ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 18. 12. 2025 o 18:11
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Singletrack je po celej dlzke legalny, mame vsetky doklady na jeho prevadzku a vyuzivanie na horsku cyklistiku. To, ze nejaki polovnici teraz robia problem, nie je nic nove, to tu bolo, i ked sme legalne vyznacili i Green bike Tour okruhy.
Sukromny pozemok to nemoze byt, uzemie, cez ktore prechadza singletrack vo vacsine patri Mestskym lesom, mala cast su statne lesy a urbariat Zahorska Bystrica. Od vsetkych mame riadne povolenie k uzivaniu tohto nasho singletracku. Bez povolenia by sme nic nerealizovali, dokonca posledne s nami bol pri vytycovani obchádzok sam riadittel Mestkych lesov, takze o vsetkom , co sa robi na tomto singletracku je informovany.
Mozes presne napisat, kde si ich na tom aute stretol ?
laco, dobre by bolo hodit sem pdfko toho povolenia od mestskych lesov, resp. ine povolenia, kt s tym suvisia. ja nemam problem privolat aj policiu ak ma budu nabuduce buzerovat (bol som tam vcera s bikemonom)
Fotak Olympus. Tak dajte vediet ked sa najde majitel.
Olympus mju: 850.
To je asi môj. Včera som ho tam niekde stratil.
Môj email: [email protected]
mobil: 0905409897
Polovníkom sa môže stať akurát tak to,že im skončí nájomná zmluva v ML.
Netreba byť po.ratý a poslať ich hneď **********. -->
Pokiaľ je to označené tak možu držať zobák.
To je asi môj. Včera som ho tam niekde stratil.
Môj email: [email protected]
mobil: 0905409897
podla fotiek to je presne tvoj fotak
keby nas ti polovnici nebuzerovali, tak hladame majitela asi dlhsie
Polovníkom sa môže stať akurát tak to,že im skončí nájomná zmluva v ML.
Netreba byť po.ratý a poslať ich hneď **********. -->
Pokiaľ je to označené tak možu držať zobák.
problem je, ze uz je tam biely podklad, ale C na tej znacke chyba.
ak je povolenie, tak ja som ochotny to tam ist niektory vikend vymalovat
a žiadne povolenie so sebou nepotrebujete,nebudú vás snáď nejakí burani školiť ktorí sú tam tiež len v prenájme,že kde áno a nie...
Chalani, ešte raz dík za nájdený fotoaparát.
Super.
Singletrack je po celej dlzke legalny, mame vsetky doklady na jeho prevadzku a vyuzivanie na horsku cyklistiku. To, ze nejaki polovnici teraz robia problem, nie je nic nove, to tu bolo, i ked sme legalne vyznacili i Green bike Tour okruhy.
Neviem na koho su povolenia pisane, ale bolo by dobre aby sa opravnena osoba (t.j. na koho su vydane povolenia na uzivanie) oficialne ohradila (pisomne) voci spravaniu sa inej opravnenej osoby. Do buducna to prinesie zachytny bod v pripade, ze "silne reci" prerastu do inej podoby. Je totiz velmi dolezite aby bol dokumentovany priebeh vztahov.
Znacku zakaz vstupu s konom je treba instalovat .. vravel som, ze je to najvacsi problem chodnika
edit: polovnikom nic nepatri, maju len v prenajme to, ze mozu (za urcitych podmienok) polovat v urcitom uzemi. Treba ich slusne odmietnut, ak by robili skazu na chodniku, odfotit, pripadne identifikovat (poziadat o ich udaje, legitimovat ich). Pripadne ich poziadat o ukazanie povolenia vstupu s motorovym autom, ak nie su polovna hliadka
Znacku zakaz vstupu s konom je treba instalovat .. vravel som, ze je to najvacsi problem chodnika
lto:
neboj, monolit este neodplavilo, caka na objavitela..
Tabulky nie je problem osadit, len najst sponzora, ktory by to cele zafinancoval.
Potrebujes min. 3 stlpiky, a odhadom 15 tabuliek...
Povolenie na to vybavim, to nie je problem, len niekto to bude musiet zafinancovat...
nikon555:
neboj, toto velmi rychlo skonci, oni si stale myslia, ze su pani lesa, ale to skoncilo tym, ze mame pokope vsetky doklady. Len sa musime s nimi stretnut, a vysvetlit im to..
To ako keby sa ma pýtal čo robím na lesnej ceste...by som mu to vysvetlil bleskovo.
Tuším sa budem musieť začať pravidelne voziť po tom vašom singli a tešiť sa,že ich raz stretnem.
verejná zbierka bikerov z BA? skús dať približný rozpočet, vyzbierať by sa to možno mohlo.. a keď sa vyzbiera viac, uplatnenie sa nájde určite (napr nové náradie)
veru... keď bude viac takých silákov, ako fluider, tak ho budeme čoskoro potrebovať
pod BA SloMBA hlavičkou by to nešlo zbierať?