Pred dvoma mesiacmi som menil komponenty zo 7 rýchl. alivia na 8 rýchlostné. Najskôr som počítal s tým že sa zmestím do 4000 sk, ale nevmestil som sa. Mal som v úmysle meniť len prehadzovačku + radenie + kazetu a náboj + reťaz, ale narapkalo sa mi toho oveľa viac......menil som aj predné radenie (aby som nemal na ľavej ruke gripshift a na pravej ruke Rapidfire ), rúčky na volant, predný trojprevodník (kôli novej reťazi ) , stred , zadný ráfik + výplet + niple a matice (zbytočne by som tam nechával všetko staré, keď som menil nový náboj ) , no a rôzne prkotiny ako lanká, bowdeny, konce bowdenu a laniek , nová páska na ráfik (medzi ráfik a dušu ), nová duša, no a samozrejme práca (výplet kolesa, centrovanie, nastavovanie radenia, namazanie komponentov ..........Keď som si došiel po bike a z pokladne vypľuvlo pokladničný bloček, tak bol taký dlhý ako keby som robil nákup v Tescu pre skautský odiel na celý mesiac :sweat: .

Takže ak sa chystáš meniť 7 rýchlosti za 8 alebo 9 rýchlosti, pamätaj že tá cena sa s určitosťou vyšplhá o pekných pár stovák , resp. tisícok nahor.

Ináč k tomu mojemu prechodu zo 7 na 8 rýchlostí :

12 rokov som jazdil 7 rýchlosti a s tohoto prechodu na 8 som ostal sklamaný :( . Prevody 7 speed boli také univerzálne, keď som na jednom prevode v pohodičke šlapal na rovinke a v pohodičke som zvládol aj mierny stupák. Pri 8 speed je to hrozné - takmer neustále musím prehadzovať, pri rovinke musím vyberať medzi dvoma prevodmi a v kopci ani nehovorím....... :n: :P ....
15.07.2010 - 14:27:44
00
Hlavné je nenakupovať komponenty v kamennom obchode.Pozri si dačo na koloshop.sk.
http://www.koloshop.sk/horske-108/shimano-alivio-hg-40-kazeta/
http://www.koloshop.sk/horske-110/shimano-acera-fc-m361-kliky-4hran/
http://www.koloshop.sk/horske-120/shimano-alivio-hg-40-retez-/
http://www.koloshop.sk/horske-118/shimano-acera-sl-m360-8speed-radici-packy/

55 eur
Osku ak bude treba daj si vymeniť v servise,cena osky je +- taká istá
15.07.2010 - 14:36:10
00
keyboard_arrow_up