ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 18. 12. 2025 o 18:11
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
singel sa dá v pohode obísť po greenbike paralelne..
každopádne na singel by som ich pustil až po pár hodinách opráv vlanajšieho bordelu ako im už lto napísal a až potom následnom slube že opravia škody aj po maratóne 2010..
v opačnom prípade mením účasť zo štartového pola na blokovacie pole
toto sa proste nerobí
par ludi sa snazi nieco urobit a niekto iny rozhodne o ucele aj vyuziti.............
Tu je ten rozdielny pohlad na vec od zaangazovaneho a nezaangazovaneho.
drzim Vam palce, zeby ste dosli k rozumnej dohode.
v Kosiciach po dostavani singla tam zacali Mestske Lesy s tazbou dreva a tvarili sa ako svati, ved to maju predsa v plane tazby, co nevedeli povedat pri schvalovani, kedy si vyziadali zakreslenie chodnika do mapy
Síce im stačí len povolenie Mestských Lesov, aby tadiaľ mohli ísť. Ale ten single má podľa vydaných povolení svojho správcu a preto by mali ísť najprv za správcom. Predstavte si, že si chceme zorganizovať cvičenie v lukostrelbe a všetky terče dáme na veľký posed, bez upovedomenia poľovníkov (im ten posed tiež nepatrí). Pekne by nás hnali ako škodnu.
Viem si predstaviť, že ak by sa na singli stalo niečo vážnejšie počas maratónu tak organizátor sa z toho ihneď vyvlečie a hodí to na Lesy (lebo šak mu to povolili). Lenže Lesy nestavali ten singel a tak to hodia na nás. Čo je to za organizátor, keď značenie a zabezpečenie trate dá externej firme ?! Veď oni len udržujú web, robia reklamu pred maratónom, inkasujú štartovné a rozdajú ceny. Je to efektívny model, ale ich správanie nepomáha cyklo-komunite pred ostatnými.
Edit: bojkotovať použitie singla tým, že tam spravíme fyzické zábrany počas preteku sa mi moc nepozdáva. Myslím, že by sme prekročili svoje (chabé) právomoci a organizátor by od nás vážne žiadal náhradu škody.
V čase pretekov je zakázané bikovať po trati preteku?
Ak nie, tak potom aká náhrada škody. Stačí pár bikerov na singel, úpravy singla, oprava defektov na singli.
Mimochodom, nenachádza sa na tom úseku, ktorý by chceli ísť, aj tá rozbahnená zákruta kde vyviera voda uprostred? A pred ňou je tiež široké bahno? Ako to tam po tom bude vyzerať?
Nevidim ale problem rozumne vsetko dohodnut .. podobne ako s polovnikmi, co ste riesili.
Zase je to take "Slovenske". On mi urobil zle, tak ja zase urobim zle jemu. A este si vymyslim, ako by to bolo pre neho najhorsie.
Naozaj neviem aka je komunikacia s organizatormi, ale vlani zazili aj oni peknu pecku, ked mali tesne pred maratonom vichricu (alebo burku) a potom este tri dni pred zistili ze je vydane povolenie na rallye, ktoreho trasa krizuje trat maratonu.
Podla mna by ten trail mohol zvladnut pretekarov z dlhej. Pre nich to je pekna technicka pasaz a nie je ich tak vela. Pre beznych ludi na kratkej je to uz dost narocne (aj ta prva cast) a v pohode by mohli ist po lesnej ceste.
Myslim, ze s tymto by sa dalo ist za tymi organizatormi a dohodnut sa.
Neviem kto s nimi komunikuje o traili (mozno Laco?). Ak nikto, tak by som to skusil.
Samozrejme, len ak sa dohodneme, co vlastne chceme.
edit: Na zaklade info z threadu o maratone sa priklanam na stranu organizatorov. Pokial sa nevieme dohodnut bikeri medzi sebou ...
btw: tento konflikt je o tom istom ako problem s polovnikmi. Niekto si nieco urobil na spolocnych priestoroch a niekto druhy to chce pouzit a tym pouzitim to poskodi (u posedu obmedzi). Ako sa vam chalani nepaci maraton na traili, tak sa polovnikom nemusi pacit trail pri posede.
howgh.
ďalšou novinkou je mailbox [email protected] kde môžete písať svoje otázky, návrhy, pripomienky, atď...
...keď som sa tu pýtal,že či sa ten trail nedá zmeniť,mimo dostrel...Je to rozumné.