Len taky "detail! - pokial viem, tak tak velka vzdialenost medzi hornou miskou havoveho a spodnou hranou objimky predstavca nie je schvalena asi ziadnym vyrobcom vidlice. Cize pouzitie jedine ak sa chce clovek zabit...
drotar, pozri kadial ide bovden k brzde. A inak keby to nebolo technicke obmedzenie, tak to nemusi byt dlhan - stacilo by, ze vyznava "chopper style" posed.
A k teme - dalsia z nekonecnych moznosti realneho vyuzitia plastovych stahovacih pasok prichadza. Po moznostiach ako jednoducho a lacno vyrobit uchyt bovdenu a ako nudzovo opravit roztrhnuty plast je tu dalsi mega super tutti frutti napad. Kazdy, kto nechce kupovat antichainsuck device (alebo do doby, nez zakupi), by to mal okamzite aplikovat.
"Take a plastic tie straps and put it around the frame bar at the location where the chain would get sucked up."
Odporucam pouzit aspon 5-7 tych sirsich a hrubsich pasok (5 mm sirka, prip. aj sirsie) upevnenych tesne vedla seba, prip. aj v dvoch vrstvach na sebe, aby to chvilu vydrzalo. Urcite nepouzite tie uzke tenke mini verzie, ktore by mohla retaz roztrhnut pri prvom namotani.
"Take a plastic tie straps and put it around the frame bar at the location where the chain would get sucked up."
Odporucam pouzit aspon 5-7 tych sirsich a hrubsich pasok (5 mm sirka, prip. aj sirsie) upevnenych tesne vedla seba, prip. aj v dvoch vrstvach na sebe, aby to chvilu vydrzalo. Urcite nepouzite tie uzke tenke mini verzie, ktore by mohla retaz roztrhnut pri prvom namotani.
to nebude úplne fungovať.. pokial to nebude dostatočne hrubá páska môže sa stať že tam tú reťaz pretlačíš, prípadne natolko zasekneš medzi prevodník a pásku (rám) že sa celkom natrápiš aby si to "odsekol"..
Tak toho odseknutia sa bat nemusis - ide to, staci potocit pedalmi dozadu. Teda ak nie si extremista, ze tu retaz obmotas okolo stredu lebo neprestanes slapat ked zacne namotavat... Btw. je to len nudzove riesenie a treba na to tak aj pozerat, ale urcite posluzi - lepsie ako zasek v karbone. Ja chcem samozrejme nieco plne funkcne a spolahlive, teda ten K-Edge resp. ekvivalent.
A dalsia vychytavka - ultralight blatnik v novom a takmer neznicitelnom ponati. Co by sme zan dali tento rok na TransAlpe ked sme tu vodu stiekajucu spredu mohli aj pit...
Miro, ano to. Ja som to este nevidel resp. ak ano, tak som nemal tie skusenosti z TransAlpu a tym padom to bolo nezaujimave a zabudol som. Btw. myslel som, ze je to rozstrihnuta dusa. Ten neopren je pekne otrasny - to uz radsej tu dusu.
Otrasne sa pouziva v uplne inej suvislosti, ked mas pred sebou 6 hodin jazdy a leje v jednom kuse uz niekolko dni.
Mne sa to riesenie s neoprenom pozdava viac. Chcel som kopirovat Kulhaveho nejakym kuskom HPS-ky alebo odstrihnutou PET flasou. To by sa ale prichytilo nejakymi stahovacimi paskami a vacsinu casu by to bolo nechutne a este by to aj zvysovalo aerodynamicky odpor .
Takze teraz vezmem zvysky starych navlekov na tretry, suchy zips a usijem si toto tu. Za sucha to bude schovane niekde v batohu a v pripade potreby sa to behom chvile nahodi a pohoda (teda, o nieco lepsie).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale mimo mesta nie, tam to až tak nedodržujem ani ja
A k teme - dalsia z nekonecnych moznosti realneho vyuzitia plastovych stahovacih pasok prichadza. Po moznostiach ako jednoducho a lacno vyrobit uchyt bovdenu a ako nudzovo opravit roztrhnuty plast je tu dalsi mega super tutti frutti napad.
to nebude úplne fungovať.. pokial to nebude dostatočne hrubá páska môže sa stať že tam tú reťaz pretlačíš, prípadne natolko zasekneš medzi prevodník a pásku (rám) že sa celkom natrápiš aby si to "odsekol"..
A dalsia vychytavka - ultralight blatnik v novom a takmer neznicitelnom ponati.
RRP dovaza Juro: http://www.bikesunltd.sk
Mne sa to riesenie s neoprenom pozdava viac. Chcel som kopirovat Kulhaveho nejakym kuskom HPS-ky alebo odstrihnutou PET flasou. To by sa ale prichytilo nejakymi stahovacimi paskami a vacsinu casu by to bolo nechutne a este by to aj zvysovalo aerodynamicky odpor
Takze teraz vezmem zvysky starych navlekov na tretry, suchy zips a usijem si toto tu. Za sucha to bude schovane niekde v batohu a v pripade potreby sa to behom chvile nahodi a pohoda (teda, o nieco lepsie).