Cippolo, slo by. Len to by sa musel v nasej krajine zvysit zaujem o sport a aktivitu. Este ked som bol na zakladnej, uz vtedy sa to flakalo. Okresna sutaz v atletike? Kazdy rok tam sli ti isti, ti, co hrali za skolu hokej (to boli taki "univerzalni" sportovci, reprezentovali skolu vo vsetkom), pretoze bola na skole hokejova trieda. Ale aj to stalo za nic. Zvysok mladeze ak chcel nieco robit, tak ho k tomu museli dotiahnut rodicia, alebo same deti. Mesto nic, skola nic.
A aj na sebe som to zistil. Ze ako ma rodic vytusit, ze v jeho synovi/dcere sa rodi talent na taky a taky sport? Ako ma dieta vidiet krasu a zmysel v sporte a ako ma prist na to, ze by v tom mohlo byt dobre, ked ho kazdy stihne od toho odradit?
Az potom neskor, uz ako mlady muz/zena uvidi krasu (napriklad) v cyklistike a zacne sa o nu zaujimat. Zisti, ze moze dosiahnut aj viac. Vlastne nemoze, pretoze len mohol, keby zacal skor.
(Napr. ja som presedel celu zakladnu a strednu skolu na zadku a az pred rokom som zacal jazdit)

Na druhej strane nejde o to, ci by to dieta rodicov nieco aj dokazalo. Ak na to nema, a aj tak by bolo k tomu vedene (pripadne aj nutene), samo zisti (a aj rodicia), ze na to nema. Ze to nema zmysel sa do toho hnat. No tie prve roky prace neboli zbytocne aj tak. (dieta malo aktivitu, rozvijalo sa telesne... a hlavne dusevne)

Ale pre toto je potrebne zmenit myslenie celeho naroda. A to hold, co sa tyka tohto slovenskeho, je asi nemozne :( Vsak radsej pojdeme do krcmy :beer: a budeme sa hrat na najlepsich trenerov. Pretoze sport na Slovensku znamena futbal, hokej a tenis. Tot vsjo.

(prepacte za off-topic)
27.08.2010 - 15:02:53
00
ano mas v niecom pravdu ...ale tento stat nikomu uz nepomoze co sa tyka sportu ...na slovensku je velmi mala zakladna a takto to pootm aj vyzera ze vsetko je na rodicoch ...SZC ma svoje problemy,Reprezentacia sice ako tak funguje ale ...stoji to za velke...


je to v ludoch a sponzoroch ale ako si pisal na slovensku je to proste tak a inak to nebude ...ale su jednotlivci ktory sa to snazia zmenit...nebude to uz zajtra ani o rok ..ale musime verit .snazit sa a hlavne iba nekecat pri pive ,na forach ale aj nieco robit...a samy budeme prekvapeny kolko veci sa pohne dopredu ... :)


uz sa velmi tesim na okolo slovenska ...ale este stale som nevidel nominaciu tymu Slovensko a Dukla Trencin :(
27.08.2010 - 17:13:13
00
Idú mi pod nosom, asi sa prídem do Púchova pozrieť
27.08.2010 - 18:52:30
00
Vidis, pri tom, ako som to pisal, som sa ani nepomyslel, ze aj ja vlastne pre tuto zmenu nic nerobim. Iba sa rozculujem, ked to vidim a pisem o tom na fore. :)
Keby skoly a mesta hladali detoch talenty, bolo by to ine. Teraz je to v tych jednotlivcoch. A cez tych to nevedie.
Neviem ako to je v inych statoch, ale bolo to nieco ine vidiet nemecku reprezentaciu na ME v atletike nez na nasu. Mne to prislo tak, ze taki Nemci si nasli talenty.


K teme:
Dnes som sa presiel po jednom z usekov, kadial pojde aj pretek. Rozbite casti cesty sa neopravili, ale uz bola namalovana znacka kilometra k horskej premii a nejake sipky na krizovatkach :)
27.08.2010 - 19:00:29
00
Vidis, pri tom, ako som to pisal, som sa ani nepomyslel, ze aj ja vlastne pre tuto zmenu nic nerobim. Iba sa rozculujem, ked to vidim a pisem o tom na fore. :)
Keby skoly a mesta hladali detoch talenty, bolo by to ine. Teraz je to v tych jednotlivcoch. A cez tych to nevedie.
Neviem ako to je v inych statoch, ale bolo to nieco ine vidiet nemecku reprezentaciu na ME v atletike nez na nasu. Mne to prislo tak, ze taki Nemci si nasli talenty.


K teme:
Dnes som sa presiel po jednom z usekov, kadial pojde aj pretek. Rozbite casti cesty sa neopravili, ale uz bola namalovana znacka kilometra k horskej premii a nejake sipky na krizovatkach :)


Pracujem uz skoro 3roky v rakusku a ozaj ten zaciatok je na jednotlivcoch...tam sa to neda inak poriesit..skoly by sa maly starat hlavne o vseobecny rozvoj ...ale maju problem vlastne samy so sebou ...ale ak si vezmem situaciu v rakusku tam tam kazdy cyklisticky obchod ma vlastny cyklisticky klub ci uz na amaterskej urovni alebo aspon poloprofi ...len si vezmi keby u nas aspon cyklisticky obchod v kazdom meste mal klub a materialne ho podporoval..samozrejme nie vsetko zdarma ...aj na slovensku su taky ludia a take predajne ale ide to este stale pomaly ....

uvediiem jeden priklad ...vsetci sme na vychode slovenska na zempline plakaly ze nemame preteky a vsetci musime dochadzat min 100km na cestarske preteky...a tento rok sa nam podarilo zohnat sponzorov,ludi na organizaciu ,policajne zlozky ...a cuduj sa svete ludia ktory nikdy nebicyklovaly zvladly svoju robotu na vybornu a zadarmo a vsetci sa tesia uz na buduci rok ... tak dufam ze sa nam podari spravit este lepsi maraton a ze pride este viac ludi :)
27.08.2010 - 19:49:05
00
podla mna je to celkom realne ...ale chce to tych spravnych ludi na spravnom mieste...samozrejme za podpory statu...ak vezmes len kolko penazi zhltne 3ťo ligovy futbal tak ktory vedsinou sponzoruje mesto tak za tie prachy by si mal mozno druho divizny tym aj s druzstvom U 23...a ak by sa zalozila aj mladez tak urcite by sa z toho dalo spravit vyrcholove stredisko sportu...ako kedysi ..len to chce tych spravnych ludi...a hlavne dobre projekty na nejake peniaze z EU...ako sa hovori treba podojit kazdu kravu ktory ma peniaze :)


Jožo dobry mas nazor, ale v tomto state sa podporuje radsej stavanie domov pre asocialnych parazitov, vladnu nam homosexuali a podplatene hyeny... A co sa tyka prikladu ako futbal, to jednoznacne nepodporujem, lebo u mna je to len vytrznictvo a nie sport a doplacame nato bohuzial vsetci...
27.08.2010 - 22:12:39
00
Prečo sa to nepotiahne až na vychod, nechapem ten system :puke:

V rokoch 1999 - 2004 keď som sa motal okolo organizácie Okolo Slovenska boli dva krát dojazdy v Humennom, raz vo Vysokých Tatrách, raz sa štartovalo v Medzeve a vtedy etapovým mestom boli Sobrance... Bol problém s cestami, bohužiaľ na východe sú cesty II. triedy v horšom stave ako na západe a frflali aj pretekári a manageri tímov, pretože štart alebo dojazd na východnom Slovensku pre nich znamenalo o 4-5-6 hodín sedenia v autách viac ako keď je štart (dojazd) na západe... A to nie je sranda, keď si predstavíš, že v nedeľu poobede je dojazd v Humennom a v utorok poobede prezentácia na ďalších pretekoch v Holandsku, Nemecku, Franzúzsku... Alebo naopak, v nedeľu preteky na západe Európy a utorok prezentácia a v stredu štart v Medzeve.
Na druhej strane, Ukrajinci si pochvaľovali... Ale to bol len jeden tím.
27.08.2010 - 22:38:35
00
Na druhej strane, Ukrajinci si pochvaľovali... Ale to bol len jeden tím.[/quote]

ked boli Michalovce etapove mesto tak si pochvalovaly vsetci iba slovaci nie a to maly vsetko pokope,parkovisko,ubytovanie a stravovanie ...vsetko pekne v papuckach ako sa hovori...Pan Zenisek z Husqarny bol maximalne spokojny ...na cielove dojazdy a vyhodnotenie sa prislo pozriet okolo 3000ludi a to je ozaj malo k de na slovensku ...ale vtedy to bolo aj perfektna propagacia ved uz mesiac dopredu boly vylepene plagaty a kazdy den sa otom rozpravalo v mestkom rozhlase...novynach a podobne ...skoda ze teraz je takto medializovany iba zraz motorkarov na Zemplinskej sirave .... :(

cesty na vychode slovenska : samostatna kapitola ..ale pred povodnami boli uz ozaj v dobrom stave ...sam som bol prekvapeny kolko ciest je v super stave ale teraz ozaj neviem---
28.08.2010 - 11:49:12
00
Hmm podla mna aj pred zaplavami boli a su v dezolatnom stave, smutne smutne zial ;(
28.08.2010 - 22:55:46
00
Najvýznamnejším slovenským cyklistickým pretekom je Tour de Slovaquie, alebo ak chcete Okolo Slovenska. UCI tento pretek zaraďuje do Europa Tour - kategória 2.2. Okolo Slovenska sú jediné preteky z éry bývalého Československa, ktoré prežili doteraz.

Ročník 2010 odštartuje nesúťažným prológom v centre Nitry v posledný deň augusta, ktorý má dĺžku 1,4 kilometra. Prvá etapa bude taktiež „iba" nitrianska, keď tu bude štart aj cieľ. No a v Nitre má štart aj druhá etapa do Veľkého Krtíša, okrem týchto dvoch miest spojí 54. ročník Okolo Slovenska aj mestá Liptovský Mikuláš, Čadca a premiéru zažijú Jaslovské Bohunice. Najdlhšou a najťažšou etapou je tretia z Veľkého Krtíša do Liptovského Mikuláša, jazdci pôjdu aj okolo Liptovskej Mary. Piata etapa, ktorá je individuálnou časovkou zase navštívi Česko, začína totiž v mestečku Mosty u Jablunkova.

Celkovo bude mať Tour de Slovaquie sedem etáp (+ prológ), čo je o dve viac ako minulé roky. Vďaka preto patrí sponzorom podujatia, hlavne spoločnosti Enel. Logo Enelu bude aj na žltom drese lídra, biely dres s modrými bodkami bude nosiť najlepší šprintér a červené bodky na bielom drese budú patriť najzdatnejšiemu vrchárovi. Najlepší pretekár do 25 rokov si oblečie čisto biely dres.

Aj vďaka sponzorom budú jazdci bojovať počas siedmych dní o 12 rýchlostných a 8 vrchárskych prémií. Najťažšou vrchárskou prémiou bude výstup na Čertovicu (1244 m.n.m) v tretej etape. Jazdcom rozdajú prémie v hodnote takmer 24 000 €, víťaz si prilepší sumou 2700 €, ale aj 275 bodmi do rebríčka UCI.

O štart na najvýznamnejšom slovenskom cyklistickom evente malo záujem takmer 60 tímov, uspokojiť mohli iba 16 zoskupení. Predstavia sa nám dve slovenské družstvá (Dukla Trenčín Merida, reprezentácia) a tradične aj české tímy (Sparta Praha, PSK Whirpool Author). Vidieť budeme môcť aj reprezentáciu Egyptu, prvýkrát sem zavíta tím Start Cycling Team z Argentíny. Uvidíme tiež ako si budú počínať rezervné tímy ProTour Davo Lotto, Davitamon a Itera Kaťuša. Každý tím by mal mať 6 pretekárov, takže celkovo Slovensko lepšie spozná 96 jazdcov.

Jednotku na drese bude mať aktuálny majster Slovenska v hromadnom štarte Martin Kostelničák, keďže titul tu neobhajuje Austrálčan Howard. Okrem slovenských tímov sa tu predstavia tiež Slováci zo zahraničných tímov. Napríklad belgická Fidea zrejme príde aj s Róbertom Gavendom, Sparta Praha s Romanom Bronišom a Martin Riška bude hájiť farby rakúsheho tímu ARBO Gourmetfein Wels.

Záštitu nad zaujímavým podujatím bude mať prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič, čestným hosťom bude riaditeľ Giro d'Italia Angelo Zomegnan.

Prológ - 31.8.: Nitra (1,4 km)

1. etapa - 1.9.: Nitra (176,8 km)

2. etapa - 2.9.: Nitra - Velký Krtíš (178,5 km)

3. etapa - 3.9.: Velký Krtíš - Liptovský Mikuláš (197,1 km)

4. etapa - 4.9.: Liptovský Mikuláš - Čadca (161,5 km)

5. etapa - 5.9.: Mosty u Jablunkova - Čadca (individuálna časovka - 19,9 km)

6. etapa - 6.9.: Čadca - Jaslovské Bohunice (193,4 km)

7. etapa - 7.9.: Jaslovské Bohunice (148,7 km)


Naposledy upravil cippolo dňa 31.08.2010 - 12:26:24, celkovo upravené 1 krát.

30.08.2010 - 08:45:08
00
V Nitre by sa malo predstaviť približne 130 cyklistov z celého sveta.

Že máš divnú gramatiku, to som si už ako-tak zvykol... Ale že nevieš aj počítať, to ma prekvapuje.
Totiž, zatiaľ je na internete zverejnený zoznam 16 tímov, čo pri 6 pretekároch v tíme dáva 96 štartujúcich...
30.08.2010 - 23:05:57
00
Možno myslel aj tých, čo sa prídu len pozrieť! Tí sa predstavia navzájom. :lol:
Nevidíš, že to je nejaká tlačová správa? ;)
30.08.2010 - 23:11:43
00
S pretekmi okolo slovenska je spojena aj navsteva generalneho riaditela cyklistických pretekov Giro d'Italia "Angelo Zomegnan". Dovodom navstevy je aj moznost usporiadat jednu z etap Giro d'Italia na slovensku. Viem ze sa to dakedy davnejsie pretlacalo do popradu, ale zislo z toho. Co si myslite, zlomia ho na to, alebo podla vas su to len vleke oci, ale pekna myslienka nasich cyklopapalasov?
31.08.2010 - 09:41:00
00
Podla mna len myslienka, kto by sa tlacil do Popradu? Odradia ich nase "krasne" cesty... :lol:
31.08.2010 - 11:58:40
00
Že máš divnú gramatiku, to som si už ako-tak zvykol... Ale že nevieš aj počítať, to ma prekvapuje.
Totiž, zatiaľ je na internete zverejnený zoznam 16 tímov, čo pri 6 pretekároch v tíme dáva 96 štartujúcich...


ospravedlnujem sa..ale to nie je moj udaj...je to udaj oficialne zverejneny v Nitrianskom mesacniku Patriot...


takze moj prispevok vymazem..dik za upozornenie.
31.08.2010 - 12:24:42
00
keyboard_arrow_up