ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Potom bude treba veľa jazdičov, aby surový povrch ujazdili a zároveň ukážu, ktoré miesta treba dorobiť.
Medzitým sa môžme aj s náradím vrátiť na 1.úsek, máme tam čo opravovať.
A po lete (a možno aj skôr) spravíme úsek Uhlanka - Malý Slavín.
toto by sa možno malo robiť priebežne popri kopaní. skrátka vyhrabe sa nejaký kus trailu a hneĎ sa aj aspoň 20-30x prebehne bajkami, aby sa vytvorila prvá hladšia stopa v mäkkom podklade. tak nevzniknú tie tvrdé diery po vyhrabanej tráve...
Ale už i pôvodná (myslím že zhruba reálna) dĺžka okolo 7-8 km je veľmi slušné číslo.
Počkajme, kým si to tam dorobia a potom prenesieme niektoré náradie a poopravujeme, čo treba.
STN: Asi na nich bude treba zase poslat riaditela lesov
Je veľkým šťastím, že územie patrí mestu a nie je súkromným lesom, to by sme si tam asi neškrtli
k tým ťažbárom: tým je to tak u **** či je tam nejaký chodník alebo nie, aj keď boli predtým možno upozornení na väčšiu ohľaduplnosť.
Celkovo (aj keď sa to tohto vášho výnimočného činu nezapájam) je smutné, koľko prekážok (nie fyzických) sa vyskytlo a možno ešte vyskytne a to si ľudia chcú spraviť len kúsok miesta na jazdenie a hlavne nielen pre seba, ale aj pre druhých, bez ohrozovania turistov. Držím palce.
Ale to nič nemení na fakte, že ten prístup: nadrbem na zem žrádlo, vyteperím sa na posed, počkám, stlačím spúšť a hurá som hrdina
Osobne akýmkoľvek strieľajúcim poľovníkom, je jedno akým spôsobom lovu, opovrhujem a to nie som žiadny zmagorený zelený aktivista
Čo to má s touto témou, neviem, už končím
Vezmeme si hoblík, pílku...