Votec ako znacka sa mi paci, ale viac bordelu na klznu plochu tlmica sa snad uz ani neda dostat pri ziadnom systeme odpruzenia. :tmi: Cele zle...
25.11.2010 - 09:47:39
00
mozno to ani nebude taka tragedia. to iste si vela ludi pomysli ked kuknu na cube, ale realita je niekde inde.

kazdopadne, ja osobne by som radsej bral tlmic od blata ako to skarede canyon vahadlo :)
25.11.2010 - 10:40:05
00
Bude to tragedia. U Tvojho Cubu je to ciastocne chranene blatnikom a tlmic je v uplne inom sklone, takze tam to zdaleka taky problem nebude, ale Votec to ma uuuuplne nahovno - tlmic je v takom zlom sklone, ze vela bordelu sa na nom bude drzat a zlezie az po zotreti tesneniami pri zanoreni tlmica. Ak sa na Votec neda dorobit nejaky kryt tlmica (co je otazne), tak je to uplne nanic, lebo zivotnost tesneni sa znizi mozno na polovicu oproti ulozeniu, kde na tlmic ide omnoho menej bordelu (Canyon). A tiez dolny cap tlmica si na tom Votecu uzije viac nez je zdrave pri jazde za mokra. Vysledok? Nutnost rozoberania, cistenia a mazania tlmica v zavislosti od podmienok v akych sa jazdi niekde v intervale 1000 - 1300 km (viac by som si to asi netrufol nechat bez servisu) a nutnost cistenia naozaj po kazdom vyjazde. Tiez tesnenia a asi aj dolny cap sa opotrebuju podstatne rychlejsie a to uz stoji prachy. Ja mam Konu s takym istym systemom ulozenia ako ma ten Canyon, tlmic cistim naozaj len vynimocne a rozobratie/premazanie staci raz za 3000 km. Bajk ma byt aj funkcny a navrhnuty s rozumom...

P.S. A co sa tyka toho paci/nepaci - mne sa viac paci ten klasicky dizajn s vahadlom (logicky, kedze mam Konu) :) a ten Votec mi pride skaredy. A tuhost zadnej stavby je dana aj dlzkou ramien, takze stvorcapove systemy s minimalizovanym zadnym trojuholnikom nemaju sancu byt tak tuhe ako "klasika", co je tiez minus pre Votec (a aj Cube).
25.11.2010 - 12:01:16
00
http://www.giant-bicycles.com/sk-SK/bikes/model/trance.x.2/7965/45982/

http://www.giant-bicycles.com/sk-SK/bikes/model/reign.1/7967/45971/



S tymto absolutne suhlasim, Maestro je neprekonatelne !!! :rock:
25.11.2010 - 12:19:19
00
Votec ako znacka sa mi paci, ale viac bordelu na klznu plochu tlmica sa snad uz ani neda dostat pri ziadnom systeme odpruzenia. :tmi: Cele zle...

úplne súhlasím s tvojím názorom, tem bike nevyzerá až tak zle , ale keď som sa pozrel z bližšia kde je zadný tlmič tak ma až zimomriavky prebehli. Otázka vahadla na canyone je vec vkusu, otázka votecu je vec fungovania, možno následne i poruchovosti. Určite to tomu neprospieva, bez nejakého chrániča by som si an to nesadol, to je skôr trápenie toho tlmiča. Neštandarné uloženie tlmiča, zvlášne a podľa môjho názoru tiež nešťastné. Ale to je len môj názor.V každom prípade by som to ozaj neriskoval.
25.11.2010 - 13:03:05
00
Chcel by som ešte poprosiť či nemá niekto skúsenosti s nákupom Canyonu. či ho tu niekto takto nakupoval. Chcem nejaké info ako to prebieha, postup .... atď. proste info. Nevýhodu mám tú, že po nemecky moc nevalím. Rozhodol som sa že po sviatkoch, idem objednávať: http://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=2076 (samozrejme čierny)
Tak chcem nabrať posledné info na čo mám byť pripravený, okrem trpezlivosti.
Dík
20.12.2010 - 20:18:05
00
Ale ved nemusis vediet po nemecky, maju stranku aj v anglictine a dalsich siedmych jazykoch.

Tu mas vsetky informacie co potebujes:
http://www.canyon.com/_en/service/faq.html?q=62
http://www.canyon.com/_en/service/faq.html?q=64
21.12.2010 - 11:09:44
00
ja som v oktobri kupoval cestnu ramovu sadu canyon ultimate cf, postup velmi jednoduchy, vyplnis udaje o sebe na ich stranke ku ktorym sa preklikas ked vec o ktoru mas zaujem vlozis do kosika, potom vyplnis udaje o bankovej karte (staci bezna, nemusi byt embosovana) a hotovo. Mailom ti pride potvrdenie tvojej objednavky a info, ze ked bude tvoj bike pripraveny k odoslaniu tak ta budu informovat a ze ti idu strhnut peniaze z uctu, potom ti poslu udaje o zaslani a uz si len sledujes kde to mas na ceste. Len si nezabudni zistit aky mas max.povoleny denny limit z uctu, ja som musel ist do banky a zmenit si ho. Inac ked som tam aj volal tak vsetko ok a seriozny pristup, takze sa nemas coho bat, horsie bude ak budes musiet riesit reklamaciu, lebo zasielanie do nemecka vide draho nejakou zasielkovou sluzbou, nakolko cez slovensku postu nevies poslat balik do nemecka s tym ze ho chces poistit. Ja som komunikaciu ci mailovu alebo telefonicku s nimi riesil v anglictine, takze nemcina nie je nutnost.
21.12.2010 - 11:59:30
00
Kedysi (2008) som spísal dokument jak na to, no už sa to trošku zmenilo, k lepšiemu.
V skratke:
1. objednáš cez ich objednávkový formulár
2. vyberieš si spôsob platby (kartou ako píše robikka alebo prevodom na účet)
3. príde generované potvrdenie objednávky od Canyonu (e-mail)
4. v momente keď je bike pripravený na odoslanie strhnú peniaze z karty / pošleš peniaze na účet
5. príde potvrdenie o prijatí platby od Canyonu (e-mail)
6. ďalší e-mail od Canyonu o tom že tvoja objednávka je na ceste (+ tracking number)

P.S.: Ja som mal 2x to "šťastie" že mi prišla zlomená pätka prehadzovačky, no stačilo napísať e-mail (dal som aj fotografiu) a hneď mi poslali novú aj s ospravedlnením.

Prílohy:

Komentár súboru: Komunikácia zo strany Canyonu - od objednania až po odoslanie
canyon.jpg
canyon.jpg 58.7 KiB thumb_up0thumb_down

21.12.2010 - 12:49:08
00
keyboard_arrow_up