ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: Predvčerom o 22:39
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Som rad, ze ste singletrack i bez tej mapky nasli... asi ste mali dobreho gorskeho vodcu...
Znamy je bohuzial najma tym, ze sme mali na nom stret s polovnikmi. Momentalne je klud, a dufam, ze to tak ostane. Ako si videl, s lesakmi problem nie je, ked nam prepustili tak pekny polovnicky chodnik...
A dufam, ze i na Kellys Greenbike Tour 21.8.2010 pride tak silna vyprava zo Ziliny a okolia... a nielen odtial... Mozeme dohodnut nejake to pojazdenie na druhy den po maratone, a aspon sa spozname...
Takze vdaka za navstevu na singletracku a snad za tri tyzdne sa vidime...
- u diviaka sme do prejazdu blato-potoka naukladali pozdĺžne brvná, takže by sa malo dať prejsť suchou nohou
- opravili sme sadnutú Tidliho klopenku na vrchole obchádzky veľkého posedu a za ňu sme pridali ešte jednu, obe si však musia sadnúť a potom ich ešte dotvarujeme
- v jednej peknej ľavotočivej zákrute na druhej časti sme v alternatívnej stope postavili menší skok do klopenky
- upravili a spevnili sme prejazd cez korene na druhej časti a aj ich obchádzanie ponad príslušné stromy
Všetky zemné práce sme robili v suchej hline a kameňoch a mohlo by popršať, nech sa to trochu spevní.
Ja sa ospravedlnuje tym, co vcera boli na brigade, ale bol som totalne vyflusnuty po 3 dnoch makania okolo Kellys Greenbike Tour... na Bielom krizi som to zabalil... bol som rad, ze som dosiel domov...
Myslim, ze takych skokov, ci technickych paszi tam spravime viac... bude to pekne ozivenie singletracku, i ti zdatnejsi bikeri si pridu na svoje na technickejsich paralelnych odbockach singla...
Este raz vdaka....
Dosť bajkerov na ten čas (po 18.20)
Jeden veľký strom cez singel - na začiatku (od Veroniky)