chcem sa spytat, ci tiez mate problem so zasekavanim retaze medzi ramom a prevodnikom. Ak ano, tak ako to riesite? Povodne som tam mal pliesok, ktory mi po cca dvoch vyjazdoch odletel, tak som tam teraz nalepil novy a obmotal to izolackou. Klukz mam FSA afterburner BB30.
- zjazdene prevodniky
- zablatena sucha retaz v kombinacii so zablatenymi suchymi prevodnikmi (staci poliat vodou abo iontakom a ide sa dalej)
riešim to tak že nejazdím v tých podmienkach malý prevodník..
mne sa retaz v blatku zasekla na prevodniku a odniesol si to salter a pruzinka kladky
riešim to tak že nejazdím v tých podmienkach malý prevodník..
Ja som na tom rovnako. Akurát to znamenalo, že som musel na strednej odjazdiť Fatranský, Súľovský a Dubnický maratón
pokial pozeram na bajk, tak retaz ide ponad prevodnik a ram je zboku... alebo ma niekto inu konstrukciu bajku?
pokial mam skusenosti, "lepenie" retaze je sposobene hlavne jej opotrebovanim a prejavi sa to prave pocas "blatoveho" jazdenia, ale mne sa natoci max. par cm, nie na 1/4 prevodniku...
takze ja odporucam, vymenit retaz resp. skontrolovat opotrebenie prevodniku...
...a hlavne napnutie saltra, pokial je nefunkcna pruzinka na kladke, moze to sposobovat rovnaky problem castejsie ako pri novom saltry resp. pruzinke a preto sa to prejavuje hlavne pri jazde na malej, pretoze na tazsom prevode vpredu je retaz viac napnuta...
P.S. Inak by som chcel vediet, ako zistit ci ma salter slabsiu pruzinku abo ci je pruzinka v norme.
samozrejme, ze sa mi namotava, len nie tak extremne, ale ako som napisal, ja menim retaz, prevodnik aj pruzinku pravidelne... a v blate jazdim tiez...
(poslendy test bol na tohtorocnych Beskidi trophy, jeden den s novsou retazou, druhy den so starsou - markantny rozdiel, blato a vsetko ostatne bolo to iste)
pruzinka na kladke by sa mala pravidelne menit, prichadza tiez k unave, napriek tomu, ze mnohi radia volny prevod pri prenocovani bajku
este dodam, ze blato a sajrajt tomu vyrazne napomahaju, ale nie su povodna pricina namotavania, uz som zazil aj na uplne suchom vyjazde... novucicka rezat na uplne vymletom prevodniku a starom saltri a uplne poumyvany bajk...
prave preto sa maju tocit retaze a nie vytahat retaz na doraz...
A ako menis pruzinu ramienka? To akoze normalne rozoberas telo prehadzovaca kde je pruzina skryta? A to bezne kupujes ako nejaky nahradny diel v nejakom e-shope a menis po kazdej sezone? Ja som rozobral telo prehadzovaca raz (hloupé mládí)
vždy točím cez rok 4 reťaze dokola takže opotrebenie všetkých je rovnaké.. kluky majú nabehané skoro 5tis spolu na všetkých pílach takže o zjazdení malej pochybujem..
pokial je sucho alebo primerane mokro vôbec to nevadí, problém je len tohto roku pri tom velkom blate.. na svatojurskom maratóne na jar mi dokonca chvílu namotávalo aj na strednej píle, potom som preletel cez brod a dala sa do normálu