ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Ale pravdupovediac, myslel som skôr na to, že je fajn, keď sa Cerová spomenula v médiách, bez ohľadu na SloMBu alebo CykloEko. Preto som to dal sem a nie do sekcie o SloMBe...
K tomu, čo spravil samosprávny kraj pre cyklistov by asi vedel napísať niečo Laco...
Mimochodom, Laco dnes na župe robí, a myslím si, že aj tie plánované cyklotrasy sú hlavne jeho zásluha.
čo sa týka singla tak tam si skôr mali na tom spraviť píár ML a mesto ako ich majiteľ,že niečo reálne podporili...a to s tou zelenou GB tak to už by bola ozaj drzosť.
btw:tú slombu beriem späť.
A tým ukázať, že má zmysel investovať do budovania cyklotrás v tomto kraji.
Takze veci sa maju asi takto: Slomba a CykloEko sa podielalo na realizacii vybudovania singletracku Cerova draha, asi tu clenovia tychto dvoch zdruzeni odmakali najviac prace... Ale ani neclenovia neostali bokom. Kazdy, kto pomohol, ma zasluhu, ze chodnik vobec existuje.
To, ze boli a su s tym stale problemy, papierovacky, vybavovanie, natahovanie s uradmi, to tu spominat nebudem.
Ako tu uz vyssie niekto napisal, od aprila pracujem na zupe... To ze zupa doteraz nerobila nic, to plati, to bolo za predchadzajuceho zupana - 0 km cyklotras.... Novy zupan ma velky zaujem budovat cyklotrasy, ale viac sa orientuje na cykloturistiku, napr. keby nebolo zupana, tak sa nepohne s realizaciou vystavby cyklomosta v Devinskej Novej Vsi. Ak vsetko dobre dopadne pred Vianocami by sme mohli po nom ist do Rakuska. Dalej zupa ide zrekonstruovat Moravsku cyklotrasu v dlzke 55 km, za 4 miliony Euro. V tomto roku chceme vybudovat dve cyklotrasy cez Devinsku kobylu. Ak sa podari, chceme este tento rok sprejazdnit vojenske priestory na Zahori a na Tureckom vrchu... Takisto sprejazdnit oboru na Hubalovej...
Planov je vela, len nechcite od zupana, aby to bolo vsetko hotove zajtra...
A co sa tyka Cerovej drahy, tak zupa zaplati osadenie smerovnikov na tejto cyklotrase, pripadne sa este osadi i info panel... Kedze mesto DOTERAZ na taketo cyklotrasy nemalo a nedalo ani cent... Zupa da...
Takze, nielen preto, ze teraz pracujem na zupe, ale preto, ze mi Cerova draha a ine cyklotrasy a single lezia na srdci, budem rad, ak zupa bude pri tom, ak do toho zainvestuje...
Momentalne , myslim, ze ti paprdovia su niekde inde, nez na zupe...triki...
Myslim, ze to by stacilo na tuto temu, pripadne, ak ma niekto nejake otazky, rad zodpoviem...
dúfam,že tú cestu cez masív kobyly nechcete asfaltovať...
Co sa tyka riaditela Mestskych lesov, ano ten nam pomahal, a pomaha i nadalej...je tu velmi dobra spolupraca...ale bez financeho efektu a bez podpory magistratu. Ja mam presne info, ako to tam fungovalo....
Devinsku Kobylu nebudeme asfaltovat...
čo sa týka opravy asfaltky pri morave tak to by bolo viac ako žiadúce,ale tá je pravidelne zaplavovaná takže neviem
Tu je skor problem s korenmi stromov, co dvihaju tento asfalt, i toto chceme poriesit spolu s ochranarmi... Ono sa to zda, ze preasfaltovat cyklotrasu nie je problem, ale je okolo toho dost vybavovaciek, a nekonecnych dotahovani...
Ja len dufam, ze tuto sezonu bude Moravska cyklotrasa preasfaltovana a v lepsom stave, ako teraz. Mali by pribudut i cyklomapy, pristresky...proste cyklisticky standart... Na celom useku sa samozrejme premaluje znacenie...
Dnes aj tak väčšina z cyklistov používa horské bicykle a pre tie je trasa celkom v pohode (môj názor)
Sú dôležitejšie veci na financovanie ako asfaltovať pri Morave (napr - Devín - Riviera atď)
Pravdu povediac sa desím hladkého asfaltu na hrádzi pri Morave. Začnú tam jazdiť korčuliari a bude to vyzerať ako na Rusovskej hrádzi.
Ale máš pravdu.
Teraz mame aspon na zupe bieleho kona (
Ak zupa zaplati tie smerove a info tabule na Cerovku, tak to bude super podla mna. Stale je tam dost roboty, takze nam to velmi pomoze, ked sa s tym nebudeme musiet starat.
Len pre zaujimavost. Hrabal som sa v archive NRSR a zistil som, ze Ivan Miklos a Pavol Freso za predoslej vlady predlozili navrh novely zakona "o cyklistoch v lesoch", v ktorom chceli zo znenia uplne odstranit cyklistov a odkaz na lesne cesty, cim by sa zlegalizovala jazda na bicykli po lesnych cestach a chodnikoch. Predseda NRSR to posunul nejakemu vyboru na nejakom ministerstve, ktore sa ale v stanovenom termine nevyjadrilo a tak bol navrh novely zamietnuty.