Zakladam tuto temu, pretoze aj v nasom rodnom kraji je kde jazdit a stale objavujeme nove trasy...pridajte sem svoje oblubene alebo zaujimave cestne alebo MTB trasy
Včera sme sa napokon vybrali do Poľska . Vybrali sme sa piati cez Palotu, potom cez Lupkowsky železničný tunel sme prešli na Poľskú stranu, za Lupkowom sme odbočili na poľnú cestu ku chate "na konci sveta" kde sme dali občerstvovaciu prestávku..medi tým sa zamračilo a začalo kropiť tak sme sa schovali v chate a prečkali prehánku..keď sa aspoň trochu vyjasnilo tak sme pokračovali na Duszatynské brody cez rieku Oslawa. Ďalšiu prestávku sme si dali v pohostinstve či čo to je - "Zagroda Chryszczata" ..čas sme mali dobrý, tak sme odbočili od pôvodnej trasy pozrieť si Duszatynske jazero kdesi v lese..podarilo sa nám ho nájsť, ale v lese nás zastihol poriadny lejak a nebolo sa kde schovať len pod stromy, pršať neprestávalo tak sme sa pobrali po daždi, zjazd po mokrom povrchu bol pekný technický dokonca trochu extrémny a preveril naše schopnosti v teréne..nebol ani mobilný signál keby sa niečo prihodilo ..keď sme zablatení a premočení došli na pôvodnú cestu tak aj prestalo pršať teplo nám nebolo, ale trochu nás zahrialo nasledujúce stúpanie a potom zase schladil krásny zjazd do obce Komańcza Posedeli sme pri čaji, pokecali a vybrali sme sa už po asfaltovej ceste cez Radoszyce a Laborecký priesmyk domov...bol to super zážitok
Jony vďaka, to máš pravdu že tam je super! Neviem ako zvyšok Poľska, ale juhovýchodná časť kde sú Beskydy je nádherná ...Ako sa to vezme, spravili sme vtedy 70 km..nemali sme mapu tak až doma sa zistilo, že sme boli len pri menšom Duszatynskom jazere, to väčšie sme ani nevideli, tak predpokladám že sa tam ešte v lete vyberieme
Nevsimli ste si nahodou, ci v useku Smolnik - Duszatyn - Preluki ma ta uzkokolajka este kolaje, alebo uz je to znicene?
Inak v Zagroda Chryszczata som pred par rokmi (ked sme dovolenkovali autom po vychodnom Slovensku) jedol pirohy s cibulkou. Pekny kraj, snad sa tam niekedy este vratim aj s bikom.
mali by tam ešte byť tie koľaje, aspoň cestou sme cez nich prechádzali asi 3x keď si dobre pamätám..minulý rok v lete sme zistili, že tam aj premáva úzkokoľajka pre turistov, vyráža asi z Majdanu a konečnú má práve pri Zagrode Chryszczata. Kraj je to fakt pekný ...prikladám nejaké minuloročné fotky tej úzkokoľajky
Vdaka za foto. Ta zeleznicka ma stranku tu: http://www.kolejka.bieszczady.pl/?lang=pl
Ked som tam bol pred 5-6 rokmi ja, tak koncila vo Woli Michlowej. Zda sa, ze pomali ju obnovuju.
Aj usek popri ceste do Lupkowa vyzeral celkom zachovali. Ked to obnovia az tam, podpori to snad turisticky ruch z SK. Som zvedavym, dokedy vydrzi v prevadzke Lupkowsky tunel, lebo podla aktualnych info tadial nechodi nakladna doprava a osobna len cez vikend pocas letnych prazdnin - 2 pari vlakov denne http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/003174-Tunelom-k-susedom.asp
vďaka za stránku, pozriem si ju s tým Lupkowským tunelom máš pravdu, až na nákladnú dopravu..tá sa za posledných pár týždňov po dlhom čase obnovila..niekoľko krát denne počujem až do izby ako lokomotíva ťahá do Poľska, minule som napočítal 40 vagónov ..dnes sme s bratom kvôli tomu naplánovali trasu do Nového Lupkowa nie cez tunel, ale dookola po ceste cez Radoszyce a Oslawicu
Dávam do pozornosti pojazd Okolo Domaše, má to byť pokračovanie v tradícii cyklo podujatia Okolo Domaše alias 8 Tibeťanov, no tento krát to bude neoficiálne stretnutie bikerov a voľná jazda kopírujúca brehy Domaše... v sobotu 17.7.2010, štart by mal byť o 10:00 hod. v stredisku Dobrá pred "Bulharom" (reštaurácia Sofia) a malo by sa ísť smerom Poľany, Eva, Krym atď. ...keby sa niečo zmenilo, dám vedieť..príďte nech nás je viac, všetci ste pozvaní
Jony vďaka, to máš pravdu že tam je super! Neviem ako zvyšok Poľska, ale juhovýchodná časť kde sú Beskydy je nádherná ...Ako sa to vezme, spravili sme vtedy 70 km..nemali sme mapu tak až doma sa zistilo, že sme boli len pri menšom Duszatynskom jazere, to väčšie sme ani nevideli, tak predpokladám že sa tam ešte v lete vyberieme
MAm jeden dotaz , aké cesty tam su prevážne.....??..Je to asfalt alebo les....? daj na percentá...)
ja len dodám, keďže to nebude tak celkom organizované podujatie ako posledné ročníky, tak si myslím, že trasu si môžeš doplniť prípadne zmeniť podľa toho či chceš viac les alebo asfalt.. Luho predvčerom som neďaleko hranice na Laboreckom priesmyku pri ceste medzi stromami zbadal nejaký drevený stôl, neviem či tam niekde je tá studnička? stále mi to vŕta v hlave ..keby nebola taká vysoká tráva tak by som tam aj zišiel pozrieť, možno nabudúce..všetko je tam zarastené, ťažko niečo hľadať
Ja by som to uz asi tiez nenasiel, v tej dobe tam este nebola nova cesta , ale bolo to nedaleko od miesta kde mali colnici unimobunku, vlavo od starej polnej cesty.
V sobotu 17.7. sme s bratom a ocom absolvovali trasu okolo Domaše, bolo super ako vždy len dosť teplo, ale aspoň sme sa na záver schladili v Domaši Fotky sú tu: http://*****saweb.google.sk/MLbikers/OkoloDOMASE2010#. Včera len ja s Jimym krátky výjazd do Kalinova a potom ešte trochu pod štátnu hranicu, zamračilo sa a začalo hrmieť tak sme sa radšej stiahli späť do dediny na grill párty u Jimyho
tak po dovolenke som sa ani nestihol poriadne vyspať a išiel som do Poľska na MTB maraton...bolo to pre mňa ťažké lebo som nemal natrénované, ale som rád že som došiel do cieľa.. 105. miesto zo 132 štartujúcich na 46,5 km trati s prevýšením 1499 m .Fotky od Sparcusa http://*****saweb.google.com/MLbikers/MTBMaratonVKomancziPL#
a co tak dat hned zajtra to osadne....cez palotu-balnicu ako som spominal...pocasie bude este ok .je to okolo 70 kilo cize nie vela.ale kopce palota az lupkow hned 5kuskov.dalsia moznost cez tunel obisli by sme kopce ale babracka po polnej tunel kolaje...a posledna ..zajtra je predsa piatok takze jazdia vlaky do PL zviest sa aspon do stareho lupkowa a stade po polnej 2-3kilo prejst do noveho lupkowa vybehnut na hlavnu...stade uz hracka dole kopcom obisli by sme kopce menej km by bolo tie 2 eura dokopy za bike s listkom ci kolko hadam nie vela.
zajtra najskôr nie, do Osadného asi chce isť aj Sparcus a ten bude v robote..okrem toho Aladin predpovedá dajake zrážky na zajtra Možno cez víkend by sme mohli, uvidím čo na to chlapci..dalo by sa hoci aj vlakom, tak ešte napíšem potom ...pridávam pár fotiek z dnešnej túry "do Jaslisk" ktorá sa neskôr predĺžila o Tylawu, Duklu a cez Barwinek a Vyšný Komárnik domov
nestihol som skôr...v piatok sme sa so Sparcusom vybrali na Domašu stanovať. Najbližšie sme to mali cez Radvaň nad Laborcom - Pakostov - Holčíkovce. Dobre bolo, v Pakostove sme sa zastavili v potravinách na nanuky a iné dobroty a za dedinou ešte pri kaplnke kde bola studnička s fajnou vodou - odporúčam pocestným sa tam zastaviť ..cez noc sme bicykle pre istotu odložili do ujovej Octávie a keďže v sobotu sme domov išli už autom, prilby a ďalšie príslušenstvo sme zabudli v druhom aute
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Včera sme sa napokon vybrali do Poľska
Inak v Zagroda Chryszczata som pred par rokmi (ked sme dovolenkovali autom po vychodnom Slovensku) jedol pirohy s cibulkou. Pekny kraj, snad sa tam niekedy este vratim aj s bikom.
http://www.kolejka.bieszczady.pl/?lang=pl
Ked som tam bol pred 5-6 rokmi ja, tak koncila vo Woli Michlowej. Zda sa, ze pomali ju obnovuju.
Aj usek popri ceste do Lupkowa vyzeral celkom zachovali. Ked to obnovia az tam, podpori to snad turisticky ruch z SK. Som zvedavym, dokedy vydrzi v prevadzke Lupkowsky tunel, lebo podla aktualnych info tadial nechodi nakladna doprava a osobna len cez vikend pocas letnych prazdnin - 2 pari vlakov denne
MAm jeden dotaz , aké cesty tam su prevážne.....??..Je to asfalt alebo les....? daj na percentá...
Luho predvčerom som neďaleko hranice na Laboreckom priesmyku pri ceste medzi stromami zbadal nejaký drevený stôl, neviem či tam niekde je tá studnička? stále mi to vŕta v hlave