Maratón Medzihorím - Memoriál Radovana Kaufmana

23.04.2011
2. kolo - Cyklomaratónska séria
2. kolo - Slovenský pohár XCM
MTB maratón
Partizánske - Malé Bielice (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Foto, Reportáže
Zúčastnených bikerov (47)
andrej25CraObsFlinkerftakopyskGreywolficemanivodrnojakub023jasopetoJezusjurajko1975kalcokrtko333kubasLubiklubos73Manusmartin190martinantoni13matotopemibajkmilsuMiMiNomipo13mirec33miro80mishoxmismesmysteryoborPa3kPipikovicR-u-d-erichardleromanesromanxRoskotigeragontmaxunigenavankesVladko1vulpeculayojo
: zajtra

Podla tvojich nazorov, vyjadrovania a pravopisu ta tipujem tak na 15 rokov (a tymto nechcem urazit tych, ktory maju rovnako ;) ), ak mas viac, tak si velmi, velmi smutny pripad ;(

a inak bol maraton super :y:
velka vdaka
24.05.2010 - 14:41:22
00
Prepáč Zajtra, nedá sa nereagovať.
Myslím si, že si nikoho neurazil ani sa nik na Teba nehnevá.Petože súdiac podľa Tvojho
pravopisu, Tvojich napaprčených reakcií,a navážania sa do každého kto si dovolil kritiku na PE maratón predpokladám že si decko a na detičky sa hnevať nedá.
Alebo si skončil v tretej ľudovej a to je normálnemu človeku tiež skôr ľúto.

Dúfam že som Ťa nenahnevala a ani si sa neurazil.
24.05.2010 - 14:48:40
00
A spät k teme, teda k maratonu. Dalsie foto. :)

http://cyklo.sao-tatry.sk/zobr_foto.php?ake=04&akyrok=2010
24.05.2010 - 14:54:34
00
a tak na 21 rokov by ten prejav predsa len mohol byť lepší :P

cyklo.sao-tatry.sk
24.05.2010 - 15:11:37
00
inak Šaňo Kobera má konečne novú prilbu ;) modrá MET-ka

cyklo.sao-tatry.sk
24.05.2010 - 15:14:00
00
Najlepsia foto z maratonu. :clap: Vsimnite si ako ta macka este aj vyplazila jazyk na znak pridusenia. :D

Prílohy:

IMG_6729.jpg
IMG_6729.jpg 71.64 KiB thumb_up0thumb_down

24.05.2010 - 15:24:14
00
Najlepsia foto z maratonu...

ja len dam do pozornosti napis na obojku... :lol:

Prílohy:

IMG_6731.jpg
IMG_6731.jpg 125.7 KiB thumb_up0thumb_down

24.05.2010 - 15:31:46
00
inak Šaňo Kobera má konečne novú prilbu ;) modrá MET-ka

parada! :clap: :y: MET jazdi aj Liquigas so Saganom na cele ;)
cdn.media.cyclingnews.com
24.05.2010 - 16:54:20
00
tu si môžete pozrieť ten videozáznam, podarilo sa mi ho dať skôr... http://www.vimeo.com/11988933
24.05.2010 - 19:16:09
00
moj tohtorocny utrapeny vykon nestal za vela...isiel som polmaraton, dve tretiny ako tak, ale keby mal o desat km viac, tak tlacim uz aj po rovine....inak trat super
...aha kolko cudnych bicyklov pokope :)

Prílohy:

bez_názvu.JPG
bez_názvu.JPG 21.63 KiB thumb_up0thumb_down

24.05.2010 - 19:36:56
00
jasne kazdy to vidi zo svojho pohladu..ale pochybujem ze sa niekto rozpraval so vsetkymi pretekarmi o nazoroch to by si musel byt iny borec!!! :D 100 ludi 100 chuti no vsade sa najdu normalny aj hlupy..ja som opysal len nazory ktore som osobne pocul a nebolo ich vecte malo....tymto sa svami lucim,pridte aj nabuduce,trenujte,poriadne si namastite retiazky :D :D ..a berte to trosku viac kolektivne a zabavne ved ide o zabavu a spolocny zaujem..dufam ze som urazil len tych ,ktorym to malo naozaj patrit...sportu zdar!!cyklistike zvlast :emo:


mal si sa pýtať ľudí zo strednej a dlhej. Pre mna to bola prašná trať, dokonca už v utorok bola trať OK, takmer suchá, dal som strednú v UT, ST aj ŠT. Blatisté preteky vyzerajú úplne inak.
Okrem prvých dvoch-troch boli na krátkej "sviatoční" XC-čkári. XC-čkári nezápasia s 26 km (8 po asfalte) 2 hod. a viac. Pre mnohých to bol asi prvý aj posledný pretek. A btw. bolo tam aj niekoľko zjazdárov. Nefrflali náhodou aj oni?
24.05.2010 - 19:56:22
00
prasna bola vlani, tento rok urcite nie, ale samozrejme od blata to malo daleko
24.05.2010 - 20:03:50
00
prasna bola vlani, tento rok urcite nie, ale samozrejme od blata to malo daleko

Matt mal pravdu, tejto trati dážď veľmi neublíži.
24.05.2010 - 21:28:19
00
Takze skratim to:ja jazdim freeride ........ blaboly blaboly choré výmysly atď ................NAROK SI RADSEJ SADNEM S PIVKOM V RUKE PRI TEN KOTOL A BUDEM LEN POMAHAT LEBO TO COM SOM POCUVAL POCAS PRETEKOV SA NEDALO..ASI TAK..DUFAM ZE SOM NIKOHO NEURAZIL ALE PRAVDA JE BOHUZIAL TAKA :D


No rád by som sa aj vyjadril k maratónu v Partizánskom. Nerobievam to, lebo ja som vďačný každému, kto pre nás bikerov zorganizuje takúto akciu na Slovensku a hlavne v tejto dobe krízy, keď je problém zohnať peniaze a sponzori skôr rušia spoluprácu. A problém je nájsť spoľahlivých ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť a len tak bezplatne stáť niekoľko hodín na jednom mieste a usmerňovali účastníkov akcie.
Ten kto ma pozná, alebo sleduje moje vyjadrenia alebo príspevky vie, že nevyžadujem a nepotrpím si na tom, aby som v rámci štartovného dostal igelitku plnú suvenírov a reklamných letákov, dokonca by mi ani nevadilo, keby nebola ani tombola, ktorá je pre organizátora asi tiež dosť finančne náročná pri tom počte cien.
NIE, to všetko môže byť, ale pre mňa to nie je rozhodujúci moment prečo prísť na maratón, alebo si vybrať inú akciu v ten deň.
Moje požiadavky na organizáciu maratónu pre bikerov som už určite prezentoval, ale zopakujem: bezproblémové a bezpečné parkovanie, bezproblémová registrácia, dobre značená a zabezpečená trať, 1 alebo 2 bufety na strednej trati, sprchy a strava v cieli, možnosť umyť bicykel, WC, dôstojné vyhlásenie výsledkov. Myslím, že nechcem nič prehnané za svoje štartovné, čo by každý organizátor preteku nevedel zvládnuť.
Nechcel som písať hneď po preteku, lebo môj príspevok by bol emocionálne podfarbený a nerád by som znechutil organizátora svojimi ostrejšími názormi. Neskôr som sa rozhodol, že to nechám tak, nebudem písať nič, čo sa stalo, stalo sa, nabudúce to bude lepšie.
No príspevok od najunavenejšieho spoluorganizátora a superznačkára s nickom ZJAZDAR, či ZAJTRA alebo ako sa to vlastne volá, mi nedalo a musím sa vyjadriť aj ja k preteku v Partizánskom.
Organizátor v Partizánskom má veľké šťastie, že má tak krásnu a pre bikera zaujímavú trať. Bol som účastníkom už 5. ročníka maratónu v Partizánskom a problém so značením trate, blúdením pretekárov je tu každý rok. Trať v Partizánskom poznám dosť dobre aj s niekoľkých súkromných pojazdov, no tento rok sa bohužiaľ podarilo aj mne poblúdiť v záhradkáskej osade, alebo ako to tam voláte.
:worried: Bola to tá zmenená časť ku koncu okruhu oproti minulým ročníkom. Absolútne nezvládnuté značenie,neodbočil som vľavo ale išiel rovno. :doh: Treba si uvedomiť, že nie len pretekári na čele štartovného pola medzi sebou pretekajú, ale aj za nimi sa preteká a nejaká šípka 50cm X 50 cm na rozbitom asfalte nastriekaná tenučkou čiarou sprejom je neviditeľná v 30 km rýchlosti. Keď som sa vracal späť, tak som našiel aj nejakú malú červenú stužku na strome, ale tak nešťastne umiestnenú – presne na rohu miesta, kde sa malo odbočiť. No toto značenie bolo totálne metúce, ktoré neudávalo vôbec smer, či ísť rovno alebo odbočiť vľavo.
Pán ZJAZDAR (zajtra) na štvorkolke mal už toho zrejme dosť (bol príšerne ustatý), alebo mu už došlo pivo na štvorkolke, tak sa ponáhľal a nakreslil tam len takú úbohu šípočku, viditeľnú len pre jeho freeriderovské oči. Dosť som bol s toho znechutený, keď som zistil, že som zle odbočil. Človek sa snaží zajazdiť najlepšie ako vie a niekoho zle vykonaná práca všetko moje úsilie zmarí behom okamihu. Nie nemám bedňové ambície, na to som už prešvihol vek a zanedbal tréning, ale verím, že každý z nás v štartovnom poli sa snaží ísť najlepšie ako vie, či skončí v prvej desiatke, alebo v prvej päťdesiatke.
Nerozumiem načo používate tie trapné zvýrazňovacie spreje, veď ich skoro vôbec nie je vidieť. Kúpim obyčajnú rýchloschnúcu (nitroceulózovú) farbu + štetec a urobím na asfaltke takú šípku, že mi vykole oči a nie tie 5 mm hrubé šípky, ktoré po prejazde pár autami, sú preč z cesty.
A potom tu napíše taký urážlivý, pohoršujúci príspevok spoluorganizátor – človek zodpovedný za značenie trate. No tak to pekne zodvihne tlak.
Pán ZAJTRA, či čo si. Ja nehovorím, že si zle označil trať. Boli miesta, ktoré boli dobre označené, boli miesta, ktoré boli zbytočne prehnane označené, no a boli miesta, kde to vyzeralo, že si tadiaľ len prebehol na tej tvojej štvorkolke. Tak teraz povedz ako máme ohodnotiť tvoju prácu?
Každá reťaz sa meria podľa najslabšieho ohnivka a ty si bol asi tím slabším kusom v organizačnom tíme a pokazil si nie len svojou prácou ale aj svojimi vyjadreniami celý dojem z maratónu v Partizánskom.
Načo to robíš? Ak majú podobné arogantné vyjadrovanie aj ostatní členovia organizačného tímu v Partizánskom, tak sa nečudujte, že Vás ľudia majú v zuboch a ničia Vám značenie. Toto nie je tá správna cesta, takýmto správaním si uznanie za svoju prácu nezískaš.
Pán zjazdár ako môžeš hádzať do jednej kopy všetkých bikerov. Išiel si v skupine možno 10 bikerov na najkratšej trati a dovolíš si urážať nás ostatných, ktorí sme zvyknutí jazdiť v omnoho horších podmienkach. Mnohokrát v takých podmienkach sa trápime na trati 3 a viac hodín, že ty by si ani nos nevystrčil z bytu.
To, že si išiel v skupine občasných bikerov, ktorí sú stále s niečím nespokojní, ešte neznamená, že sme všetci takí.
To že bola na niektorých miestach slabo označená trať, hlavne ku koncu, tak fakt je ten, že nie len ja som bol slepý a nepozorný biker, ale aj iní poblúdili v tej časti a dokonca niektorí prišli z opačnej strany cieľového oblúka. Niekde musí byť chyba? A nemyslím si, že som to bol ja alebo iný hudrajúci biker zo strednej alebo dlhej trate.

No ešte sa krátko vyjadrím organizácii maratónu, keď si odmyslím názory pána značkára.
Miesto štartu a cieľa jednoznačne lepšie, luxusné parkovanie pár metrov od štartu/cieľa – absolútna bomba, sprchy boli bez čakania, aj keď so studenou vodou ale vďaka aj za to. Umývanie bikov neriešim, keď som tam videl ten rad a chaos, tak som to vzdal a založil bajk do nosiča tak ako som došiel do cieľa. A teraz keď čítam, že elektrika vo vode, tak som rád, že sa nikomu nič nestalo. Značenie bolo na väčšine trate dostačujúce, ale niektoré miesta boli označené slabo alebo nezmyselne a to pokazilo celú úroveň značenia.
No a strava, beriem to asi ako trest za zle podaný výkon tie cestoviny. To by asi ani náš kocúr nežral. Nerozumiem, ako toto môže niekto podávať ako stravu ľuďom v dnešnej dobe polotovarov. Po minulé roky tam varil taký vtipný pán v zástere a to bolo naozaj chutné jedlo. Ale toto..... Všetko ostatné bolo tak ako má byť, no a aby som nezabudol – ja som sa cítil dobre a bavil v :x tej našej večne nespokojnej, namyslenej bikerskej komunite 8) .
:wasntme: Vôbec neľutujem, že nie som v tej komunite freeriderov z Partizánskeho, asi by som nerozumel ich nespisovnému jazyku......... :worried:
:muscle: Na budúci rok ma tam máte znovu, rád podporím svojou účasťou bikerskú akciu a doveziem aj zopár bikerov od nás....
24.05.2010 - 22:22:36
00
janci, si sa nejak rozpisal :)
tie cestoviny bol dobry trest, len ja som asi mal dostat aspon desatlitrovy kybel :)
24.05.2010 - 22:42:25
00
keyboard_arrow_up