ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 18. 12. 2025 o 18:11
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
a písal som že tuším na 2. časti (teda neviem čo je vlastne druhá časť? možno to bola aj prvá, je to časť medzi žltou značkou a asfaltkou na kačín).. je to úplná hovadina, ale bol som tak unavený že aj to dvihnutie kolesa mi dalo zabrať
keď to budete prechádzať nájdeš to, je to strom kolmo položený cez cestu, zo smeru od rotundy je pred neho položených trojica menších konárov čím sa naňho spravil nájazd, smerom ku rotunde je to len schod..
pozrieme, s cim mal Craobs take problemy...
Ja asi viem, co mal na mysli...
dnes sme boli jazdit, urobil som par fotiek.
Podobne, tiez som sa nezmestila,asi trochu odpilujem z rajdov.
Nepiluj rajdy...
Ked sa nebude mar_tin pozerat, tak ja ten stromcek dnes odpilim....
Ale necham ten prejazd taky, aby ostal zaujimavym...
Dnes pri znaceni trate trosku poupravujeme i tieto problematicke miesta.
Kto by mal zaujem pomoct , tak sa stretavame o 10:00 hod na krizovatke pri II. kamenolome.
lto: ten spadnutý strom pred lúkou máš na starosti, my piati sme si s ním neporadili (nemali sme ruskú pílu)
pri veľkom posede nad uhlenkou sme stretli poľovníka (iného, ako minule), ktorý nám povedal, že 15. mája začína sezóna, takže by sme mali obmedziť jazdenie popri posede vo večerných hodínách. v záujme dobrých vzťahov by som chcel poprosiť nás bajkerov, aby sme toto rešpektovali, nie sme v lese jediní. a samozrejme ide aj o našu bezpečnosť.
Biele stvorce sme malovali tak, aby na kazdej krizovatke bolo jasne, kadial treba ist dalej. Okrem Uhlenky, kde sa este bude dorabat trasa s mostikom cez potok Uhliarka.
S polovnikom bolo veselo, ale dohodli sme sa vcelku korektne, takze i ja prosim vsetkych, aby aspon II a III usek singletracku nejzdili po 18:00 hodine, nech si neznepriatelime polovnikov, mohli by nastat dost velke problemy.
lto: ten buk nad posedom na Teba caka...
fluider: zevraj mas cierny bod ...
okrem toho dávať bacha musia aj oni, pretože chodník čistý, a hlavne vyznačený určite upúta peších..
inak polovica druhej časti by sa dala jazdiť aj večer, mám na mysli úsek od asfaltky na kačín po križovatku s lesnou cestou (rúbanisko), možno aj kúsok ďalej po lesnú cestu pred vyhliadkou na tretí kameňolom. z tretej časti by som večer bez problémov jazdil akurát zjazdík k malému slavínu.
skrátka ukážme aj my, že vieme a chceme byť partnerom a nie protivníkom...
čo takto vyrobiť tabulku (zalaminovanú A4 aby bola dobre čítatelná za jazdy už z dialky) a umiestniť ju na stromy pred a za posedom? nie každý kto jazdí chodí aj na fórum.. túto tabulku by dokonca ani lesníci nemuseli zneškodňovať pretože je to aj v ich záujme..
čo takto vyrobiť tabulku (zalaminovanú A4 aby bola dobre čítatelná za jazdy už z dialky) a umiestniť ju na stromy pred a za posedom? nie každý kto jazdí chodí aj na fórum.. túto tabulku by dokonca ani lesníci nemuseli zneškodňovať pretože je to aj v ich záujme..
Tabulka je dobry napad. A co text
craobs: len by to chcelo zistiť, kedy je poľovačková sezóna a dúfať, že platí pre všetky poľovnícke spolky rovnako.
Čierny oný si odmakám, to je jasné.
Ale s celovkou by sa dalo aj poz zotmeni , diviaky este celovky nemaju
ešte sa nám na traili objavila jedna galiba - zosúva sa nám trail pri strome, kde sa jazdí cez korene. nie každý to vie/trúfne si, prípadne nemá vhodné obutie. budeme musieť spraviť alternatívnu stopu ponad strom...
napr: