Kto sa chysta?
Ja este neviem, ale ak ano, tak asi na 50tku...
viac info na http://www.1kbm.sk
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 16. 7. 2015 o 16:33
posledný komentár: 10. 12. 2012 o 6:21
Pretekársky som maratón išiel iba raz v živote, bol to dubničák v r. 2003 (96 km/3440 m). Pamätám sa, že sa tam na viacerých miestach tlačilo (nevyšliapateľné). Vôbec mi to nevadilo. Bolo aj blato, aj značenie bolo miestami nanič, aj nebezpečné zjazdy, keď som radšej zliezol. Ale na konci som bol z neho nadšený. Ani ma nenapadlo frflať.
Niektoré reakcie vyššie sú podľa mňa príliš emotívne.
Niekedy je lepšie si to najprv nechať uležať v hlave a až potom písať "hodnotiaci príspevok" do fóra. Aby to zbytočne organizátorov nedemotivovalo. Viem, o čom píšem. Prvé tri ročníky som tento košický bikemaratón spoluorganizoval. Potom som odišiel. A minulého roku odišli z organizačného výboru ďalší. Asi aj vďaka takýmto DEMOTIVÁCIÁM. Títo ľudia vrážajú do organizácie maratónu svoj čas, energiu a mnohokrát aj svoje vlastné peniaze. Robia to z čistého fandovstva a pre pocit, že niečo dobré a užitočné urobili. Nekazme im to.
Tých 200 m pod Kojšovkou, čo treba vytlačiť, nikoho nezabije (možno ešte pár metrov po odbočení vľavo nad poľovníckoun chatou Ždiar). A ako písal vyššie Mrázik, možno zmena smeru prinesie aj nové zážitky.
Teraz ma napadol taký bonmot: V júni by viacerým ľuďom zmena Smeru priniesla nové zážitky.
=====================================================
Mimochodom, pridal som do môjho príspevku vyššie súbory trás pre GPS.
myslim, ze zjazdik z kojsovky po zjazdovke a po cervenej smerom na kosice je ovela lepsi ako ta 200m sranda opacne. osobne by som to potiahol uplne na kojsovku a po tom singliku okolo bielych stlpov:)
cesta prichadza z pravej strany.... neviem v akom je stave, ale mozno by sa dala pouzit na vystupanie Kojsovky.
vladol:veru pri stlpoch by boli pekne fotky
Ak sa tam bude niekto vyskytovať, mohol by to preskúmať a podať správu. Potom by maratón mohol ísť tak, ako je to naznačené na obrázku modrou. Verím, že organizátori by s touto zmenou problém nemali.
Ako Laco napísal, pôvodná cestička je totálne zarastená a nepoužiteľná, ale pár mertov vyššie vedie naozaj stopa vyjazdená od 4-koliek. Je to zjazdné, ale dosť náročné - ide to pomedzi čučoriedky a po uľahnutej, mäkkej tráve. Stále som sa obzeral, kto ma drží za dres
Skrátka, alternatíva k tlačenke hore po bývalom zjazdíku jestvuje. Bohviečo to ale nie je...
Ešte pár slov k úseku od chaty Ždiar vyššie. K chate som síce došiel z opačného smeru, od Kojšova, ale ďalej som už šiel po maratónskej. Je to hooodne výživné
V roku 2006 isla trasa ponad Mexiko, tam je blata aj ked je sucho, po tychto
tohto roku to u seba vidim aj tak iba na 50ku, tak sa zrejme budem viac kochat, a mozno aj fotit...
usek pod kojsou som ale musel tlacit kusok viac ako 200m ale nevadilo mi to. ano, bolo to unavne, mozno by to vacsi borci dali aj v sedle, ale to tlacenie podla mna patri k dobrej bikovacke. skor by som nadaval, ak by to bolo prilis lahke, lebo tak by nebolo co prekonavat. rovno na mieste som sa ospravedlnil stromom i cucoriedkam za nadavky, ktore mozno o mesiac budu pocuvat, ale myslim, ze ti su na to uz zvyknuti.
tlacit treba fakt dost zanedbatelnu cast, je to pekne i naopak a vyslapatelny bol aj ten kamenny jarok za odbockou na kojsov. ja sa napriklad tesim na zjazd po opacnej strane a som rad, ze sa to otaca, treba skusit i nejake zmeny a kazdy rok ta ista trasa by bola trosku nuda
nic take. samozrejme spusta malych konarikov cestou, klasika, ale nic kvoli comu by musel hoc aj amater zliezat z biku. dokonca aj skladky dreva, kde sa otacaju tazke lesne mechanizmy boli prejazdne uplne v pohode.
Edit: samozrejme hovorim iba o useku Lajoska-Opatka-Kojsovka. z kojse som schadzal cez zlatu idku kedze som vyrazal neskor poobede a akurat sa stmievalo.
kto chce, tak este moze stihnut