Ak máte pripomienky k vzhľadu, farbám, písmu, alebo niečo nefunguje ako má, prosím napíšte o čo ide a verziu vášho prehliadača, operačný systém a rozlíšenie obrazovky. Predpokladám, že sa design ešte bude doľaďovať najbližšie dni, podľa pripomienok.
Vďaka
Teraz ku komentarom (aj z FB):
Je pravdepodobne, ze prehliadac ma este stale nacachovanu staru verziu CSS stylov, alebo niektorych grafickych elementov. Refresh by to mal vyriesit - skusal som stranku vo Windowse (IE, Chrome, FF, Opera) i Macu (Chrome, FF, Opera, Safari) a vyzera to OK. Ak mate stale chyby - poprosim screenshot, prehliadac a OS.
Bazar ma teraz jednotlive inzeraty na samostatnych strankach. Je to pretoze:
- inzeraty sa daju takymto sposobom zdielat (FB, Twitter). Vela z vas inzeraty zdielalo - ale mohli ste zdielat len kategoriu, v ktorej ste inzerat mali a ten sa postupne posuval nizsie. Takto mate jednu stranku s pevnou URL, ktoru mozete zdielat s ostatnymi.
- inzeraty sa daju komentovat. Bazar doteraz nemal mechanizmus ako sa spytat otazku predajcu, pripadne upozornit ostatnych na podvodnika / podozrivy produkt. Takto to je mozne.
- moj predpoklad bol, ze sa pozerate na cenu inzeratu a kontaktne udaje, len ak mate aky-taky zaujem. Ak to je tak, tak ten jeden klik navyse nie je az taka katastrofa. Takto si napr. mozete otvorit inzeraty z viacerych kategorii v roznych taboch a neskor ich vsetky prebehnut.
Toto bol bug, uz je to opravene (mne to funguje, mozete niekto potvrdit)?
Ako myslis kostrbate katko? Ak nieco nie je zarovnane stale, poprosim screenshot - ak ide o pismo, troska som upravil niektore fonty, ak by to bolo stale zle, poprosim screenshot.
ako pozerám,ešte nefunguje,ale to je detail
Google vyhladavac tu bol aj predtym
chce to zmensit font alebo aspon spravit jemny podklad....podobne ako v diskusii - striedavo
Neviem, tu s tebou nesuhlasim - pri dobre nastavenom monitore a svetle biela nesmie tahat oci (skus znizit kontrast). Cierna na bielej ma najlepsi kontrast a mala by byt najcitatelnejsia a najprijemnejsia - ak tam dam pozadie, spravim problem ludom s horsim zrakom / horsim nastavenim monitora.
Toto mozeme prehodnotit, ale nakolko maju inzeraty dost dlhe popisky, 5 mi vyslo tak akurat, kvoli velkosti stranky a mnozstvu skrolovania.
Idea bola presne opacna - skusis konkretizovat?
1. Homepage sa mi nacitava az neprijemne pomaly (oproti mtbs a bm je to radovo pomalsie).
2. To, ze bleskovky nie su samostatne a su zaradene medzi vsetky ostatne clanky sa mi nepaci - bleskovky som cital pravidelne a boli prehladne zoradene v jednej casti, vyrazne lepsie sa v tom orientovalo, teraz "miznu" medzi tymi ostatnymi autorskymi clankami a vznika skor chaos nez poriadok.
3. Chyba mi prepojenie medzi 5 najnovsimi clankami a starsimi clankami nizsie - prehladnejsie by bolo, keby starsie clanky pokracovali hned pod 5 najnovsimi (stacilo by aj na polovicnej sirke stlpca, v druhej polovici moze byt kludne prave kalendar s reklamami na vysku).
4. Kalendar nezobrazuje nazvy/cisla mesiacov, takze mozno len hadat, ze je zobrazeny aktualny a nasledujuci mesiac - vyzera akoby nebol dorobeny. A neda sa v nom prekliknut na dalsie mesiace a teda pozriet si z homepage dalsie chystane akcie.
5. Medzi jednotlivymi starsimi clankami nizsie aj jednotlivymi inzeratmi v bazari je strasne vela prazdneho miesta a vsetko je to zbytocne velkym fontom - vyzera to divne. Zmensenim medzier a fontov by dalo sa na jednu stranku dostat toho viac a vyzeralo by to lepsie.
6. Aj mne sa zda neefektivne, aby clovek v bazari musel zobrazovat cenu a kontakt dalsim klikanim (a nacitanie teda netrva 0,1 s).
1. To bola predpokladam chvilkova zalezitost, asi na strane nasho servera. Nova homepage je lahsia (datovo mensia) ako starsia homepage a az tolko sa na nu nepridalo - len sa roztiahla.
2. Dufam, ze si zvyknes bleskovky citat medzi clankami. Ono sa toho az tolko nezmenilo - stale budu na uvodnej stranke, akurat budu medzi ostatnymi clankami. Dovodov na zjednotenie bolo niekolko: vela ludi prehliadalo bleskovky, vzdy bol problem, ci zaradit clanok do bleskoviek, alebo do clankov, museli sme mat 2 sady obsluznych skriptov namiesto jednej a nevidel som dovod, preco by bleskovky nemohli byt tiez 'clanky', kedze to su clanky... Navyse takto bude uvodna stranka dynamickejsia...
3. 5 clankov je len vyber - nemusia to byt najnovsie clanky. Najnovsie clanky idu pod reklamou - ta tam zostane, nakolko je booknuta na cely rok
4. To bol bug, uz je opraveny, diky
5. Od toho sa praveze snazim ist prec - napchat co najviac veci do co najmensieho priestoru. Vertikalne skrolovanie je jednoduche, zvladne ho kazdy - vyhodou mnozstva priestoru je prehladnost a o to ide v prvom rade. Homepage bola doteraz napchata a nebolo to ono...
6. to som sa vyjadril vyssie.
K bazaru - pouzivatel by si mohol definovat, kolko inzeratov chce mat na stranke v zozname.
Cena je dolezita polozka, ovplyvnujuca samotny ne/zaujem o danu vec, preto je vhodne ju dat uz do zoznamu inzeratov. Detaily inzeratu by sa alternativne mohli otvarat ako vrstva aj v tom istom okne ako je zoznam inzeratov (po kliknuti alebo nabehnuti mysou na nejaky link na to urceny)
+ako uviedol Zihadlo, inzerat je v zozname inzeratov zbytocne roztahany. Najma ten prazdny priestor okolo linkov pod obrazkom.
Screenshot:
Trochu ma mrzi, ze na hlavnej stranke je cast s novymi inzeratami posunuta dost nadol a treba vela scrollovat.
prehliadac: FF 3.6.13
1.1.2011 po
2.1.2011 fachci to celkom fajn win xp IE
Len ten bazár..... 5 inzerátov sa aj mne zdá malo. Ale možno je to iba sila zvyku. Neviem či sa to iba mne zdá ale nejako sa mi nerobia červene vlnky ked niečo pišem.... Funguje kontrola pravopisu?
EDIT: na XP mi nefungovala kontrola pravopisu na viste ide ok.
Cena je dolezita polozka, ovplyvnujuca samotny ne/zaujem o danu vec, preto je vhodne ju dat uz do zoznamu inzeratov. Detaily inzeratu by sa alternativne mohli otvarat ako vrstva aj v tom istom okne ako je zoznam inzeratov (po kliknuti alebo nabehnuti mysou na nejaky link na to urceny)
+ako uviedol Zihadlo, inzerat je v zozname inzeratov zbytocne roztahany. Najma ten prazdny priestor okolo linkov pod obrazkom.
Skusim nad tym porozmyslat a najst nejaky konsenzus. Budem uprimny - cim viac inzeratov na jednej stranke a cim viac info na jednej stranke, tym menej zobrazeni reklamy - a ta reklama je to, co tento server zivi. Takze musime najst kompromis... Co sa tyka dropdownu - mozno...
Toto mi pripada, ze Ti browser nenacital jeden obrazok. Skus to refreshnut parkrat. V inom prehliadaci to ide?
To na uvodnej stranke je skor len taka ukazka pre ludi, co su na webe prvykrat, ze mame nejaky bazar. Jednoduchsie je chodit priamo cez www.mtbiker.sk/bazar, kde som pridal najnovsie inzeraty (ako na uvode).
Toto vyzera hrozivo, ale nevidim dovod, preco by to malo tak blbnut. Skus to refreshnut niekolkokrat. Robi to aj inom prehliadaci? Zial Windows 7 nemam, tak to nemozem skontrolovat :-/
Kontrola pravopisu je zalezitost prehliadaca, to nemame ako ovplyvnit...
inak takto nejako to vyzerá aj u mňa...