krasne jesenne pocasie slniecko este okolo 19tej, okolie Hamuliakova.
Idem si krasne po jednej "vnutornej" hradzi, XYkrat zjazdenej, oproti mne "panicka" so
zbastardenym psom. Prejdem okolo - kludne, ani nedomyslim a vzapeti cokel pri lavej nohe v behu
ustekany a nervozny. Letel som cez riadidla, hodil som tzv. "tigra".
Ciara nad kolenami (po riadidlach), lad laktami suchnute a narazene, rameno odnieslo svoje.
Oblecenie dosuchane, nastastie podklad bol strk (dve kolajnice od auta) a v strede trava a
sotolina.
Vyhodena retaz, dosuchane konce riadidiel a zamkove obruce, zvysok som nemal sil pozerat.
Monologom som jej vulgarne vynadal, skontroloval bike - vidla, tlmic, brzdy, kolesa, radenie
a este raz sa za nou poponahlal a opat krasne znadal a poprial vsetko zle.
CO ROBIT S TOUTO BANDOU LUDI S COKLAMI???? nebolo to prvykrat ze som mal potycku so
psom, samozrejme bez spagatu.
Rozmyslam vlacit so sebou petardy, ale kde ich mat handy? budem lepit skrkatko na rajdy???
Okamzite mam v plane kaser, budu dostavat aj majitelia a nebudem vahat udriet do tvare...
Peppito: hovoris mi z duse, minule mi tam pod kolesa vyletel taky zmetak, co sa schovaval v trave a zaroven za svojim pankom sediacim na lavicke. Samozrejme bol na voditku, takze sa nebolo kam vyhnut. Nastastie som tam take nieco ocakaval tak som to len tak tak ubrzdil. Pustil som sa do uja, ze ked uz venci psa na cyklochodniku, nech si na neho dava bacha. V tom sa tam objavila daka zenska s podobnym coklom v rukach a zacali do mna skakat ze bacha si mam davat ja, lebo oni tam so psom mozu byt. Tento argument mi hlava nezobrala, tak som si radsej kusol do jazyka a isiel prec. Nemal som chut hadat sa s takymito IQ-ckarmi.
A hlavne ich pani si myslia ze mozu vsade tu svojho poondiateho cokla cpat a kazdy ich bude milovat. A pritom zboznujem psi (vlciaky a podobna velkost)
ako skoncil pes ?
na vlastné oci som to nevidel, asi si zase letel dole kopcom jak dábel a ja som ti nestíhal
vidiet, ze si este mlady a nemas vodicak, lebo inak by si poznal jeden "blby" paragraf o neprisposobeni sa stavu a povahe vozovky... a tym padom v prenesenom slova zmysle to bola tvoja chyba (teraz abstrahujme, ze si nebol na vozovke ale na polnej ceste, princip je rovnaky)
§ 16
"Rýchlosť jazdy
(1) Vodič je povinný rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä
svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu,
poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky
a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Vodič
smie jazdiť len primeranou rýchlosťou, aby bol schopný
zastaviť vozidlo na vzdialenosť, na ktorú má rozhľad"
(Turbi je laska...
DUDO tvoj odhad je uplne v... mam rok do 30ky, 12 rokov aktivnem jazdim s autom, 5 rokov aktivne cestny motocykel (a nie len cesty okolo baraku, kazdy rok chorvatsko a podobne potulky). Psov obchadzam, alebo zastavujem a kricim po majiteloch nech ho beru do... a na voditko. Ver tomu ze jazdu prisposobujem kazdej jednej podmienke viac ako si vies predstavit, motorka je na nasich cestach boj o holy zivot. Na bike chodievam aj so synom, vzdy zastavime a pockame a napriek tomu sa po nas nejeden zbastardeny cokel rozbehol! tak mi pvoedz, ci mam nosit pri sebe krekry a hadzat to tym psom alebo zacat rubat majitelov. Je velmi prijemny pocit ked ti po dietati vybehne pes.
Nehovoriac o tom ked prejdes a potom dodatocne vybehne po tebe pes od majitela...
Ta 4noha zmeska mi podbehla pod kola po sprievodnom vyprevadzani...
PEPPITO velmi dobre to poznam, kedze som tam svojho casu byval. Hradza v Petrzalke je nocna mora, obchadzal som ju vzdy spodom cez sotolinu co najdalej a v prilahlych lesikoch som tiez neraz zazil sok ked si ides, nikde nikto a zrazu z kriku vybehne pes a majitela nikde a samozrejme ide po tebe. Je to absolutna bezohladnost ludi, nevraviac ked stretnes dobermana, vlciaka, ban dogov, pitbullov a podobne selmy. Na hradzi sa najlepsie jazdilo ked poprchalo/mrholilo a bolo od -10 po +10 stupnov. Ani nohu som nestretol, len bikerov vyzbrojenych po zuby na vyssich triedach.
Husti majitelia psov a ich debilne reci o prave psa a jeho pohybe a prirovnavania ze keby tam bolo
dieta a nie pes... a co tam robim ja ked tam oni vencia. Prosim Vas, chodte s tym do p...
povysovat zviera na prava cloveka. To uz zazil staroveky Rim ked korunovali kona a ako dopadli...
Kaser a ide sa a ked to majitel nepochopi, u mna bude mat zial smolu...
Trpim to uz dlho a dochramat sa na bicykli vinou majitela psa a jeho psa nedam. A dieta si takisto
budem chranit.