potrebujem poradit s kupou HT pre syna. Malo to byt uz na vysvedcenie, ale nejako sa to oneskorilo. Takze, zhanam HT na Dirt jazdenie pre 10 rocneho syna. V predu jedna pila, vzadu prehadzovacka, nechcem single speed, aby na tom mohol jazdit aj bezne po ulici. Uz znicil jeden klasicky "Tesco" bike tak chcem nieco poriadnejsie. Vyska 145cm, vaha 40kg. Cenovy strop je medzi 500-600 eur. Hlavne nech to vydrzi, nemam chut to servisovat kazdy mesiac. Pozeral som KGB, CTM, Mongoose,.. ale mam v tom hokej. Po precitani par clankov a for, mam dojem ze hlavny doraz sa kladie na vidlicu a ram, potom brzdy,... Len neviem ci brzdy kvapalinove alebo klasicke. Klasicke maju vyhodu ze si ich napravi sam, resp. ja. Ram je lepsi asi ocelovy ako hlinikovy lebo je pevnejsi ale zase vaha....Chcel by som to kupit komplet, lebo to sam neposkladam. Iba keby sa niekto podujal na pomoc. Som z Liptova. Dakujem za vsetky rady.
Z toho co sa da na Slovensku zohnat sa oplati pozriet na Specialized P seriu, Giant STP, Scott Voltage, Mongoose Fireball/Ritual, alebo z tych lacnejsich klasicky KGB a CTM.
Zaujimave je nieco od GT, ostali im vypredaje z roku 2009, napriklad:
http://www.koloshop.cz/dirt,-bmx-20/gt-ruckus-sx-street,-model-2009,-uni/
slusna vybava za tu cenu, trochu pokulhava vidla, ale to sa da casom vymenit... myslim ze sa tento model da zohnat aj na SK, pokial viem, tak dovozca ich ma este par na sklade.
poprípade to GTčko, ale ja by som volil niečo univerzálnejšie (napr. to CTM od kubicu) keby ho dirt a BX prestal baviť a chcel by jazdiť niečo drsnejšie (FR/DH)
Edit: Pán Kubica tam má ešte toto: http://www.kubicasport.eu/produkt/2212/CTM--RAPTOR-Pro-New-2010---mozost-upravy-na-DH/ asi najlepšia výbava a cena
a ešte k tomu tá červena
prečo by mali byť? ... samozrejme že každého prekvapia 203mm kotuče na hydraulikách ak mal pred tým tesco bike, ale žeby to nevedel ovládať je blbosť!
predsa,originál bude cca. 70kg a pre chlapca to bude moc tvrdé
a keď má 145cm,nebude mu ten Raptor velký?