Ahojte, bol som skoro rok mimo Slovenska, vraciam sa domov a hurá na bike (po oprave). Tak som sa trochu poobzeral na webe po stránkach s obsahom cyklistiky, hlavne MTB. A jedna vec ma zaujala - SLOMBA. Posledný článok je tam od júla 2010, predposledný od mája 2010 - z toho jedného z nich osobne poznám: R. Horoň. Ale nie to je dôležité, ale to čo sa deje. Neviem to posúdiť, ale ako keby to všetko spalo. Má niekto bližšie info o dianí v SLOMBE ?
S pozdravom Ondro - Vilf...
no takto...
To, že sa na webe neobjavili novšie články je zapríčinené len a len lenivosťou ich napísať Každopádne SloMBA pomaličky pracuje, napríklad v Prešove sa podarilo vybudovať nový trail, v BA pokračujeme s Cerovou dráhou (menšie úpravy trailu, značenie atď...), v KE sa pomaly rozbieha stavba FR/DH trate...
Mar_tin..a to je mozno najvacsia chyba.. ze SloMBA pracuje, ale nie je to dostatocne vidiet. Napr. taka Cemba(uz je druha vec ako dopadla) mala na stranke vsetko co sa len trocha suchlo...my sme postavali 3 singletracky ktore maju spolu takmer 30km a nikde nic. Navrhujem na jarnom AM.ENe take vacsie stretnutie slombistov a pekne si to rozdelit. A jeden bude mat na starosti len a len PR aktivity:)
Ano, mohli a nieco bude aj v casopise:) Ono ta stranka by mala byt minimalne mesacne, lepsie tyzdenne aktualizovana..lebo takto to vyzera, ze naozaj spime. A niekto by to urcite mal mat na starosti:) kto sa hlasi?
Malo a nevhodny priestor na vyjadrenie, ale dalo by sa to zhrnut takto: chytene za zly koniec. Najprv propagovat, neskor zdruzovat a az potom s motykami do lesa. Z vasho konania mi vychadza, ze kto nie je am.en, nie je Slomba. Bezny cykloturista o vas nezakopne a tych je nekonecne vela. Mozno sa myslim, ale za napisanym si stojim.
Ahojte bikeri... aké i - y dočerta? Viem, len sa snažím trochu posunúť náladu. Viete, preskákal som toho veľa v živote, veď podľa prppozícii MTB maratónov patrím medzi seniorov a nemám ďaleko k veteránom ... Ono, pamätám si na jedno stretnutie SLOMBA v KE kde som nebol, lebo email zo správou som dostal neskoro. To je už teraz jedno. Ak tu budeme sedieť a kritizovať, vec sa nepohne ďalej. Čo sa stým dá robiť? Neviem. Ale niečo určite. V stredu budem v KE - na slovensku skoro po roku a verím že na FURT. Takže rád pomôžem, aj keď neviem ako. To sa vyrieši časom. Takže ozvite sa - uvidíme.
Ondro - Skeeve.
jfab .. ale SLOMBA je zo zkratky ... "Mountain Bike" Association .. Mountain Biking v tom ponimani ako bol zalozeny v USA/Canada je zhruba asi ako u nas AM/EN level. Takto to chapem ja .. aspon podla toho co som videl na videach , nemyslim, ze by mala (slomba) riesit beznych cykloturistov...
Malo a nevhodny priestor na vyjadrenie, ale dalo by sa to zhrnut takto: chytene za zly koniec. Najprv propagovat, neskor zdruzovat a az potom s motykami do lesa. Z vasho konania mi vychadza, ze kto nie je am.en, nie je Slomba. Bezny cykloturista o vas nezakopne a tych je nekonecne vela. Mozno sa myslim, ale za napisanym si stojim.
Cykloturista je u podla mna clovek co si da na bicykel bagle a podho vandrovat po svete, hlavne po asfaltovych cyklotrasach a polnackach..a su to hlavne trekkingove a crossove bicykle. Pochybujem, ze ich je viac ako ludi jazdiacich na MTB hlavne v prirode. Tiez to nie je skupina na ktoru by sme sa chceli zamerat, aj ked mam v hlave jeden podobny projekt.
K ostatnym veciam, sme amateri, robime to zadarmo a robime chyby(a spravilo sa ich dost). Napriek tomu si myslim, ze v podmienkach ake mame sme toho spravili naozaj vela..aj ked v podstate vsetko sa riesi cez jednotlivcov ktori nadchnu zopar ludi a nieco dobre sa postavi, vyznaci.. SloMBA to zastresuje. Prizvukujem, ze vsetko je to zadarmo a dobrovolnicky - cize, robime to vo volnom case. Chcel by som vediet na co narazas ohladne toho, ze kto nie je AM.EN nie je SloMBA lebo to naozaj neviem..
PS: Velmi rad budem pocuvat kazdeho poradny hlas, kedze z povodneho vedenia SloMBy som ostal aktivny uz asi len ja. Regulerna reorganizacia bude nutna.. Nedostatok casu je naozaj zabijak vsetkych dobrovolnych akcii..
Cykloturistom som nazval vsetkych, co nenosia full prilbu, cize nie su am.en. Staci sa opytat par bikerov v lese co vedia o Slombe a hned ti bude jasne, o akych cykloturistoch pisem. Ale aj v inom mam problem sa s vami stotoznit. Netusim, kto vsetko je vasim clenom, ci len sympatizantom, ale nie jeden z vas porusuje vlastny kodex. Citujem z vasej stranky:
V Slovenskej republike je jazda na bicykli na niektorých lesných cestách obmedzená orgánmi ochrany prírody. V NP a NPR preto využívaj pre jazdu na bicykli len vyznačené cesty schválené orgánmi ochrany prírody.
1. Jazdi len po povolených cestách.
Pokiaľ je cesta označená ako zakázaná, nepoužívaj ju.
Pritom sam warzone (na Poraci nas bol za Slombu skolit ako stavat trajliky) verejne zvolava ludi na zakazane cesticky.
Nejde zajtra niekto?Zamka?Zelene?
My dnes Zamka,bolo vskutku nadherne:
Absolutne nemam problem jazdit v zakazom pasme, ale neskryvam sa za zdruzenie, ktoreho kodex propagujem, ale neuplatnujem. Jano, ty sam nie si vynimka, ktorej by bolo problem prebehnut sa po narodnom parku, ci inak chranenom uzemi. Ved aj spolu sme nieco nelegalne zliezli.
Chalani, naozaj nemam nic proti vam a vasej snahe pomoct v rozvoji horskej cyklistiky, ale nechapem vasmu sposobu. Ak bude kdekolvek brigada, pridem (a nie sam) v ramci moznosti pomoct. Ako na Jahode, tak aj na Borkute par svojich metrov spravenych mam.
Kym vy sami nezacnete konat tak, ako kazete, tazko si ziskate sympatie ludi mne podobnych. Rozdiel je len ten, ze ja pisem a hovorim a oni su ticho.
Nerypem, snazim sa vas pochopit...
Jozi...v prvom rade som rad,ze si si na mna spomenul,aj mne si chybal
Chodim po Tatrach pesi,chodim po Tatrach kade-tade na skialpoch a chodim aj na biku.Jazda v Tatrach (ci inom NP samozrejme) na biku ma urcite svoje rozumne hranice vzhladom k mnozstvu turistov a charakteru chodnikov atd.Tie obmedzenia si podla svojich a tiez skusenosti kamaratov z radov turistov,bikerov vytvaram triezvo sam.Som polovicny Tatranec,pohyb v Tatrach je pre mna prirodzeny a citim sa tu doma,poznam tu dost ludi a ver mi,vobec niesom sam kto jazdi podobne trasy.Jazdia tu klasicky "cykloturisti",jazdia po Tatrach bikeri-sportovci,jazdia dokonca chalani z radov Horskej sluzby,FR chalani atd.atd..Samozrejme ak sa niekto vyberie s bikom niekde na Slavkovsky,ukazem mu na hlavu,vsetko ma svoje hranice.Tak isto kedze Tatry su skoro stale plne turistov,treba davat maximalne pozor a byt ohladuplny,ale to vsetko urcite vies sam dobre.Dalsia vec je ta parodia ked sa prejdes (nielen!) po Tatrach a vidis tu spustosenu krajinu od lesnej tazby...to sa tu uz preberalo niekolko krat a to je asi tiez kazdemu bikerovi jasne,kolko skody narobi on v porovnani s bikovanim po znacenych turist.cestach.Tiez mam problem s tym ak niekto jazdi v NP len tak krizom lesom...to su myslim si veci,co by mal normalny rozum pochopit.
Kazdopadne,som podporovatel SloMBY,aj ked s uvedenym bodom kodexu nemozem plne suhlasit.Zijem bohuzial v krajine,kde je NP vsade kde sa s bikom pohnem.Tvrdim,ze ten zakon je na p... a nie ze treba sa vyhybat NP.Ak by sme mali jazdit ako ONI chcu,kupim si cestak...
Na Poraci si ma asi zle pochopil,neprisiel som nikoho skolit,skor to mal byt trochu predstavenie SloMBY a trocha dialog.Prezentacia,ktoru som na poslednu chvilu dostal bola trochu nestastne formulovana a adresovana...a tiez to bolo cele nedomyslene,nakolko ste tam boli vsetko partia z mtbiker fora...
Som za rozvoj MTB na Slovensku a pretoze som videl tie siete MTB napr.v Belgicku,Holandsku,Nemecku a poviem vam,mame este co robit kym sa dostaneme na tu uroven...Problem je v ludoch a ich zastaralom,zatvrdnutom pristupe k novym veciam ako je jazda v terene,hoci aj to sa uz pomalicky zlepsuje.
Takze na zaver...ak som ti vadil ako clen SloMBY,kludne ma ignoruj som jeho sympatizantom a podporovatelom a to prave koli tomuto bodu kodexu.
Peto, mrzi ma, ze si ma nepochopil a vsetky moje vyhrady voci Slombe si vzal na seba. Ale nacrtol si smer, kadial by zdruzenia podobne Slombe mali kracat. Myslim, ze zacat treba od podchytenia poslacov parlamentu a cez nich tlacit na zmenu legislativy s propagovanim ekologickeho sposobu pohybu aj v chranench uzemiach a narodnych parkoch. Tvoje argumenty pri jazde v nepovolenych zonach mi pripominaju jazdu na cervenu o polnoci na uplne prazdnej ceste. Ani ja nesuhlasim so zakomni, ktore ma v bikingu obmedzuju, pricom by som jazdou nikomu neublizil. Velmi rad by som prispel k ich zmene, lenze moje moznosti su mizerne. Slomba by mozno nieco dokazala, ale motykou to ide tazko. Ona totiz nestriela...
myslim, ze to bez podchytenia cyklistov nepojde, lebo poslanec bez prezentacie mnoztva voličov-nevoličov nedokaze posudit vahu argumentov.
myslim, ze motykou sa da dokazat viacej ako klavesnicou.
a hlavne slusnym spravanim ku vsetkym vo svojom okoli, nech necyklisti vidia, ze cyklisti niesu prasata.
aj ked, asi to nebude jednoduch a kratkodoba uloha, lebo na Slovensku arogancia kvitne vo vsetkych oblastiach zivota.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To, že sa na webe neobjavili novšie články je zapríčinené len a len lenivosťou ich napísať
co kde?
Martin asi myslel Zlatu Idku, viac by k tomu vedeli povedat Kosicania:)
2jfab: Vladol je uz Bratislavcan(dufajme ze docasne):)
Ondro - Skeeve.
2jfab: Vladol je uz Bratislavcan(dufajme ze docasne):)
pokial viem, tak trat je uz pred dokoncenim, ale tam slomba robila len papierovacky, stavalo to o.z Enjoy the Ride, je o tom aj clanok na slomba webe
a to je často to najťažšie...
a áno, toto som myslel, viem, že bol článok o vybavovaní papierov, ale predpokladal som, že to nejako pokročilo
Cykloturista je u podla mna clovek co si da na bicykel bagle a podho vandrovat po svete, hlavne po asfaltovych cyklotrasach a polnackach..a su to hlavne trekkingove a crossove bicykle. Pochybujem, ze ich je viac ako ludi jazdiacich na MTB hlavne v prirode. Tiez to nie je skupina na ktoru by sme sa chceli zamerat, aj ked mam v hlave jeden podobny projekt.
K ostatnym veciam, sme amateri, robime to zadarmo a robime chyby(a spravilo sa ich dost). Napriek tomu si myslim, ze v podmienkach ake mame sme toho spravili naozaj vela..aj ked v podstate vsetko sa riesi cez jednotlivcov ktori nadchnu zopar ludi a nieco dobre sa postavi, vyznaci.. SloMBA to zastresuje. Prizvukujem, ze vsetko je to zadarmo a dobrovolnicky - cize, robime to vo volnom case. Chcel by som vediet na co narazas ohladne toho, ze kto nie je AM.EN nie je SloMBA lebo to naozaj neviem..
PS: Velmi rad budem pocuvat kazdeho poradny hlas, kedze z povodneho vedenia SloMBy som ostal aktivny uz asi len ja. Regulerna reorganizacia bude nutna.. Nedostatok casu je naozaj zabijak vsetkych dobrovolnych akcii..
V Slovenskej republike je jazda na bicykli na niektorých lesných cestách obmedzená orgánmi ochrany prírody. V NP a NPR preto využívaj pre jazdu na bicykli len vyznačené cesty schválené orgánmi ochrany prírody.
1. Jazdi len po povolených cestách.
Pokiaľ je cesta označená ako zakázaná, nepoužívaj ju.
Pritom sam warzone (na Poraci nas bol za Slombu skolit ako stavat trajliky) verejne zvolava ludi na zakazane cesticky.
Absolutne nemam problem jazdit v zakazom pasme, ale neskryvam sa za zdruzenie, ktoreho kodex propagujem, ale neuplatnujem. Jano, ty sam nie si vynimka, ktorej by bolo problem prebehnut sa po narodnom parku, ci inak chranenom uzemi. Ved aj spolu sme nieco nelegalne zliezli.
Chalani, naozaj nemam nic proti vam a vasej snahe pomoct v rozvoji horskej cyklistiky, ale nechapem vasmu sposobu. Ak bude kdekolvek brigada, pridem (a nie sam) v ramci moznosti pomoct. Ako na Jahode, tak aj na Borkute par svojich metrov spravenych mam.
Kym vy sami nezacnete konat tak, ako kazete, tazko si ziskate sympatie ludi mne podobnych. Rozdiel je len ten, ze ja pisem a hovorim a oni su ticho.
Nerypem, snazim sa vas pochopit...
To je podstatny problem. Pasivita.
Chodim po Tatrach pesi,chodim po Tatrach kade-tade na skialpoch a chodim aj na biku.Jazda v Tatrach (ci inom NP samozrejme) na biku ma urcite svoje rozumne hranice vzhladom k mnozstvu turistov a charakteru chodnikov atd.Tie obmedzenia si podla svojich a tiez skusenosti kamaratov z radov turistov,bikerov vytvaram triezvo sam.Som polovicny Tatranec,pohyb v Tatrach je pre mna prirodzeny a citim sa tu doma,poznam tu dost ludi a ver mi,vobec niesom sam kto jazdi podobne trasy.Jazdia tu klasicky "cykloturisti",jazdia po Tatrach bikeri-sportovci,jazdia dokonca chalani z radov Horskej sluzby,FR chalani atd.atd..Samozrejme ak sa niekto vyberie s bikom niekde na Slavkovsky,ukazem mu na hlavu,vsetko ma svoje hranice.Tak isto kedze Tatry su skoro stale plne turistov,treba davat maximalne pozor a byt ohladuplny,ale to vsetko urcite vies sam dobre.Dalsia vec je ta parodia ked sa prejdes (nielen!) po Tatrach a vidis tu spustosenu krajinu od lesnej tazby...to sa tu uz preberalo niekolko krat a to je asi tiez kazdemu bikerovi jasne,kolko skody narobi on v porovnani s bikovanim po znacenych turist.cestach.Tiez mam problem s tym ak niekto jazdi v NP len tak krizom lesom...to su myslim si veci,co by mal normalny rozum pochopit.
Kazdopadne,som podporovatel SloMBY,aj ked s uvedenym bodom kodexu nemozem plne suhlasit.Zijem bohuzial v krajine,kde je NP vsade kde sa s bikom pohnem.Tvrdim,ze ten zakon je na p... a nie ze treba sa vyhybat NP.Ak by sme mali jazdit ako ONI chcu,kupim si cestak...
Na Poraci si ma asi zle pochopil,neprisiel som nikoho skolit,skor to mal byt trochu predstavenie SloMBY a trocha dialog.Prezentacia,ktoru som na poslednu chvilu dostal bola trochu nestastne formulovana a adresovana...a tiez to bolo cele nedomyslene,nakolko ste tam boli vsetko partia z mtbiker fora...
Som za rozvoj MTB na Slovensku a pretoze som videl tie siete MTB napr.v Belgicku,Holandsku,Nemecku a poviem vam,mame este co robit kym sa dostaneme na tu uroven...Problem je v ludoch a ich zastaralom,zatvrdnutom pristupe k novym veciam ako je jazda v terene,hoci aj to sa uz pomalicky zlepsuje.
Takze na zaver...ak som ti vadil ako clen SloMBY,kludne ma ignoruj som jeho sympatizantom a podporovatelom a to prave koli tomuto bodu kodexu.
myslim, ze to bez podchytenia cyklistov nepojde, lebo poslanec bez prezentacie mnoztva voličov-nevoličov nedokaze posudit vahu argumentov.
myslim, ze motykou sa da dokazat viacej ako klavesnicou.
a hlavne slusnym spravanim ku vsetkym vo svojom okoli, nech necyklisti vidia, ze cyklisti niesu prasata.
aj ked, asi to nebude jednoduch a kratkodoba uloha, lebo na Slovensku arogancia kvitne vo vsetkych oblastiach zivota.