Super Laco, že sa ti to dnes takto podarilo.
Ja vás snáď poteším, že druhý McLeud je "vo výrobe" :muscle:. Ale nebude nerezový ako luxusný rýľ alá Lidl :D
Mimochodom mi teraz napadlo, že kedysi keď som jazdil pre kondičku :rock: som v okolí Malého Slavína občas stretol 4-kolkárov. Asi by bolo dobré spraviť vjazd na single z tej lokality nejak utajený, pretože na tej rovine im nijak nezabránime obísť prekážku. Alebo nasmerovať chodník pomedzi 2 stromy veľmi blízko seba, ak by sa dalo. Tretí úsek singla by bol pre nich prejazdný, a ak by tam vošli, asi by som sa nezdržal násilia.
07.04.2010 - 11:48:48
00
Ak nastane problem so stvorkolkarmi, tak necham osadit rampu na zaciatku singla tak, aby nemohli prejst. Horsie to bude skor s polovnikmi... Preto chcem, aby prislo k dohode, aby nedoslo k zbytocnym stretom a naschvalom...
07.04.2010 - 11:52:20
00
Laco Findl: :y: :bow:

fluider: prejazdny len kusok za posed, tam uz je uzucky chodnik. Ale inak , ak nejazdia po turistickej tak hadam v pohode a ked nie, vyrobime klincovy pas a bude. Este si to potom 2x rozmyslia ;) Inak ten McLeud je dobry na utlapkavanie :nod: ale trochu tazky (dost) na hrabanie ;( ... btw, nevedel by niekto pozvarat solidne hrable (nie tie ubohe nezmysly co sa predava) a nasadkou na gardena rucky ? Plus mali by mat dlhsie koliky, na to listie v lese to je treba. A idealne by bolo z titanu :$
07.04.2010 - 12:07:38
00
Ja som mal namysli úsek Uhlanka-Malý Slavín, ktorý si nám Ľubo ukazoval minulý piatok.
07.04.2010 - 12:19:38
00
Ano, ten som mal na mysli tiez .. ked ides od asfaltky z Maleho Slavina hore, posed, zatocis doprava, chvilu to ide po pol-zvaznici a potom je z toho uzucky chodnik co sa zatoci nad potocikom, tade neprejde ani motorka :tmi:
07.04.2010 - 12:46:58
00
je az na neuverenie, kto vsetko sa k tomu musi vyjadrit. Zachvilu bude potreba podpis upratovacky na miestnom JRD... :tmi:
To uz aj ti polovnicky vrahovia zvierat sa k tomu vyjadruju... :fubar:


romanx: ti polovnici nie su vsetci "vrahovia zvierat". vela z tych ludi sa o lesne zvierata celorocne stara a fakt mozu byt celkom nas.tvani, ked im nejaki bikeri budu jazdit okolo miest pre zver a plasit ju. Zver sa cloveka boji a ked my ticho priletime do miest, kde to necaka, tak moze byt celkom poplasena. Vobec sa im nebudem cudovat, ked nebudu suhlasit

Ostava len drzat place Lacovi ze to s polovnikmi vybavi. Alebo mu nejako pomoct, ak to niekto bude vediet.
07.04.2010 - 13:54:58
00
Tot dve foto z dnesnej brigadky, odhrabal som tu cast kde boli kamene cez cestu pri vyhlade na kamenolom. Morda robota, ale podarilo sa a aj zelene hrable to vydrzali :) Neskor som ale zistil ze je lahsie odkopavat tie kamene nohou a az potom hrabat :D
Na najblizsej brigade by sa potom mohli presunut nake veci, lebo uz su zas celkom daleko :)

Prílohy:

Komentár súboru: odhrabane konci pri takych dvoch stromoch co su dost natesno, potom uz ide iba listie
IMG_0514.jpg
IMG_0514.jpg 419.38 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: zaciatok kamenov
IMG_0515.jpg
IMG_0515.jpg 438.15 KiB thumb_up0thumb_down

07.04.2010 - 13:58:34
00
johny_viper: fuha ? :o .. dobra praca :y: :y: .. z tohto useku som mal nocne mory :lol: .. inak ako koncil ten kamenisty usek som si skryl hrable :lol: Tak teraz sa asi vrhnem na tu dieru tam :muscle: :muscle:

wsh: no polovnici/lesaci (stari) ano, ale novodobi polovnici nie (ti co si chodia platit za odstrely). Kazdopadne, moj nazor je taky, ze Bratislava je dost velke mesto a mestsky lesopark (teda lesy ktore mozno do tohto arealu povazovat) ma sluzit na rekreaciu, takze ziadne velke tazenie dreva, rozbijanie chodnikov, ziadne organizovanie polovaciek, ziadna strelnica v lese, ani nic podobne. Zaujem verejnosti ;) Starat sa o zvierata nie je to, co vidavam .. posed a vedla neho nahadzana tona krmiva (takyto posed vznikol dalsi vedla jazierka smer Kacin, a to minuly rok). Staranie sa o zver vyzera inak (hlboko v lese krmelce, sol , atd. co vidavam za tie roky) .. ale to nie je to co sa tuna riesi. Singlac ani cez take miesta nejde. Mna taketo posedy a polovnici nezaujimaju, ale plasenie zveriny uz podstatne je. Zial Cerova draha, usek 3. ide prave castou lesa, kde donedavna nechodil skoro nikto. Zial dnes mountain-biking je strasna moda ;(, a kazdy co ma 5 korun, ruku a nohu, si kupi fulla a ide s tym na Zeleznu... tiez sa citim ako tie zvierata v lese .. som ohrozeny druh a vytlacany z mojich teritorii :lol: .. ale co s tym narobim.
07.04.2010 - 14:17:31
00
Priznám sa, že ja som si ten kamenistý úsek užíval. Teda! :D ehm . Bolo to príjemné technickejšie šlapanie a balancovanie. Keď je to už ale odhrabané, tie kamene môžme použiť na iných miestach ako výplň alebo kde je mokro.
07.04.2010 - 14:22:55
00
johny_viper:
Vdaka za skvelu pracu... :y:
Nie vsetkym sa to bude pacit, ze tie kamene zmizli... Ale takto to vypada tiez fajn... Naradie by sme mohli na najblizsej brigade presunut tak, aby boli blizko k Uhlenke, tam bude asi roboty najviac... ;)
07.04.2010 - 14:26:44
00
No, na svojom AM/EN bajku to bolo v pohode, take technickejsie, ale na XC bajku morda :tmi: .. teda zalezi to aj na pneumatikach, Furios Fred & Racing Ralph fakt na taky teren nie su vhodne gumy :lol: .. kto si chce uzivat, tak singlac na Zeleznej :lol: .. tam sa da blbnut az-az (napriklad take padnutie z 30metrovej sikminy :lol:

Btw, co keby Laco zalozil klub singlacov, vratane fora a fotiek, kam by sa strcilo aj toto, na Facebooku ? :$ Imho je na to celkom vhodny ten FB, ako mat porozliezane kadeco,kadekde.
07.04.2010 - 14:31:07
00
lto: na zaciatku toho kamenneho useku su dva kusky na ktore bude treba lopata, inac az za tymi dovoma stromami treba hrabat listie

a kamenov ostalo naokolo este hromada, nehadzal som ich moc daleko :) tak nejaky technicky usek sa da hocikedy dorobit :)

co by mohla byt jedna z moznosti, ze tam naukladat nejake ploske velke kamene a spravit tam nejaky normalny kamenny usek, ale to co tam bolo by dlho nevydrzalo, lebo prevazna vascina z tych kamenov boli volne
07.04.2010 - 14:45:55
00
Johny: :y: , ten usek bol dost zapratany kamenmi...aj ked nieco by som tam nechal na spestrenie.

Co sa tyka polovnych posedov v najblizsom okoli BA a zvlast turistickych chodnikov, nehnevaj sa wsh nemaju tam co robit. Je kopu dalsich odlahlejsich lokalit na polovacky ako tieto miesta.
Co je to za ludsku ubohost strielat zvierata v lokalite, kde sa premelie kopec turistov, bikerov, malych deti?...To im je zatazko, aby si isli zapolovat trosku dalej? Ved aj tak sa vsade vyvazaju autami. S tymto nebudem nikdy suhlasit. Krmelce pre zveri su umiestnene presne pod posedmi, kde to zijeme? Uz som zazil vyhananie zo zltej turist. znacky, vraj sa tam kona polovacka. Co su toto za hovada, polovat v blizkosti tur. ciest !!??
Inak dokrmovanie zveri sa prevadzkuje zvacsa v zimnom obdobi, kde rusenie zo strany bikerov je mizive...tolko k tejto teme.
07.04.2010 - 14:46:10
00
johny: normálne si ma nasral..... ten úsek si mal nechať na pokoji, tam sa malo len lístie odhrabať, šutre tam mali ostať.
nabudúce by som chcel poprosiť každého iniciatívneho, nech robí len dohodnutú prácu aby nenarobil viac škody ako úžitku. teraz čo, budeme tam tie kamene nazad sypať??? ach jaj... škoda reči.
keby si radšej vytrhával trávu v tej prvej točke za mostíkom...
ešte raz by som chcel zdôrazniť, táto časť trailu má byť technicky náročná a nie na víkendové pojazdenie slečiniek!!!
07.04.2010 - 14:49:09
00
mar_tin: ok prave skoncila moja iniciativa na singlaci....

btw nie kazdy ma fulla
07.04.2010 - 14:53:03
00
keyboard_arrow_up