krasne jesenne pocasie slniecko este okolo 19tej, okolie Hamuliakova.
Idem si krasne po jednej "vnutornej" hradzi, XYkrat zjazdenej, oproti mne "panicka" so
zbastardenym psom. Prejdem okolo - kludne, ani nedomyslim a vzapeti cokel pri lavej nohe v behu
ustekany a nervozny. Letel som cez riadidla, hodil som tzv. "tigra".
Ciara nad kolenami (po riadidlach), lad laktami suchnute a narazene, rameno odnieslo svoje.
Oblecenie dosuchane, nastastie podklad bol strk (dve kolajnice od auta) a v strede trava a
sotolina.
Vyhodena retaz, dosuchane konce riadidiel a zamkove obruce, zvysok som nemal sil pozerat.
Monologom som jej vulgarne vynadal, skontroloval bike - vidla, tlmic, brzdy, kolesa, radenie
a este raz sa za nou poponahlal a opat krasne znadal a poprial vsetko zle.
CO ROBIT S TOUTO BANDOU LUDI S COKLAMI???? nebolo to prvykrat ze som mal potycku so
psom, samozrejme bez spagatu.
Rozmyslam vlacit so sebou petardy, ale kde ich mat handy? budem lepit skrkatko na rajdy???
Okamzite mam v plane kaser, budu dostavat aj majitelia a nebudem vahat udriet do tvare...
Inak ja som mal posledne dobru skusenost na hradzi (devinsky moravsky chodnik) .. majitelka sa mi ospravdlnovala
toto je presne to čo tvrdím
Mal som davnejsie psa a nie jedneho a viem ze v 99% ak okolo neho niekto prefrci na bicykli alebo prebehne tak zacne za nim utekat. Je to instinkt a spravia to aj psy ktore su vycvicene pokial ich niekto vyslovene proti takymto veciam necvicil alebo im to nezakazoval. Z ich pohladu ide o hru. Cim viac clovek pred nimi bezi alebo bikuje, cim viac robi uhybne manevre, tym viac ich to bavi. Rozoznat hru od utoku pre niekoho kto nema skusenost so psami je asi problem, ale v kazdom pripade treba zachovat chladnu hlavu a nerobit nepredvidane veci, jednoducho treba slapat svoje a ignorovat. Vacsina psov bude iba bezat vedla, mozno aj stekat ale k ziadnemu utoku nedojde. V kazdom pripade je fajn mat u seba kaser ak idem von na biku a to nielen kvoli psom.. Pri vybere konkretneho produktu by som uprednostnil ten s pridavkom korenia alebo specialne urceny na zver/psov. Bezne produkty urcene "pre ludi" nemusia byt rovnako ucinne
Aj kaser treba pouzivat opatrne. Ked ho pes dostane do oci, zvycajne si ich vyskriabe a je dost skoda ak islo len o nepochopenu hru a nie utok.. Je pravda ze vela ludi si kupuje psy ako zive plysaky a o neakej vychove alebo vycviku tu nemoze byt rec. Tiez je vela magorov ktory si velkym psom kompenzuju svoje male ego alebo vtaka. Kazdopadne su v tom tie tvory nevinne a za vsetko mozu ich maitelia..
poznal doprava ,dolava tak pri jazde nebol najmensi problem, za psami nebehal, ak to nebola harava fena ,to uz som mohol robit co chcel a mal ma na haku
vycvik trval 1,5r a potom uz bola pohoda...
ja vačšinou práve spomalím (tým psa "prestáva hra baviť" a v prípade útoku mám majitela nablízku), nechám psa privolať (čo ide v prípade že sa nechce naháňať lebo nemá s kým jednoduchšie) a okrem toho máte majitela na dosluch na vy
Zmena stravy