Slovenska klasika.
par ludi sa snazi nieco urobit a niekto iny rozhodne o ucele aj vyuziti.............
Tu je ten rozdielny pohlad na vec od zaangazovaneho a nezaangazovaneho.
drzim Vam palce, zeby ste dosli k rozumnej dohode.

v Kosiciach po dostavani singla tam zacali Mestske Lesy s tazbou dreva a tvarili sa ako svati, ved to maju predsa v plane tazby, co nevedeli povedat pri schvalovani, kedy si vyziadali zakreslenie chodnika do mapy :@
11.05.2010 - 06:57:59
00
Som proti, pretože sa ani len neunúvali prísť za Lacom alebo dojsť na singel a spýtať sa nás, či by nám to nevadilo. Zrejme vedia, že by nám to vadilo. Minulý rok sa prišli spýtať a na veľké váhanie sme im to povolili za podmienky, že poškodené miesta prídu potom opraviť. Nielenže sa neprišli pozrieť ako singel dopadol, ale neprišli ho ani opraviť a dokonca neboli schopní odstrániť značenie z trate (červené faborky, či jak to voláte).

Síce im stačí len povolenie Mestských Lesov, aby tadiaľ mohli ísť. Ale ten single má podľa vydaných povolení svojho správcu a preto by mali ísť najprv za správcom. Predstavte si, že si chceme zorganizovať cvičenie v lukostrelbe a všetky terče dáme na veľký posed, bez upovedomenia poľovníkov (im ten posed tiež nepatrí). Pekne by nás hnali ako škodnu.

Viem si predstaviť, že ak by sa na singli stalo niečo vážnejšie počas maratónu tak organizátor sa z toho ihneď vyvlečie a hodí to na Lesy (lebo šak mu to povolili). Lenže Lesy nestavali ten singel a tak to hodia na nás. Čo je to za organizátor, keď značenie a zabezpečenie trate dá externej firme ?! Veď oni len udržujú web, robia reklamu pred maratónom, inkasujú štartovné a rozdajú ceny. Je to efektívny model, ale ich správanie nepomáha cyklo-komunite pred ostatnými.

Edit: bojkotovať použitie singla tým, že tam spravíme fyzické zábrany počas preteku sa mi moc nepozdáva. Myslím, že by sme prekročili svoje (chabé) právomoci a organizátor by od nás vážne žiadal náhradu škody.
11.05.2010 - 08:04:16
00
Edit: bojkotovať použitie singla tým, že tam spravíme fyzické zábrany počas preteku sa mi moc nepozdáva. Myslím, že by sme prekročili svoje (chabé) právomoci a organizátor by od nás vážne žiadal náhradu škody.

V čase pretekov je zakázané bikovať po trati preteku?
Ak nie, tak potom aká náhrada škody. Stačí pár bikerov na singel, úpravy singla, oprava defektov na singli.
:D
11.05.2010 - 08:24:07
00
To by len spomalilo ich prejazd a spravilo viac škody ako úžitku.
Mimochodom, nenachádza sa na tom úseku, ktorý by chceli ísť, aj tá rozbahnená zákruta kde vyviera voda uprostred? A pred ňou je tiež široké bahno? Ako to tam po tom bude vyzerať?
11.05.2010 - 08:39:15
00
ano, nachadza. je tam podla mna viac kritickych miest, ktorym "pomoze" ked sa tadial prezenie naraz niekolko stoviek bikerov, pricom vsetci urcite nebudu v "zapale boja" hladiet na to, kadial vedie spravna stopa...
11.05.2010 - 08:41:45
00
Ano, aj pramen, aj jeden ci dva bahnniska, a jedna zakruta kde to pada,a najazd od zvaznice. Jedna vacsia brigada by to mohla poriesit .. ale brigadovat by mali prist ti, co chcu tade hnat tych ludi :D .. ostatne useky su ok.

Nevidim ale problem rozumne vsetko dohodnut .. podobne ako s polovnikmi, co ste riesili.
11.05.2010 - 09:16:59
00
Viem si predstaviť, že ak by sa na singli stalo niečo vážnejšie počas maratónu tak organizátor sa z toho ihneď vyvlečie a hodí to na Lesy (lebo šak mu to povolili). Lenže Lesy nestavali ten singel a tak to hodia na nás. Čo je to za organizátor, keď značenie a zabezpečenie trate dá externej firme ?! Veď oni len udržujú web, robia reklamu pred maratónom, inkasujú štartovné a rozdajú ceny.


:o ... tento odstavec bol dufam mysleny ako zart ;)
11.05.2010 - 15:47:42
00
v podstate ma do toho nic .. ale nieco na navrhu janosika - vyberat mytne - nieco bude. Napr pocas maratonu by sa zabranilu prehusteniu bajkerov na singli - pustali by sa v casovom odstupe - a aj by boli peniaze na nakup naradia administrativnych potrieb a podobne
11.05.2010 - 15:53:11
00
mytne ? casove rozostupy ? .. ach jaj ... uz to nerieste a hlavne uz to neberte (ten matros) ... serte na to. aj tak, nez bude maraton tam dojdu lesaci s traktormi, polovnici s puskami, potom konski golfisti a nakoniec motorky zo stvrokolkami a bude po singlaci...
11.05.2010 - 20:06:41
00
Pani, je mi z toho tu trochu smutno.

Zase je to take "Slovenske". On mi urobil zle, tak ja zase urobim zle jemu. A este si vymyslim, ako by to bolo pre neho najhorsie.

Naozaj neviem aka je komunikacia s organizatormi, ale vlani zazili aj oni peknu pecku, ked mali tesne pred maratonom vichricu (alebo burku) a potom este tri dni pred zistili ze je vydane povolenie na rallye, ktoreho trasa krizuje trat maratonu.

Podla mna by ten trail mohol zvladnut pretekarov z dlhej. Pre nich to je pekna technicka pasaz a nie je ich tak vela. Pre beznych ludi na kratkej je to uz dost narocne (aj ta prva cast) a v pohode by mohli ist po lesnej ceste.

Myslim, ze s tymto by sa dalo ist za tymi organizatormi a dohodnut sa.

Neviem kto s nimi komunikuje o traili (mozno Laco?). Ak nikto, tak by som to skusil.

Samozrejme, len ak sa dohodneme, co vlastne chceme.
11.05.2010 - 20:08:51
00
wsh: uz to tu bolo napisane, asi to necitas...prave presne odpoved na tvoju otazku... A uz to nema zmysel rozoberat.Pretoze veci sa neriesia tak, ze sa o tom vedu tzv. pivne reci, ako tuna a uz aj vo vlakne o stupavskom maratone. Uz som z toho unaveny. Viest nezmyselne dohady a diskusie tam, kde to nema zmysel a k nicomu to nesmeruje vazne nema vyznam. Veci sa riesia inak .. "vezmu sa hrable a lopata a ide sa to spravit" .. a nielen spravit ale vziat za nieco zodpovednost.
11.05.2010 - 20:57:55
00
ok. Viem, ze som na traili neodrobil takmer nic. Ale nedalo mi nepovedat svoj nazor. Vot vsjo.

edit: Na zaklade info z threadu o maratone sa priklanam na stranu organizatorov. Pokial sa nevieme dohodnut bikeri medzi sebou ...

btw: tento konflikt je o tom istom ako problem s polovnikmi. Niekto si nieco urobil na spolocnych priestoroch a niekto druhy to chce pouzit a tym pouzitim to poskodi (u posedu obmedzi). Ako sa vam chalani nepaci maraton na traili, tak sa polovnikom nemusi pacit trail pri posede.

howgh.
11.05.2010 - 21:05:14
00
milí bajkeri, dnes sa uskutočnila prieskumná výprava s pánmi z mestských lesov bratislava. dôvodom tohto "výletu" bola dohoda o zmene trasy cerovej dráhy tak, aby sme sa vyhli poľovníckym posedom. odsúhlasili sme si malé zmeny trasy pri posede nad uhlenkou a tiež pri posede pri asfaltke pri malom slavíne tak, aby sme boli zakrytí terénnou vlnou. nejde o zmeny dramatické, skôr by som to videl ako príležitosť trail trošku spestriť. znamená to ale pomerne dosť práce, s ktorou bude potrebné začať čo najskôr, pretože poľovnícka sezóna začína už tento víkend. pôvodne sme plánovali časť trailu dočasne uzavrieť, ale dohodli sme sa, že kým nebude hotové pretrasovanie, môžme zatiaľ jazdiť po pôvodnej trase. chcel by som vás ale poprosiť, aby sme zatiaľ obmedzili jazdenie vo večerných hodinách. ide hlavne o našu bezpečnosť. ďakujem vám vopred za trochu trpezlivosti, verím, že zmena trasy trailu prospeje.

ďalšou novinkou je mailbox cerovadraha@gmail.com kde môžete písať svoje otázky, návrhy, pripomienky, atď... :)
13.05.2010 - 14:17:46
00
:y: a lubo sa bál že sa bude nudiť :D
13.05.2010 - 14:22:31
00
lubo sa nenudi .. nahana diviakov po lese :rofl:
13.05.2010 - 16:05:41
00
keyboard_arrow_up