Chcem ist dnes vecer vyskusat novu lampu na bike ale nikomu z partakov sa akosi nechce ist teraz do snehu. Mam v plane vybehnut niekde na peknu cestu a tam smerom na cerveny a biely kriz alebo smerom na zeleznu studnicku po ceste (v lese sa asi jazdit nebude dat).
Vďaka tmax, fotky poslané.
Po rozlúčení bol môj "zjazd" okolo vinohradov zaujímavý, samé vyjazdené koľaje a v jednej zákrute auto, takže ako si spomínal, že aby ma tam nikto nezastrelil, tak si nebol ďaleko od pravdy
A, že brzdy nebrzdili, netreba ani spomínať, išiel som radšej pomaly, lebo neviem kedy a hlavne kde by som zabrzdil
Od beljajevovej vily už bola cesta odhrnutá a suchá.
Štandard tej cesty cez vinosady. My sme zase stretli nejakého uja s 2 dosť zúrivými vlčiakmi. Mali košíky, ale keby ich pustil, juj... Našťastie by si zgustli na Rišovi. A taktiež (pravdepodobne - podľa spôsobu pohybu, boli od nás niekoľko 100 m) 2 bežkárov s čelovkami nad SALES-om.
Dnešný posledný tohtomesačný večerný výjazd. Bolo chladnejšie ako minule, ale stále bez vetra, to je fajn.
Cesta do Devínskeho Jazera je suchá, od bufetu ďalej začína ľad. Cyklochodník do Stupavy je zasnežený, lepšie sa ide po vedľajšej odhrnutej ceste, ktorá je ovšem šmykľavá od ujazdeného snehu a miestami pokrytá ľadom. Prekvapenie výjazdu nastalo, asi kilometer pred Stupavou.
Idem po ceste, pozriem vedľa na cyklochodník, niečo sa tam hmýri. Zastavím, otočím hlavu (na prilbe so svetlom) a vidím vedľa seba asi 8-9 rovnakoveľkých kusov diviakov. Vzdialenosť okolo 5-6 metrov, jediné na čo sa zmohnem je "á do prdele" Diviaky ma zbadali, pohli sa a zaujímavé, že nie do poľa ktoré mali bližšie, ale krížom cez cestu. Pekné od nich, že si nevybrali smer cezo mňa, nemal by som šancu
Cykloznačená cesta Stupava-Marianka popod vinohrady je bez ľadu.
wukie, predpokladám, že z Devínskej do Devínskeho jazera si šiel po ceste a nie pri Morave.
Pri Morave je sneh, dá sa prejsť (zatiaľ, kým nebude odmäk).
Na najnižšom mieste je ľad, ale včera držal.
Prikladám foto zo včera: ľad a sneh
Áno, po ceste. Je to rýchlejšie. Do budúcnosti, keď nebude sneh budem do Stupavy jazdiť po poľných cestách, teraz v tej zime a tme sa mi to nejak nechce a ani neviem v akom stave sú tie cesty.
Keď je cyklochodník okolo Moravy pod snehom a došlapaný od ľudí, nebaví ma po ňom jazdiť. Keď sa k tomu pridá ešte ľad z vyliatej Moravy, musí to byť zážitok
Počas dnešného výjazdu som prešiel tie poľné cesty, ktoré som spomínal vyššie, načo čakať kým nebude zima a sneh
Naposledy som tade išiel ešte pred letom. Sú to fajn lokality, alternatíva k asfaltke okolo Moravy a do Stupavy. Všetko to bolo prejazdné, pri Devínskej bez šmykľavých plôch, za Devínskym Jazerom to už bolo vyjazdené od množstva áut a teda krásne šmykľavé.
Dnes na mňa pozeralo veľa svetielkujúcich očí, ale všetko len srny
Chystá sa niekto dnes večer na Kobylu? Či na nej nikto aspoň hodinu po západe slnka nejazdí? Možno to bude posledný snežný a bezblatový večerný výjazd túto zimu.
Rozmýšľam, že by som išiel ak by nesnežilo.
Jaj, neprovokuj, na dnes som si povedal, že sa budem flákať. Je to veľké sebazaprenie, ale musím vydržať. Takže ja dnes nie. Potom sem hoď info o stave snehu. A či je možné, že zajtra bude jazda po ňom ešte v pohode. Aspoň ja si tak myslím, dúfam... Nedeľa je už asi mimo misu...
Z výjazdov po večeroch sa u mňa asi stáva pravidlo, naposledy som bol na výjazde za svetla 1.1. Aspoň mi známe miesta nepripadajú v tej tme také nudné a fádne
Dnes na cestách vlhko, vo vyšších polohách to topenie snehu nie je skoro ani poznať, aj keď dlho sa sneh neudrží. Išlo sa dobre. Ľad žiadny.
nalini: napísal som to asi neskoro, nabudúce sa dohodneme skôr.
To je asi ta nehoda, co som cital, ze tam dnes typek predbiehal a v protismere mal auto, tak vrazil do stlpa .. urcite nesiel 70km/h co tam je maximalna rychlost
Hej, je to ono, tiež som si to potom prečítal. Mňa to nezdržalo, takže mi to bolo jedno, ale ľudia čo išli akurát domov, tým do vadiť muselo. U mňa len zastavenie na fotku a išlo sa ďalej
Aj som tak rozmýšľal po ceste okolo devínskeho kameňolomu a ďalej smer mesto, že prečo sa po krajnici premáva toľko ľudí a odpoveď som sa po chvíľke dozvedel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
18,55 km, 1:30:46 h, 12,3 km/h, 470/486 m
Ja som mal dokopy 32km, ale aj s presunom po ceste.
Na ukážku pár výcvakov.
Po rozlúčení bol môj "zjazd" okolo vinohradov zaujímavý, samé vyjazdené koľaje a v jednej zákrute auto, takže ako si spomínal, že aby ma tam nikto nezastrelil, tak si nebol ďaleko od pravdy
A, že brzdy nebrzdili, netreba ani spomínať, išiel som radšej pomaly, lebo neviem kedy a hlavne kde by som zabrzdil
Od beljajevovej vily už bola cesta odhrnutá a suchá.
Cesta do Devínskeho Jazera je suchá, od bufetu ďalej začína ľad. Cyklochodník do Stupavy je zasnežený, lepšie sa ide po vedľajšej odhrnutej ceste, ktorá je ovšem šmykľavá od ujazdeného snehu a miestami pokrytá ľadom. Prekvapenie výjazdu nastalo, asi kilometer pred Stupavou.
Idem po ceste, pozriem vedľa na cyklochodník, niečo sa tam hmýri. Zastavím, otočím hlavu (na prilbe so svetlom) a vidím vedľa seba asi 8-9 rovnakoveľkých kusov diviakov. Vzdialenosť okolo 5-6 metrov, jediné na čo sa zmohnem je "á do prdele"
Cykloznačená cesta Stupava-Marianka popod vinohrady je bez ľadu.
Pri Morave je sneh, dá sa prejsť (zatiaľ, kým nebude odmäk).
Na najnižšom mieste je ľad, ale včera držal.
Prikladám foto zo včera: ľad a sneh
Keď je cyklochodník okolo Moravy pod snehom a došlapaný od ľudí, nebaví ma po ňom jazdiť. Keď sa k tomu pridá ešte ľad z vyliatej Moravy, musí to byť zážitok
Naposledy som tade išiel ešte pred letom. Sú to fajn lokality, alternatíva k asfaltke okolo Moravy a do Stupavy. Všetko to bolo prejazdné, pri Devínskej bez šmykľavých plôch, za Devínskym Jazerom to už bolo vyjazdené od množstva áut a teda krásne šmykľavé.
Dnes na mňa pozeralo veľa svetielkujúcich očí, ale všetko len srny
Rozmýšľam, že by som išiel ak by nesnežilo.
Dnes na cestách vlhko, vo vyšších polohách to topenie snehu nie je skoro ani poznať, aj keď dlho sa sneh neudrží. Išlo sa dobre. Ľad žiadny.
nalini: napísal som to asi neskoro, nabudúce sa dohodneme skôr.
Aj som tak rozmýšľal po ceste okolo devínskeho kameňolomu a ďalej smer mesto, že prečo sa po krajnici premáva toľko ľudí a odpoveď som sa po chvíľke dozvedel.