite neuškodí... našťastie ani "staré" singletraily nie sú pešiakmi v karpatoch až tak vyťažené, takže na cerovej dráhe by to tiež nemusel byť veľký problém, hlavnekeď uvážime, že výletníci sa potrebujú dostať hlavne k nejakému bufetu alebo ohnisku...
Myslím, že "C" je ideálne.
ak by bol záujem, tak môžem doniesť pár "záhradných" nástrojov - myslím, že mám hrable, motyky, nejakú lopatu a možno ešte čosi.. už to nebudem potrebovať, nakoľko už nie je v pláne do budúcna ich využitie v záhradke, takže by som ich na singli mohol aj eventuálne nechať aby tam boli po ruke aj nabudúce..
takéto dačo?
Doplňujúce informácie:
Vzhľadom k priechodnosti stroja profilom šírky 800 mm je možno minirýpadlá využívať tiež pre práce v interiéri.
Pre narocnejsie prace v kvetinaci
edit: vau, tak nielen mini rypadla, ale ak mikrorypadlo
http://cgi.ebay.de/Airman-Minibagger-AX-05-2-Bj-2004-573-Std_W0QQitemZ400001642626QQcmdZViewItemQQptZBaumaschinen_fahrzeuge?hash=item5d21f4b082
alebo cisty trail creator
http://cgi.ebay.de/Grabenfraese-Ditch-Witch-WE-1420-Hatz-diesel-Minibagger_W0QQitemZ290417238592QQcmdZViewItemQQptZBaumaschinen_fahrzeuge?hash=item439e376240
s nim by som si to predstavoval presne tak, ze sedim a idem, a za mnoou ostava cisty singel
Btw, co som v vcera siel po singli,tajk su tam vyhrabane useky, ale Alan to vraj nehrabal, a vietor to nemohl tak vyfukat. Tak tam nam to chodi niekto asi hrabat .. mozno
skus hodit situacnu mapku, co je uz urobene, a co este nie...
Asi by bolo dobre spravit taku mapku, ak spravis takyto nacrt, ja spravim mapku, kde sa to bude dat vzdy aktualizovat, nech vieme, co nas este caka. A bude to i dobre info na to, ze budeme vediet ist na singel tak, aby sme ho nemuseli zbytocne jazdit, ked sa najma budeme ponahlat.
A v piatok by som chcel sa s Vami este poradit, co dalej...material, Mestske lesy a pod... nech mozem hodt rec s riaditelom Mestskych lesov...
Tak pridte vsetci, co chcete do toho kibicovat...
A velka vdaka lto za tu robotu na singli... samozrejme i neviditelnemu Alanovi a spol patri moj velky dik...
Takze predbezne: piatok - 10:00 hod druhy kamenolom
Inak ano, najazdy na singlac skrz ine cesty sa hodia, uz ich asi ovladam skoro vsetky