ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Včera bolo pekne vidno, že kde sa lístie odhrabalo na široko, cca 1m, tak chodník dokázal celkom rýchlo obschnúť už za 1 deň a je v pohode jazditeľný. A kde bola jamka napr. kvôli obchádzaniu koreňov
Btw, Vilovi sa včera podarilo rozrezať 1 kmeň tak, že praskol pozdĺžne a celkom hladko, takže máme pripravené 2 lávky na nejakú tú preliezku
Vilo kmeň rozrezal, ja som ho vyrazil budzogáňom a už sme len pozerali ako sa gúľa dole dolinou
otazka teda je, ako to vlastne je s tym povolenim. da sa do neho niekde nahliadnut ? lebo takto je to dost otrava. zda sa, ze mestske lesy su OK, ale ze urbariat nesuhlasi s prechodom cez ich uzemie. navyse sa tam vraj aj poluje (posedov je tam jak nasratych
ak je na to papier, mozno by nezaskodilo ho zverejnit.
Napis mi prosim, kde presne Ta zastavili, aby som vedel zajtra, kde ist...
Pripadne vypytaj na nich kontakt, mobil, alebo adresu, ja sa s nimi spojim...
Domaľujte si tie Céčka a máte pokoj nafurt.
Keď je raz niečo oficiálne označené tak ničenie značenia je protiprávne takže skôr treba tých buranov odfotiť a riešiť to úplne inak.
Ak je tá časť trailu v urbariáte ZB tak to treba aj cez nich...
Inak len žiadny strach aj keď ste asi vekovo mladší.
Keď je raz niečo oficiálne označené tak ničenie značenia je protiprávne takže skôr treba tých buranov odfotiť a riešiť to úplne inak.
Ak je tá časť trailu v urbariáte ZB tak to treba aj cez nich...
Inak len žiadny strach aj keď ste asi vekovo mladší.
triki:
my mame vsetky povolenia i urbariat ZB. Problem je v tom ze polovnici su silna lobby, a mohli by nam povolenia zrusit. Preto sa chceme s nimi najprv stretnut a argumentovat... Ver tomu, ze mame silne argumenty, len oni nie su k dosazenieu, ani na urbariate nevedia, co su to za osoby... Ja viem, a je mi z toho na grcanie...
Ale nevzdavam to, len teraz tu dva tyzdne nebudem...
Mozem to riesit az po 20.6... Dovtedy by som bol rad, aby nevznikli nejake rozbroje a sarvatky, skor na nich ziskat kontakt...
Pochybujem,že nejaký polovník na cudzom pozemku ti može zrušiť povolenie...To záleží len od majiteľa.Oni sú tiež len v prenájme.
Problémy sú len v tom urbariáte,alebo aj na inej časti trailu??
na tejto mape je vyznacene kde sme ich stretli, isli sme od maleho slavinu, je to pekne vidno ako sme sa otocili a isli potom vrchom na kacin http://www.bikemap.net/route/526879 (je tam taka hviezdicka)
inak sme s nimi civilizovane podiskutovali, ale kedze to nie je este oficialne vyznacene, tak sme im dali za pravdu a isli sme prec. inak kedze jeden z nich bol lesna straz a nemali sme so sebou doklady tak nas chcel odviezt na policiu legitimovat. co by bola celkom zabava, ale mal som vecer program.
je vsak pravda, ze na tej cast singla je dost posedov a neviem ci teraz nie je aj nejaka polovacka, takze verim, ze z toho nie su nadseny.
Problem je len s urbariatom ZB. Kedze suhlas urbariatu mame, ale zaroven vieme, kto su ti tzv. polovnici, a aky slusne povedane "natlak" by urobili na spravcu urbariatu, ze im nase povolenie zrusi na pockanie... Ver tomu ze je to tak, ani ja nie som z toho nadseny...
Proste jedina cesta je s nimi sa stretnut a vykonzultovat si to s nimi na mieste cinu. Dnes poobede tam ideme i s mar_tinom, snad ich konecne stretneme.
Co sa tyka toho, ze spravca nevie, kto mu poluje v reviri, to je asi tak, ze nazov polovneho zdruzenia je mu znamy, ale osoby nie. A prave v tych osobach je problem...
korky: Tam kde je ta hviezdicka, tam ste nemali co robit, tam nie je singletrack. Bud Ti zle - nepresne ukazuje GPS, alebo ste sli zle. Spravne je zhruba ta cast traku nad hviezdickou, kde ste to tiez otocili spat. Ten clovek, co tvrdil, ze je lesna straz Vam ukazal preukaz lesnej sraze a odznak lesnej straze ? Lebo tak bysa mal preukazovat...
No a ten jeden bol lesná, alebo poľovná stráž? Pretože to je veľký rozdiel v právomociach. Ak bol poľovná stráž, tak vás nemal právo legitimovať, pokiaľ ste tam neboli autom, alebo vám z batohu netrčali diviačie kopýtka, prípadne hlaveň brokovnice.
mimochodom, poslal som ti včera PM
iba namatkovo, byvali vysoki policajni cinitelia, ale i terajsi, napojeni na tuto nasu slavnu vladu..
Policajtov mám inak rád...