Určite veľa ľudí rozmýšľa pri kúpe nejakého komponentu na svoj bicykel, či to bude vec nová, z obchodu, alebo niečo z druhej ruky. Ako začínajúci biker som sa rozhodol pre druhú možnosť. Mám staršiu Meridu s pôvodnými brzdami a tak som pri hľadaní nejakých schopných véčok zablúdil na toto fórum. Nakukol som do sekcie Bazár. Zaujal ma inzerát používateľa 23jump s emailovou adresou [email protected]. Ponúkal Avid Single Digit 7. Čo to som si o týchto brzdách zistil, aj kamaráti mi ich odoporučili zobrať. Tak som sa dotyčnému ozval. Bola sobota, sľúbil, že začiatkom týždňa mi brzdy pošle. Nasledujúci piatok som mu zavolal pre overenie, či mi ich poslal. Tvrdil, že brzdy sú poslané, treba len čakať. Nádejal som sa, že zásielka je už na našej pošte a oznámenie o nej sa len niekde zapatrošilo, tak som od neho chcel podacie číslo. Bez neho by mi teta za priehradkou nepovedala, či sú už brzdy tam. Tvrdil, že lístok stratil. Tak som čakal. Čakal a čakal. Pokúšal som sa mu dovolať, sms-kovať, nereagoval. Neviem, čo si mám o takomto človeku pomyslieť.
Nič sa nedá robiť, musím sa poohliadnuť po iných brzdách...
Triki: poprosím ťa o vysvetlenie, čo si myslel tou naivitou.
Katko: Každý máme svoje starosti. Akokoľvek blbo to znie, to že má starosti mňa vôbec nemusí zaujímať. Keď nie som schopný zaplatiť, neobjednávam. Mne nejde o tých cca. 23 EUR, ktoré mi visí. Ide mi predovšetkým o princíp.
btw na prevzatie dobierky je čas minimálne týždeň.. a tých 10min na pošte si nájde určite každý..
viac k tomu nemám čo povedať, to si musí Peter vyriešiť sám
pred 2 mesiacmi som objednaval z eshopu letne veci pre malu, platil som prevodom, vcera som pisal mail ze kde to je, oni odpisali ze maju problem s dodavatelom(inac sa neozvali), tak som im odpisal nech vratia peniaze. Tak uvidim co bude dalej.
dajte si velky pozor na predajcu pod menom "alpagun" - mail [email protected] ... Aby som specifikoval svoj problem. S týmto chalanom/pánom som uzavrel dohodu o kúpe 2ks pláštov Maxxis HR2 3C - viď inzerát http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-plaste/171069/maxxis-high-roller-ii-26x2.40-3c-2-ks.html
V maily komunikoval velmi seriozne, fotografie v inzerate boli realne a vo vysokom rozliseni, taktiez inzerat nevyzeral nejako podozrivo . Zamerne som v maili specifikoval o co presne mam zaujem a tento Stano to potvrdil, ze sa jedna presne o to co popisoval v inzeráte. Komunikacia bola vyborna, poslal aj sledovacie cislo zasielky, odoslal to 1. triedou ako slubil.
No na poste ma cakalo velmi nemyle prekvapenie a uznavam svoju naivitu ze som dvoveroval vzhladom na dobru komunikaciu/realne foto ... Balicek som vyplatil a prevzal, no vo vnutry sa nachádzal namiesto slubenych HR2 iba starý zjazdený XC plášť! Este na poste som to otvoril, nezdala sa mi vaha, aj ked velkost krabice by v pohode sedela, tak som to otvoril a to som robit nemal. Nasledne mi to uz vziat s5 nechceli, iba mi potvrdili teda ze som bol oklamany, mam nejaky vypis o vahe zaznamenanej na poste ktora rozhodne nesedi s 2ks HR2 ako dvokaz.
Chalan si peniaze nechal poslat na dobierku a nie na ucet, cize adresa na krabici musi na nejaku osobu sediet, kedze iba na OP si to dokaze vyzdvihnut. Adresa aj meno existuje a figuruje v zozname firiem: http://www.zrsr.sk/zr_vypis.aspx?ID=1&V=A
Prosím, ak niekto poznáte tohoto podvodníka, dajte mi prosím vedieť. Prípadne ak niekoho dalsieho oklamal sa ozvite, budem rád. Mám nejaké nápady ako to od neho skúsim vymáhať, no uvádzať ich tu nebudem, kedže si to môže prečítať. Ak viete o nejakej ucinnej páke, taktiez by som bol vdacný.
Je mi hlavne luto, ze aj tu v komunite medzi bikermi sa nájde takýto nepodstivec, ktorí kvoli 55€ bez chrbtovej kosti oklame druhého.
dalsim ludom by som este poradil sledovat aj zalozenie foristu. ak je cerstvo zalozeny ako tento treba si ho overovat aj inym sposobom. tu si dovolim tvrdit ze bol zalozeny na par podvodov. bohvie ako skoncili tie rajdy v dalsom jeho inzerate.
Co sa tyka tych inzeratov matvej11, ano, vsimol som si to. No ako som pisal, pise velmi seriozne a na urovni, predstavoval sa pod kompletnym menom, foto boli originaly. Navyse najpv sa chcel dohotnut na osobnom predani plastov.
Zeby on?
http://www.edata.sk/ico/46669876/Stanislav-
http://sk.netlog.com/stanislavsarina/photo
A dik za tie odkazy, o tom ze je registrovany ako zivnostnik viem, no tu fotku som nevidel.