Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
v každom prípade by to chcelo vyskušať. tekutý dusík sadá zohnať v spray.
kde si vzal taký fyzikálny nezmysel?
kritická teplota : -147 °C
kritický tlak: 33.999 bar (3,445 MPa) - nad Tk ho neskvapalníš a aj pri Tk na to treba celkom slušný tlak
nie je riesenie kupovat zamky-na prvom som mal tri rozneho druhu aj tak som on prisiel.ja mam tri stroje,horsky na balkone a dve ziletky v obyvaku.ked idem na svih a minien vsetku stravu tak bike ide somnou.billa,tesco vsetci pozeraju ale neni taky zamok co by ochranil mojho krasavca!!!
-nie je zase zamok ako zamok..Podla mna vela ludi to zlodejom ulahcuje tym ze pouzije lacne neznackove zamky ktore sa daju rychlo prekonat..
Apropo bajk v pivnici stale je, sice mi trva asi 5minut dokym dam z neho vsetky retaze a zamky dolu, ale mozem kludne spavat..Este rozmyslam nad tym, ze navrtam do betonovej steny nejake uchytky a pouzijem retaz z kalenej ocele na motorku..
dobrovolne sa priznávam že som dnes "šlohol" bicykel,
kamošovi ho ukradli asi pred dvoma mesiacmi z dvora, a dnes som ho v jednom nedalekom meste nahodou zbadal pred obchodom, mal prazdne zadne koleso, tak neviem či tam bol len hodený alebo tam na nom niekto bol, ale nevahal som a dotlačil som mu ho domov, Marek bol štastný že ma svoj bicyk späť, nejde o niaku super mašinu ale ma ho rad,
myslím že som urobil spravne, a keby tam niekto po mne vybehol ešte by možná aj po papuli dostal
a dostal som aj nalezne
Bývam v paneláku, 36 bytov vo vchode. V poslednej dobe ma susedia začínajú vážne štvať. Nezatvárajú vchodové dvere, nezamykajú hlavné pivničné dvere, nechávajú otvorený výťah, nezhasínajú a jenedná sa len o jednotlivca, robí to tak viacej ľudí. Neskutočná pohodlnosť a arogancia, keď je to za dverami ich bytu už ich to nezaujíma. Najhorší sú tí z vyšších poschodí.
Potom že prečo bezdomovci ***** vo vchode a mačky im osierajú rohožky a každú chvíľu niečo "zmizne".
Otázka: Bolo by namontovanie kamier (napr. do pivnice patriacej k bytu), popr. malá zabezpečovačka s PiR detektorom bez vedomia ostatných bývajúcich nejakým spôsobom narušením domovej slobody alebo porušením práv ostatných bývajúcich? Musí mi to niekto odsúhlasiť?
skus to najprv otvorit ako temu na domovej schôdzy, urcite sa k tebe pridaju viaceri ktorym to tiez vadi. Ale najlepsie je sa na druhych vôbec nespoliehat. Ak mas v pivnici bajk na ktorom ti zalezi, tak si navrtaj do steny nejake úchyty + zo dve ocelove účka a mas to poriesene- s takym niecim sa ziaden zlodej co ma naponahlo babrat nebude. Tie kamery podla mna nie su dobry napad, lebo kazdy monitorovany priestor musi byt takto viditelne oznaceny, inac by si siel proti zakonu a myslim ze aj ostatnym obyvatelom by to vadilo a v pripade kradeze by to v skutocnosti nic neriesilo, lebo zlodej by sa urcite maskoval.
presne tak, kamery su uplna blbost, to by si musel stale na to cucat a to nebudes. A ak aj budes mat zlodeja na zazname tak co ? to ti bike malokedy vrati. Neviem ake tam mate pivnice ak kazdy byt ma nejaku pivnicku tak ten svoj priestor by som si dal na pirko s alertom na mobil pripadne sirenou. A urcite by som bike v tych priestoroch uzamkol tak ako ti uz niekto pisal vyssie, teda nie zamok o radiator lebo to ti kazdy zlodej cvakne a odchadza z bikom, ale nieco solidne. Myslim tym nejaky zvarenec z hrubeho materialu solidne pripevneny o stenu, v nom zaisteny bike, a kludne to moze byt na visiaci zamok len musi byt zabezpeceny proti odrazeniu a precvaknutiu. Staci sa popozerat okolo seba, na zavorach lesnych ciest, na chatach vselikde za dedinou byvaju rozne vychytavky domacich majstrov co sa tyka zabezpecenia vchodovych dveri okien a pod. Urcite vies co myslim. Takato vec nebude draha, staci ti zohnat si matros, a nejakeho zvaraca co ti to zvari a mas. Trochu to vylepsis vlepenim gumy aby ti to pri kazdodenom pouzivani neodieralo bike a je to. Myslim si ze bezneho zlodeja to odradi, alebo minimalne spomali... Trhat zo steny ti to nikto nebude ked to bude na kovovych hmozdinach a rezat pilkou na zelezo tiez nie, s flexkou to bude na dlho aj hlucne.
Možno sa budem opakovať, ale
Hlavne Žilinčania, zamknite si Meridu TFS500D o jednej ráno pri bare U-LA-LA, hneď pod tú kameru na rohu-najlepšie o tú terasu pred podnikom. O Meridu TFS500D, že o ňu do hodiny prídete presne ako ja 2.4.2010
Odvtedy, čo som zistil, že žijem v tomto *****ne, bike vonku nenechávam. Neexistuje totižto nič, čo by zlodejských smradov odradilo od lákavej výhry..snáď len sekerou po hlave, aby nekrívali
copyrightdolekop.com dolekop.com Dnes v noci mi ukradli z chaty kolo ikdyž nás v chatě bylo 7 tak i tak ty ***** se tam dostali.... prosím tak o pozornost hlavně slováky... už pomalu počítám s tím že ho už neuvidím ale kolo nejde přehlédnout tak nepřestávám doufat... kdyby někdo měl nějaké info tak piště na icq: 481 193 401
(na zavode na Malino Brdo Chata: Nika)
Nie mne samozrejme. Ale toto je uz moc velka naohda.
Schôdze u nás nič nevyriešia, sú tu samí zabednení ignoranti čo ani na tú schôdzu neprídu.
Biky mám-e na držiakoch zavesené na stene, tak neviem si dobre predstaviť tam doplniť ďaľší uzamykací držiak, i keď by to bolo najlepším doplnkovým riešením k variante zabezpečovačky so sirénou popr. GSM signálom. Zlodej aj keď sa vyľaká, má ešte čas bežať s lupom. A predsa len rozospatý /noc/ sa rýchlo dostať z 5-teho dolu potrvá. Keďže PIR detektor nepripadá už do úvahy a takisto kamery sú blbosť, asi to vyriešim magnetickým zámkom ku každému biku a padacou mrežou na dvere
Veľká škoda toho červeného draka!! Odťať ruky od krku nadol(mimochodom kliknite si na link od cauapistemi a prečítajte si diskusiu, tak to sa mi snáď len zdá)...
Mal som zámok oceľové lanko fí 9mm+PVC izolácia, celkový priemer 12mm asi za 9€. To už je aj tak jedno. Miera bezpečnosti zámku je úmerná príťažlivosti bicykla v ňom uzamknutom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Heh... sedlo + sedlovka a sme tam
kde si vzal taký fyzikálny nezmysel?
kritická teplota : -147 °C
kritický tlak: 33.999 bar (3,445 MPa) - nad Tk ho neskvapalníš a aj pri Tk na to treba celkom slušný tlak
-nie je zase zamok ako zamok..Podla mna vela ludi to zlodejom ulahcuje tym ze pouzije lacne neznackove zamky ktore sa daju rychlo prekonat..
Apropo bajk v pivnici stale je, sice mi trva asi 5minut dokym dam z neho vsetky retaze a zamky dolu, ale mozem kludne spavat..Este rozmyslam nad tym, ze navrtam do betonovej steny nejake uchytky a pouzijem retaz z kalenej ocele na motorku..
kamošovi ho ukradli asi pred dvoma mesiacmi z dvora, a dnes som ho v jednom nedalekom meste nahodou zbadal pred obchodom, mal prazdne zadne koleso, tak neviem či tam bol len hodený alebo tam na nom niekto bol, ale nevahal som a dotlačil som mu ho domov, Marek bol štastný že ma svoj bicyk späť, nejde o niaku super mašinu ale ma ho rad,
myslím že som urobil spravne, a keby tam niekto po mne vybehol ešte by možná aj po papuli dostal
a dostal som aj nalezne
Potom že prečo bezdomovci ***** vo vchode a mačky im osierajú rohožky a každú chvíľu niečo "zmizne".
Otázka: Bolo by namontovanie kamier (napr. do pivnice patriacej k bytu), popr. malá zabezpečovačka s PiR detektorom bez vedomia ostatných bývajúcich nejakým spôsobom narušením domovej slobody alebo porušením práv ostatných bývajúcich? Musí mi to niekto odsúhlasiť?
skus to najprv otvorit ako temu na domovej schôdzy, urcite sa k tebe pridaju viaceri ktorym to tiez vadi. Ale najlepsie je sa na druhych vôbec nespoliehat. Ak mas v pivnici bajk na ktorom ti zalezi, tak si navrtaj do steny nejake úchyty + zo dve ocelove účka a mas to poriesene- s takym niecim sa ziaden zlodej co ma naponahlo babrat nebude. Tie kamery podla mna nie su dobry napad, lebo kazdy monitorovany priestor musi byt takto viditelne oznaceny, inac by si siel proti zakonu a myslim ze aj ostatnym obyvatelom by to vadilo a v pripade kradeze by to v skutocnosti nic neriesilo, lebo zlodej by sa urcite maskoval.
Hlavne Žilinčania, zamknite si Meridu TFS500D o jednej ráno pri bare U-LA-LA, hneď pod tú kameru na rohu-najlepšie o tú terasu pred podnikom. O Meridu TFS500D, že o ňu do hodiny prídete presne ako ja 2.4.2010
Odvtedy, čo som zistil, že žijem v tomto *****ne, bike vonku nenechávam. Neexistuje totižto nič, čo by zlodejských smradov odradilo od lákavej výhry..snáď len sekerou po hlave, aby nekrívali
Dnes v noci mi ukradli z chaty kolo ikdyž nás v chatě bylo 7 tak i tak ty ***** se tam dostali.... prosím tak o pozornost hlavně slováky... už pomalu počítám s tím že ho už neuvidím
(na zavode na Malino Brdo Chata: Nika)
Nie mne samozrejme. Ale toto je uz moc velka naohda.
Biky mám-e na držiakoch zavesené na stene, tak neviem si dobre predstaviť tam doplniť ďaľší uzamykací držiak, i keď by to bolo najlepším doplnkovým riešením k variante zabezpečovačky so sirénou popr. GSM signálom. Zlodej aj keď sa vyľaká, má ešte čas bežať s lupom. A predsa len rozospatý /noc/ sa rýchlo dostať z 5-teho dolu potrvá. Keďže PIR detektor nepripadá už do úvahy a takisto kamery sú blbosť, asi to vyriešim magnetickým zámkom ku každému biku a padacou mrežou na dvere
šupni si tam niečo taketo
http://www.masterlock.sk/333-8271eurdat-bezpecnostna-suprava-pre-dom-a-zahradu.html
to ti pakovkami nikto len tak neprekona, na sireny by som sa vykaslal.. Ja som si v pivnici uchytil bajk hrubou retazou o vodovodne potrubie dvoma zamkami a zatial pohoda.
Pištík
ako si to mal zabezpecene? noname tenke lanko z tesca za 2€?
Mal som zámok oceľové lanko fí 9mm+PVC izolácia, celkový priemer 12mm asi za 9€. To už je aj tak jedno. Miera bezpečnosti zámku je úmerná príťažlivosti bicykla v ňom uzamknutom.
V tescu nakupujem iba potraviny..
šupni si tam niečo taketo
http://www.masterlock.sk/333-8271eurdat-bezpecnostna-suprava-pre-dom-a-zahradu.html
to ti pakovkami nikto len tak neprekona, na sireny by som sa vykaslal.. Ja som si v pivnici uchytil bajk hrubou retazou o vodovodne potrubie dvoma zamkami a zatial pohoda.
Pištík
ako si to mal zabezpecene? noname tenke lanko z tesca za 2€?
Si ty ale naivny.Drzal si uz niekedy v ruke poriadne klieste?
na vselijakych amaterov a fetakov to na odstrasenie staci a profici ukradnu cokolvek.