Buduci tyzden budem mat novy bike. Tak taka otazka, ako odporucate sa starat o bike, co konkretne, ako casto robit, nieco pred vyjazdom a po vyjazde, proste aby som ho po dvoch rokoch nemusel vyhadzovat:D:D
normalne zhodim z biku dam do palstovej flase zalejem teplou vodou nasypem prach zasrobujem potrasiem a necham odstat par minut potom vylejem a retaz je ako nova
Ja si myslim, zrejme som praci prašok tiež raz použil, že je veľmi agresívny. Možno nim rozpustíš bordel z reťeze, len doporučujem ju demontovat a potom dat do zatvaracie pohara s tym roztokom. Praci prašok pôsobí agresívne na kovy, t.j. na rám, na ostatné komponenty.
duves nemusel si to celé odcitovať
motopur je tiež good (však je na podobný bordel určený)
ale HLAVNE tam išlo o odstránenie vody z reťaze po vypratí a na to je ten špiritus bezkonkurenčný - teraz ako pršalo tak v chodbe bolo sparno ako v tropickom pralese pri blbej ventilácii a pri voľnom vysušení bola ráno reťaz miestami nahrdzavená, alkohol to suší v priebehu minút
Prať sa aj dá v saponátovej vode, ale ja som si zarobil saponát s vodou a denaturákom... je dostať taký "odpadový syntetický lieh" z Tatrachemy, volá sa to TLH Produkt, zvláštny názov asi vďaka štandardizácii v rámci EU, liter za pár kaček.
Ahoj, neviem možno som to už niekde čítal, ale určite som si to nevšimol. Znie to ako z fantomasa....
Kúpil som si Finish line wax Krytech, teda vosk na reťaz do suchých podmienok, 120ml za 6€. Doteraz som používal nejaký silikónový olej no je to proste bordel dookola takže skúšam čo je pre moju reťaz nejlepšie.
Reťaz som vypral v technickom benzíne no a popritom som vyčistil prevodniky, kladky, kazetu a všetko je pekné strieborné opäť. Takže po dokonalej očiste, som teda naniesol ten vosk na reťaz po jednej resp. sem tam 2 kvapkách na článok a asi o minútku utrel handričkou do sucha.
No nieje mi celkom jasné kedy presne mám reťaz utierať aby vrstva vosku čo najlepšie vsiakla do reťaze.
Všetkým krokom chápem až na tento.
Teda možností je viacero, pre príklad ich pár uvediem:
1.)Namažem reťaz a okamžite ju vyutieram do sucha.
2.)Namažem reťaz a nechám vosk "účinkovať" zotriem reťaz tak za hoďku, alebo za noc.
3.)Namažem reťaz a nechám ju tak .
Inak dúfam že tento vosk nebude zasierať všetko okolo na prepečenú čiernu farbu , inak ak je reťaz namazaná oplatí sa ju napr. po každej jazde večer utrieť handričkou?
Ďakujem, s pozdravom Fantomas
Ja ked cistim retaz tak ju riadne vydrhnem zubnou kefkou v miske s technickym benzinom. Potom pekne namazem a zvonka vyutieram dosucha. Nie je tu ziaden problem s vodou, odparovanim a neviem cim. Benzin to dobre vycisti, odpari sa a urcite nie je agresivny ku kovom.
dobre, napisem to aj sem : co mam robit kd tie brzdy vydavaju neprijemny vrzgavi zvuk pripominajuci take bublnie a trase o zceli bikom, v piatok pode na garancnu, a neviem ci neznicim ie brzdy, kedch takto budem brzdit...
robi to aj predna aj zadna
odmastil som kotuc = pomoho ale iba na chvilu
rozobral som ich a zlozil spat = -||-
a este niec na vnutornejrne kotuca (brzdvj plochy) je tmavi pasik, ktori prtym nebol
ps : mam slabe baterky v klavesnici, a dost blbo satak pise, tak sory ze chybaju pismeka
Neprijemny vrzgavy zvuk
Ja mam tiez tektro augira comp brzdy na svojom GT a som maximalne spokojny, zabrzdim len sa dotknem packy
Len ich treba zabehat a su celkom dobre, pri mojich 105 kg.
Ono ten zvuk vrzgavy robi raz za cas aj mne, ale vtedy nalejem cistu vodu na kotuce, naj sa odprasnia, chvilku poskripu a potom idu zase fajn
To ze musis tlacit jak besny, aby si zabrzdil, nezavzdusnil si si nahodou brzdy, ked si mal dole kolesa? ? ?
Ohľadom skladovania : mal som bike v servise a keď som si preň prišiel, boli prevody prehodené nasledovne - vpredu na najmenšom a vzadu tiež na najmenšom prevode. Tým pádom bola reťaz napnutá minimálne a ramienko prehadzovačky nebolo takmer vôbec napnuté. Odvtedy to pri odkladaní biku na noc robím tiež tak (jasné že pri takom nastavené prevodov nekrútim, však reťaz ide šikmo , používam to len pri odkladaní biku ). Mám to robiť aj naďalej ????? alebo ???
Ohľadom skladovania : mal som bike v servise a keď som si preň prišiel, boli prevody prehodené nasledovne - vpredu na najmenšom a vzadu tiež na najmenšom prevode. Tým pádom bola reťaz napnutá minimálne a ramienko prehadzovačky nebolo takmer vôbec napnuté. Odvtedy to pri odkladaní biku na noc robím tiež tak (jasné že pri takom nastavené prevodov nekrútim, však reťaz ide šikmo , používam to len pri odkladaní biku ). Mám to robiť aj naďalej ????? alebo ???
je mozne ze si to mal tak nastavene, pretoze ti zhadzoval zadne koleso.. podla mna je zbytocne co robis.. ak by si to robil takto pri odkladani na zimu, tak by som to este chapal, ale pri odkladani na noc ako pises..
tak to pekne rob nadalej, setris pruzinu prehadzovacky..... dlhsie vydrzi a lepsie bude sponovat retaz..ja to robim tiez tak, uz zopar rokov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
motopur je tiež good (však je na podobný bordel určený)
ale HLAVNE tam išlo o odstránenie vody z reťaze po vypratí a na to je ten špiritus bezkonkurenčný - teraz ako pršalo tak v chodbe bolo sparno ako v tropickom pralese pri blbej ventilácii a pri voľnom vysušení bola ráno reťaz miestami nahrdzavená, alkohol to suší v priebehu minút
navyše v panáčikovi je priveľa vody
kde sa da v BA kupit tento spiritus ?
Kúpil som si Finish line wax Krytech, teda vosk na reťaz do suchých podmienok, 120ml za 6€. Doteraz som používal nejaký silikónový olej no je to proste bordel dookola takže skúšam čo je pre moju reťaz nejlepšie.
Reťaz som vypral v technickom benzíne no a popritom som vyčistil prevodniky, kladky, kazetu a všetko je pekné strieborné
No nieje mi celkom jasné kedy presne mám reťaz utierať aby vrstva vosku čo najlepšie vsiakla do reťaze.
Všetkým krokom chápem až na tento.
Teda možností je viacero, pre príklad ich pár uvediem:
1.)Namažem reťaz a okamžite ju vyutieram do sucha.
2.)Namažem reťaz a nechám vosk "účinkovať" zotriem reťaz tak za hoďku, alebo za noc.
3.)Namažem reťaz a nechám ju tak
Inak dúfam že tento vosk nebude zasierať všetko okolo na prepečenú čiernu farbu
Ďakujem, s pozdravom Fantomas
robi to aj predna aj zadna
odmastil som kotuc = pomoho ale iba na chvilu
rozobral som ich a zlozil spat = -||-
a este niec na vnutornejrne kotuca (brzdvj plochy) je tmavi pasik, ktori prtym nebol
ps : mam slabe baterky v klavesnici, a dost blbo satak pise, tak sory ze chybaju pismeka
Neprijemny vrzgavy zvuk
Ja mam tiez tektro augira comp brzdy na svojom GT a som maximalne spokojny, zabrzdim len sa dotknem packy
Len ich treba zabehat a su celkom dobre, pri mojich 105 kg.
Ono ten zvuk vrzgavy robi raz za cas aj mne, ale vtedy nalejem cistu vodu na kotuce, naj sa odprasnia, chvilku poskripu a potom idu zase fajn
To ze musis tlacit jak besny, aby si zabrzdil, nezavzdusnil si si nahodou brzdy, ked si mal dole kolesa? ? ?
je mozne ze si to mal tak nastavene, pretoze ti zhadzoval zadne koleso.. podla mna je zbytocne co robis.. ak by si to robil takto pri odkladani na zimu, tak by som to este chapal, ale pri odkladani na noc ako pises..
tak to pekne rob nadalej, setris pruzinu prehadzovacky..... dlhsie vydrzi a lepsie bude sponovat retaz..ja to robim tiez tak, uz zopar rokov