ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
A čo som porobil?
1. Pršalo a tak som na celom traile miesta s vodou vyspádoval a odvodnil
2. Ponaprával rozryte nájazdy na všetkych úsekoch, hlavne ten na mostik pri ceste na Kačín
3. Na čistinke na 2. useku som vyťal malinčie čo mi hánky dorantalo.
4. Na 3. useku som prepílil CCCP pílkou spadnutý 8cm buk, kopec konárov poodhadzoval.
5. Na neviem ktorom useku som som sprejazdnil cerstvú vývrať priamo na traile.
6. Kde sa dalo som vysekal prhľavu, aby tam nezačali chodiť dochodcovia reumatici na kúry
Koho som na traile stretol?
Za 6hodín len 2 bikerov, jedneho anglicana, ktoremu dazd robil evidentnu radost, a na tretom useku okolo prefrcal nejaky fullac, tusim biela prilba, ani neodzdravil, a okolo obory na 3. useku jednu srnku.
Je trail zjazdny?
Aj napriek dazdu vcera i v predchadzajucich dnoch je trail este pekne zjazdny, voda z neho odteka, zem je v hlbke 10cm este sucha. Pre mna nezjazdne miesto je ta obrovska korenova sustava na prvom useku, to by som najskor poriesil, bo sa to tam cele šuruje dolu, a druhym je ten jarok na 3. useku kde sa chystame dat mostik. Inac naozaj pohoda a pekne jazdenie. Asi aj tym, ze drevorubaci maju pauzu.
Značenie
Značenie je dostačujúce, vedie bikera vcas na odbočky, na 3. úseku, kde som minule bludil som isiel naistotu vdaka znaceniu. Isiel som ale zdola nahor, neviem ako je to opacne. A hlavne chcem pochvalit chlapov co robili obchadzku posedu, pretoze som si ani nevsimol kedy zacala obchadzka. Tak dobre je to uz vyjazdene a zabarikadovane. Ak niekto pojde okolo posedu tak jedine umyselne.
Suma sumarum
Trvalo mi 6 hodín kým som prešiel celý trail od Veroniky po Malý Slavín, a po príchode domom zase 6 hodín pranie, umytie a rozborka-zborka biku i seba. Dakujem trailu za krásnu psychohygienu.
Toť vsjo.
Miro
tam treba polozit pozdlzne jednu velku kladu a podopriet dvomi mensimi o ten strom, co je hned pod chodnikom, cize sa urobi hrana a zasype sa to hlinou a nebude sa zosuvat a tie korene budu pekne prejazdne. dreva je tam naokolo dost, tak myslim, ze nebude problem
inak super, si sa pochlapil
tie korene spravíme tak, ako píše vlado, už sme na to pozerali, len si na to musíme nájsť trochu času, to je asi to najťažšie
každopádne si zaslúžiš pochvalu a nabudúce zober do motyčky NiMH baterky
velky dik i odo mna... Bol som na singli stredu, stvrtok, tiez som obzeral, co treba opravit...
Brigady vaciseho razu budeme riesit cca od polovicky oktobra...
A čo som porobil?
1. Pršalo a tak som na celom traile miesta s vodou vyspádoval a odvodnil
2. Ponaprával rozryte nájazdy na všetkych úsekoch, hlavne ten na mostik pri ceste na Kačín
3. Na čistinke na 2. useku som vyťal malinčie čo mi hánky dorantalo.
4. Na 3. useku som prepílil CCCP pílkou spadnutý 8cm buk, kopec konárov poodhadzoval.
5. Na neviem ktorom useku som som sprejazdnil cerstvú vývrať priamo na traile.
6. Kde sa dalo som vysekal prhľavu, aby tam nezačali chodiť dochodcovia reumatici na kúry
Koho som na traile stretol?
Za 6hodín len 2 bikerov, jedneho anglicana, ktoremu dazd robil evidentnu radost, a na tretom useku okolo prefrcal nejaky fullac, tusim biela prilba, ani neodzdravil, a okolo obory na 3. useku jednu srnku.
Je trail zjazdny?
Aj napriek dazdu vcera i v predchadzajucich dnoch je trail este pekne zjazdny, voda z neho odteka, zem je v hlbke 10cm este sucha. Pre mna nezjazdne miesto je ta obrovska korenova sustava na prvom useku, to by som najskor poriesil, bo sa to tam cele šuruje dolu, a druhym je ten jarok na 3. useku kde sa chystame dat mostik. Inac naozaj pohoda a pekne jazdenie. Asi aj tym, ze drevorubaci maju pauzu.
Značenie
Značenie je dostačujúce, vedie bikera vcas na odbočky, na 3. úseku, kde som minule bludil som isiel naistotu vdaka znaceniu. Isiel som ale zdola nahor, neviem ako je to opacne. A hlavne chcem pochvalit chlapov co robili obchadzku posedu, pretoze som si ani nevsimol kedy zacala obchadzka. Tak dobre je to uz vyjazdene a zabarikadovane. Ak niekto pojde okolo posedu tak jedine umyselne.
Suma sumarum
Trvalo mi 6 hodín kým som prešiel celý trail od Veroniky po Malý Slavín, a po príchode domom zase 6 hodín pranie, umytie a rozborka-zborka biku i seba. Dakujem trailu za krásnu psychohygienu.
Toť vsjo.
--------------------------------------------------------------------
hmmm závidím ti tvoju manželku,že ti toto všetko toleruje...
http://www.facebook.com/group.php?gid=122454631128700&ref=search#!/group.php?gid=122454631128700&v=wall
bolo by ich viac keby to bolo ako fan stranka... takto sa tam vela ludi (napr. aj ja) nemozu join-nut pretoze uz maju maximalny pocet skupin v ktorych mozu byt, ale u fan stranky to je jedno. tam moze mat kazdy kolko chce
netreba byt v nejakých trápnych ako tom a jerry nepijem kofotiny a tak toto je dôležitejšie.....či???
Ale je zlata, ona ma este posiela na bike, ked vidi ze uz som nervozny a mam biko-abstak.
triki načo ti je manželka
Prestalo ho baviť oklepávať si pimprláka o radiátor, tak si obstaral manželku...
a načo ? Tieto od témy sú lepšie.