Ked to v Polsku nepoznas tak aspon jednu radu pre tu Radocynu (aby si na mna nenadaval): Czarne-Nieznajowa-Woloviec (zlta turisticna znacka okolo rieky) ide cez siroke a hlboke brody (7-9 ich je, siroke nad 10 metrov, hlboke 30-40 cm) preto za zvyseneho stavu vody alebo chladnejsieho pocasia jazdime od horarne medzi Radocynou a Czarnym bud dolava na Zdyniu alebo doprava na Wyszowatku-Grab a hranicu v Niznej Polianke. Da sa aj z Radoczyny priamo na hranicu do sedla pod Zajacim vrchom a potom po hranici na obe strany ale tam je to cim dalej tym viac zarastene ked uz tam nejazdia polski pohraniciari na stvorkolkach.
Dalsia bobria hradza je pri G.Swiatkova Mala alebo medzi Grabom a Ozennou.
Sa to zmenilo za tych 10 rokov (ak je to tato cesta, pretoze z fotografie to neviem presne urcit) ale ano, presne taketo (alebo tieto) brody. Som ti pripomenul davny zazitok?
počasie + absťák = vyrážam robiť zlobu do terénu
Pri navrate dnes sice budem vyzerat ako ...........................................................copyrightt1.gstatic.com t1.gstatic.com
ale urcite to bude stat za to. (az na to nasledne umyvanie a udzbu )
Foto nemam, ale bolo vyborne aj ked pri starte trocha mrholilo. Ziadni ludia v lese (az na trojicu bezdomovcov a dvojicu psov byvakujucich pod igelitmi v lese pri Bankove, ku ktorym ma zaviedol lesny chodnicek a ktori ochotne poradili trasu). Neskor som stretol domaceho bikera ktory ma povodil po niekolkych zaujimavych usekoch (ktore by som v buducnosti urcite nasiel tak ci tak ale som rad, ze to bolo akurat vcera). No proste parada! Endorfiny doplnene az po rysku, dnes piatok, vikend pred nami... Som vysmiaty ako lečo.
Ja taký vysmiaty budem až o týždeň v piatok , teraz ešte drtím a drtím, nie žeby som to nejak preháňal . Ale už mi chýba škola, pekné spomienky Napr. moja obľúbena p. učiteľka skúša. Učiteľka: "No Róbert podte odpovedať. (pohľad na mňa) Ó, Vy ste chorý? Tak sedte. No sused podte odpovedať." Ja sa dobre nečervenal a všetci na mňa taký pohľad jak keby som im večeru zjedol
...no vidíš tú nespravodlivosť. My sme s Kubom v piatok podvečer vyšli na dve hodky a zmokli sme jak sliepky a pritom som si rozbil totálne "riť" a víkend bol v prdeli....
...A181 - dúfam, že matury máš v malíčku...trimem paľce....Kubo má práve skúšku v KE z elektrotechniky, veľmi mu ráno do reči nebolo.....a ozaj, na akú VŠ si sa prihlásil ?
Zdravím Vás Bardejovčania, mám veľkú prosbu. O necelé dva týždne idem ku kamarátovi na chatu do Jedlinky a potreboval by som poradiť nejaké trasy odtiaľ. Satelitné snímky z gúglu sú síce super a zorientovaný v okolí +/- som, ale zaujíma ma prejazdnosť a aby som netlačil viac, ako sedel v sedle.
Dĺžka okolo 50km a náročnosť primeraná večer vypitému pivku .
Veľká vďaka.
Tak zacnem ja: Dost malo sa tam urbarnici o svoje lesy (a najma cesty v nich) staraju a do danych oblasti jazdim malo - takze sa bojim, ze vela z toho bude zarastene a zle prejazdne. Smilniansky vrch som mal v plane preskumat, ale este na to nedoslo pretoze po skusani podla lesnickej mapy "spevnenych lesnych ciest" v Ondavke, Vysnej Polianke, Varadke ktore v skutocnosti nevyzerali vobec dobre som akosi stratil chut. Tak sa pytaj kamarata, on je tam "doma". Co ale je este ako-tak zjazdne je statna hranica napr. ist do Niznej Polianky, hore na hranicu a na obe strany smerom na Duklu (rozhladna na Stavku) alebo na hranicny prechod Becherov a potom do Ondavky na Pleskanku (vyhlad do doliny a na Maguru). Pekny je aj usek po hranici nad Becherovom zo sedla Dierocky okolo vojenskeho cintorina na hranicny prechod nad Becherovom (v tomto smere, nech si uzijes zjazd)... alebo z Regetovky na hranicu a na Obycz a dalej napr. az do sedla Blechnarka. (neviem ci uz nie som daleko od oblasti tvojho zaujmu...) Vsetko po hranici aj ked aj tam to uz postupne zarasta, pretoze tam uz nechodia colnici ako kedysi a turistov je malo (aj ked je to cervena turisticka znacka )...
Tu su prejdene trasy za posledne 3 roky, otvor si to v Goole Earth a uvidis, ci ti nieco pomozu. (stiahni subory, rozbal, a BikeTracks.kml otvor v GoogleEarth)
Tam to bude vychodene, udrziavane a neznicene pretoze domorodci maju k takymto miestam uctu a mali by hanbu v dedine, ak by nieco take znicili. Prave tam som mal naplanovanu prvu prieskumnu jazdu Smilnianskeho vrchu a stavu lesnych ciest na nom... mozes to urobit za mna.
Kazdopadne Kosicke Bankovsko-Alpinkovske udupane dialnice a vyjazdene vycistene chodnicky necakaj. Tu je dzungla.
...A181 - dúfam, že matury máš v malíčku...trimem paľce....Kubo má práve skúšku v KE z elektrotechniky, veľmi mu ráno do reči nebolo.....a ozaj, na akú VŠ si sa prihlásil ?
Hej ale len v malíčku, anglina za jedna to bolo v pohode, ale zajtra. Mi zridne jak budem ťahať... Sa mi zdá že v utorok som videl Kuba? Čakal som na vyhodnotenie a som pozeral von oknom. Zdalo sa mi že to on, neviem. Ako mu dopadlo? Technika KE..
...je to možné, lebo prišiel z KE veľmi skoro. Ale zvládol to. Má za sebou asi najťažšiu skúšku. Ešte upresní fakultu a odbor...
...inak sme včera boli na Čergove a samozrejme klasika v posledno čase - zmokli sme....Hlavne, že Aladin ukazoval na BJ bez dážďa, asi 20 stupňov a bolo slabých 14 V poslednom čase ukazujú na Aladinovi riadne sprostosti
... o týždeň ideme na fatranský maratón a keď sa počasie neumudrí, tak sa asi zbláznim Druhý Súľov už nechcem zažiť
Ja som vcera nezmokol. Presiel som cast trasy 1.KBM, ale ak bude take pocasie ako teraz, tak sodoma-gomora!... zjazd z Idcianskeho sedla k Hlbokej doline bol a niekedy . A to som si myslel, ze tam si oddychnem po vyslape. A ist to hore v takom blate a tak rozryte od tazby - . Zablateny som bol az tak, ze ... ... ... vidlicu nesiem asi buduci tyzden na servis - vcera sa zacala akosi zadrhavat.
Díky Minikin, skúsim to po tej červenej značke na hranici a asi aj ten Smilniansky kopec nebude od veci, keď je to najbližšie. Kamarát je síce z BJ, ale býva už dosť dlho v KE, takže prehľad síce nejaký má, ale nepozná do detailov lesné cesty a chodníky.
Uvidíme, snáď bude už konečne normálne počasie a pojazdíme trošku po tomto krásnom kraji.
Ďakujem ešte raz.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Czarne-Nieznajowa-Woloviec (zlta turisticna znacka okolo rieky) ide cez siroke a hlboke brody (7-9 ich je, siroke nad 10 metrov, hlboke 30-40 cm) preto za zvyseneho stavu vody alebo chladnejsieho pocasia jazdime od horarne medzi Radocynou a Czarnym bud dolava na Zdyniu alebo doprava na Wyszowatku-Grab a hranicu v Niznej Polianke. Da sa aj z Radoczyny priamo na hranicu do sedla pod Zajacim vrchom a potom po hranici na obe strany ale tam je to cim dalej tym viac zarastene ked uz tam nejazdia polski pohraniciari na stvorkolkach.
Dalsia bobria hradza je pri G.Swiatkova Mala alebo medzi Grabom a Ozennou.
ofotene stare fotky z r. 1999
Pri navrate dnes sice budem vyzerat ako
...........................................................
ale urcite to bude stat za to. (az na to nasledne umyvanie a udzbu
Mišo dnes ste museli mať eňo ňuňo počasíčko, som zvedavý na fotky, tak nešetri
Pocasicko nie az tak eno-nuno (ani v sobotu ani v nedelu) ale stastia tolko, ze narozdiel od inych
som nezmokol ani raz. (spravny vyber lokality)
Ale najprv maturitna otazka z geografie:
Utorok, štvrtok a piatok a začína život
To jazero s ihličnatými a listnatými strommy vyzerá nádherne
Dĺžka okolo 50km a náročnosť primeraná večer vypitému pivku
Veľká vďaka.
Tu su prejdene trasy za posledne 3 roky, otvor si to v Goole Earth a uvidis, ci ti nieco pomozu. (stiahni subory, rozbal, a BikeTracks.kml otvor v GoogleEarth)
Kdesi na Smilnianskom vrchu v lese nad Smilnom je stolcek panny Marie.
Tam to bude vychodene, udrziavane a neznicene pretoze domorodci maju k takymto miestam uctu a mali by hanbu v dedine, ak by nieco take znicili. Prave tam som mal naplanovanu prvu prieskumnu jazdu Smilnianskeho vrchu a stavu lesnych ciest na nom... mozes to urobit za mna.
Kazdopadne Kosicke Bankovsko-Alpinkovske udupane dialnice a vyjazdene vycistene chodnicky necakaj. Tu je dzungla.
Hej ale len v malíčku, anglina za jedna to bolo v pohode, ale zajtra. Mi zridne jak budem ťahať... Sa mi zdá že v utorok som videl Kuba? Čakal som na vyhodnotenie a som pozeral von oknom. Zdalo sa mi že to on, neviem. Ako mu dopadlo? Technika KE..
...inak sme včera boli na Čergove a samozrejme klasika v posledno čase - zmokli sme....Hlavne, že Aladin ukazoval na BJ bez dážďa, asi 20 stupňov a bolo slabých 14
... o týždeň ideme na fatranský maratón a keď sa počasie neumudrí, tak sa asi zbláznim
Alebo tu. (Len Kojsovska Hola im po vikendovej burke akosi odisla)
Ja som vcera nezmokol. Presiel som cast trasy 1.KBM, ale ak bude take pocasie ako teraz, tak sodoma-gomora!... zjazd z Idcianskeho sedla k Hlbokej doline bol
Uvidíme, snáď bude už konečne normálne počasie a pojazdíme trošku po tomto krásnom kraji.
Ďakujem ešte raz.