Zakladam tuto temu, pretoze aj v nasom rodnom kraji je kde jazdit a stale objavujeme nove trasy...pridajte sem svoje oblubene alebo zaujimave cestne alebo MTB trasy
ako uz bolo spomenute vcera sme boli v Kalinove ale s tym protivetrom to bolo dost zabavne potreboval by som radu od skusenejsich bikerov ze ako sa vyrovnavaju s protivetrom ? dnes predpokladam ze bluebiker nieco vymysli
V protivetre pomoze ked mas trup co najnizsie, ja si v silnom protivetre ako keby lahnem na riadidla, akurat ze to dost namaha chrbticu, ale slape sa o dost lepsie. Pripadne aspon si co najviac zohnut k riaditkam, ako ked slapes do strmeho kopca.
Tak v sobotu doobeda som bol v Certiznom, dost fukalo a bolo chaldno. Pred vecerom sa este vycasilo a vyslo slnko, tak este som siel do Cabaloviec.
Vcera Jasliska a spat. Konecne teplo a slniecko . Bolo uz aj sucho iba miestami kaluze a trosku blata, ale to sa dalo obist alebo preskocit Na trase bol aj jeden brod, ktory si nejak nepamatam z minuleho roka, kedze som tam siel len druhy krat, ale aspon trochu spestrenie.
Pri zjazde z hranice do Certizneho som stretol aj par cyklistov ako isli na hranicu, vsetci bez prilby
Sparcus - akoto, ze este stale nemas namontovany presmyk ? Inac rozmyslal som, ci ti budu pasovat nove kluky, kedze SLX je pre 9kolo a ty prechadzas na osemkolo, nebude to problem ?
Mao, objednal som SLX prešmyk deore je pod posteľou v krabičke ... mali by pasovať nie ? horšie by bolo keby som mal kľuky na 7 kolo a dal by som 8 alebo 9 kolo či ?
Sparcus - hej opacne by to asi neslo , Tam je rozdiel v sirke retaze a teda asi aj v sirke prevodnikov, Na 9kolo je uzsia ako na osem. Vidis ked budem doma pomeram, kedze mam aj aj
A dufam ze ten presmyk si uz objednal na spodny uchyt, nie zase horny
igor5 ťažko povedať, teraz som väčšinou v škole a doma som tak raz za 2-3 týždne na víkend...zatiaľ je to slabé z mojej strany, tento rok mám najazdených eštelen okolo 100 km ..na Duklu sa chystám asi až cez leto keď budem mať po skúškach, ale keď sa podarí skôr (možno v máji) tak by som chcel navštíviť obce Pstriná, Miroľa, Bodružal a Príkra kde sú drevené kostolíky - na tie som zvedavý, tak sa potom môžem ozvať a prípadne sa pridáš keď budeš chcieť, ale bude to asi len po ceste, nie terén.. MLBikers zdravím, len oznamujem že asi ešte jeden víkend nebudem doma, čo je škoda lebo už som chcel isť dakde k Lupkowskemu tunelu alebo do Radoszyc...tak odkladám na neskôr
Poslušne hlásim že zásielka je už doma .... Jimymu prišla rajbačka na lancočok aj kľuky Deore ... aj môj prešmyk objednal som SLX dorazil Deore XT ale nehadam še
Dnes som bol pri Lupkowskom tuneli, trosku netradicnou trasou, vid http://www.bikemap.net/route/459867 . Najprv som chcel ist na hranicu tymi lukami, na ktore sa odbocuje tesne pred Palotou nalavo s tym ze zijdem lesom k tunelu. Ale bolo to este mokre a smykalosa, tak som sa otocil. Potom som isiel pred Palotou doprava, tade som este nesiel. Popri zeleznici to dost drkoce, je to vysypane vacsinou makadamom . Ked som prisiel na krizovatku co je blizko tunela, tak som chcel ist na hranicu lesom. V zime sme tadial sli na bezkach, dobra trasa. Po dvoch kilometroch ma ale potesili lesnici. Cesta uplne rozryta, blato. polmetrove kolaje. A akurat sa mala zacinat najzaujimavejsia cast po hranici. Tak potom spat k tunelu a popri zeleznici az tam, ako je odpocivadlo medzi Palotou a Vydranou. Dost ma vytriaslo
Dneska zase sam partia. Smer Makovce, Staskovce, Driecna - hranica, tam otocka a naspat cez Mikovu. V Krasnom Brode som este odbocil na Monastyr pozriet motorkasky zraz, ale nikto tam uz nebol tak ihned domov. Mapka - http://www.bikemap.net/route/461117#lt=49.26803&ln=21.85455&z=12&t=1
Pocasie bolo fajne, pekne teplo. Prvykrat tohto roku kratasy a kratky dres, i ked potom som si uz obliekol navleky, kedze zacalo fukat.
No ako chlapci? jazdite?? Mao takže tá trasa čo začína za bývalým školským majetkom a vedie k tunelu bude asi tiež vytriasačka popri koľaji nie? Na mape pozerám, že si cestou od tunela odbočil pri tej informačnej tabuli doprava smerom k prírodnej rezervácii Palotské jedliny? To je ten úsek pre ktorý si sa vrátil späť? Ja som tam ešte nebol.. Bodka kde do Maďarska sa chystaš?
Neviem či to bude vytriasačka už od majetku, trebalo by pozrieť.
A áno ten úsek to je pri informačnej tabuli doľava, asi dva kilometre ide lesná cesta a potom ako je značka, že začínaju Palotské jedliny, tak tam to je rozryté
Včera sme boli s chlapcami trošku pojazdiť a preveriť kondičku ..najprv to bolo trápenie, aspoň pre mňa , ale po pár kilometroch som sa už rozjazdil a bolo to v pohode...prešli sme MTB okruh pod Kyčarou, začali sme za sídliskom povyše základnej školy a pokračovali už tradične až do lesíka kde je cesta skoro neprejazdná tak sme museli obchádzať ..Sparcus chytil do zadného kolesa konár a odlomil jeden špic takže sme mali servisnú prestávku..potom ešte po potoku do Ňagova a po ceste domov DT 12,6 km, AVS 11,6 km/h, TM 1:05 hod., MXS 53,3 km/h.
Máme za sebou 2. májový výjazd, škoda že sa nás nezúčastnilo ešte viac, ale aj tak v pohode..bolo príjemne až na ten dosť silný protivietor...vyrazili sme asi o hodinu a pol po skupine BaLTurS s tým, že ich niekde dobehneme. V Mikovej sme trochu pokecali s pánom Michalom Warcholom (bratrancom pop-artového umelca Andyho Warhola), našli sme aj pozemok kde bol niekedy dom rodičov Andyho, ale je tam už len studňa Na kopci za dedinou sme volali Maťovi že kde sa nachádzajú, a keďže by sme ich po pôvodnej trase už nedobehli tak sme sa vrátili po hlavnej ceste a pokračovali do Havaja kde nás už všetci čakali . Cestou domov sme s Maťom a Sparcusom nešli po hlavnej ceste ako zvyšok skupiny, ale prešli sme cez Bystrú a lesnou cestou do Roškoviec a Krásneho Brodu kde sme sa zase stretli s našou skupinou na záver posedenie pri kofole, čaji a pive DT 43 km, TM 2:24 hod. AVS 18,4 km/h, MXS 60 km/h
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vcera Jasliska a spat. Konecne teplo a slniecko
Pri zjazde z hranice do Certizneho som stretol aj par cyklistov ako isli na hranicu, vsetci bez prilby
Sparcus - akoto, ze este stale nemas namontovany presmyk ?
A dufam ze ten presmyk si uz objednal na spodny uchyt, nie zase horny
MLBikers zdravím, len oznamujem že asi ešte jeden víkend nebudem doma, čo je škoda lebo už som chcel isť dakde k Lupkowskemu tunelu alebo do Radoszyc...tak odkladám na neskôr
., ozvi sa ... prepinam
Pocasie bolo fajne, pekne teplo. Prvykrat tohto roku kratasy a kratky dres, i ked potom som si uz obliekol navleky, kedze zacalo fukat.
A áno ten úsek to je pri informačnej tabuli doľava, asi dva kilometre ide lesná cesta a potom ako je značka, že začínaju Palotské jedliny, tak tam to je rozryté