Takže by sa mal zapojiť niaký úradnik čo bajkuje rád vo voľnom čase a v práci úraduje..ale kde takého nájsť.... :lol:
03.02.2011 - 08:30:13
00
Verte tomu ze o SLOMBE nevie skoro nik.


Ja osobne som sa schvalne popytal medzi znamimi.A ejha.O slombe nemali ani paru.Velky problem ja vidim v propagacii.Chcete sice nieco robit,a verim ze dobre a spravne a aj vam prudko drzim palce, ale prisiel som na to, ze ak by som nebol tuto na fore, tak ani neviem ze nejaka slomba existuje.O to menej niekto od uradnickeho stola.
03.02.2011 - 08:40:15
00
Bežní ľudia nebikeri nemajú tušenie o iných dôležitejších veciach, ktoré sa ich týkajú, takže je normálne, že o SloMBe netušia. Nemôžme predsa čakať, že za nami prídu oni "Hej, chlapci, máte perfektnú myšlienku! Môžeme vám nejako pomôcť?" Ak aktivita nevzíde spomedzi bikerov, a myslím že väčšina bikerov vie o SloMBe, tak to nikam nedotiahneme a ostane len pri klávesnicových rečiach.
Samozrejme, že je veľmi dôležitý človek, ktorý by tie povolenia vybavoval. Ale stále som nezaregistroval, že by skupina ochotných trailbuilderov hľadala takéhoto človeka, alebo prosila o rady a pomoc s vybavovaním. Ospravedlňujem sa ak hovorím zle, ale fakt neviem o takých. Na Liptove sa čosi šuchlo, neviem ako to dopadlo. V okolí mojej rodnej Žiliny veľké nič. Okolie BB a ZV tiež asi nič. Sorry, ak sa mýlim.
Ľudia asi naozaj čakajú, že niekto za nimi príde a povie "chceš jazdiť na novom traily? Poď, ja ti vybavým povolenia, nakúpim werzeich, vytrasujem trail a ty to už len vyhrabeš a vylopatuješ". Ak to takto berú, sú potom ochotní platiť 30eur ročných členský poplatok človeku, ktorý ich bude organizovať? Budú to brať ako platenú službu jeho pre nich, alebo ako poplatok za svoju pasivitu?
03.02.2011 - 09:07:09
00
Slombisti, citajte pozornejsie:
Ja osobne som sa schvalne popytal medzi znamimi.A ejha.O slombe nemali ani paru.

Aj moj prieskum medzi par jedincami (bikermi) nepochadzajucimi z tohto fora potvrdil, ze o Slombe nikdy nepoculi.

Vasa viera a myslenie nestaci:
...a myslím že väčšina bikerov vie o SloMBe,...


Fakt to skuste tahat z opacneho konca.
03.02.2011 - 14:32:44
00
fluider nie nie.To niesu nebajkeri.Preco si niektory myslia, ze ak clovek nieje z fora, nemoze byt bajker?Bajkeri to su.Zase na druhej strane uz vedia ze existujete.Odomna. 8)
03.02.2011 - 15:05:38
00
Jožo, nerozumiem, preco ste to nerobili pod hlavickou SLOMBA. dozvedam sa to od Teba na fore medzi recou a hovoris, ze SLOMBA by mala byt masova organizacia..........
neodporujes si trosku?
Nie preco ? Veci ohladom cyklistiky sa deju predsa aj mimo SLOMBA. Je predsa XY bikerov ktorí nemusia byt nikde organizovaní a napriek tomu bušia na tie spravne dvere aby sa nieco zmenilo. Mozno stoji za uvahu preco tito ludia nekonaju v mne SLOMBA. Odpovedi je dost vela. Mozno je to prave o celkovej koncepcii SLOMBA. Je to na dlhsiu debatu.


predsa sa nebavime o tom, kto to mal zlozitejsie ci Ty na uradoch alebo my s motykami .
namiesto toho, zeby oni nieco urobili, napriklad kludne isli s uradnikmi nieco vybavit, alebo co i len odhodit spadnuty strom z chodnika, cokolvek pre verejnost........

Toto v ziadnom pripade nechcem porovnavat, pretoze velmi dobre viem co je jednoduchsie a obdivujem ludi, ktori dokazu robit nieco dobrovolne aj pre tych druhych. Craobs vyssie spominal ze su bikeri v regionoch kde si ten "svoj" trail udrzuju, ale nikde to nepropaguju. A o nejakom odhazovani padnutych stromov z chodnikov sa bavit vobec nemusime.
nehovoril som proti praci pre blaho cyklistov od klavesnice.
hovoril som o tych co len pisu na forum a nic pre cyklistiku neurobili, preto sa cudujem, ze sa to dotklo prave Teba :o
Nedotklo sa ma to to sme sa asi nepochopili. Ja sa len snazim vysvetlit, ze ak ma byt SLOMBA zivotaschopna organizacia, musi mat jasnu koncepciu a na nu naviazanu clensku zakladnu. Je to sice trosku o marketingu, ale SLOMBA musi vediet na verejnosti predat svoje myslienky. Ak to pomoze, tak na tohtorocnom Cyklo Campe, na ktorom sa zucastnuju bikeri z celeho Slovenska, kludne dame repete o tom " Quo vadis SLOMBA ? "
04.02.2011 - 07:11:16
00
Prevažná väčšina bikerov netuší, čo je to SLOMBA. A aj keby im to niekto začal vysvetlovať, tak to zoberú jedným uchom dnu a druhým von. Tak to je a tak to aj bude. S tým sa treba zmieriť. K svojmu životu to jednoducho nepotrebujú.

Ale tiež:
Prevažná väčšina bikerov netuší ani napr. to, čo je to fórum MTBiker.sk. A keď im to niekto začne vysvetlovať, tak ich to nebude vôbec zaujímať. Tak to je a tak to aj bude. S tým sa treba zmieriť. K svojmu životu to jednoducho nepotrebujú.

A tiež:
Prevažná väčšina ... atď, atď.

Tak to vo svete chodí. Už za starých Grékov to tak chodilo. A je to tak v poriadku.



SLOMBe prajem, aby sa stala skutočnou SLOMBOU. Aby tam bolo oprávnene to "SLO" aj to "MBA". Teoretickú šancu na to má.

... a je na tom lepšie, ako napr. taká súťaž MISS UNIVERSE, ktorá v skutočnosti miss universe byť nikdy nemôže. To by na ňu museli prísť "krásavice" z omnoho vzdialenejších krajov.
04.02.2011 - 13:48:15
00
Myslim, ze je medzi bikermi velky rozdiel v tom, ako vnimali prichod SloMBy a co si pod tym predstavovali. Kazdy sam za seba vie najlepsie, co vtedy pred 2 rokmi ocakaval a sluboval si od SloMBy, a co preto sam urobil.
A tiez si myslim, ze sposob financovania obcianskeho zdruzenia generalnym spoznorom ako to mala CeMBA nie je vhodny. Sice im to umoznilo v kratkom case spravit viacero projektov, ale nijak to neprispelo k dlhodobemu fungovaniu zdruzenia.
04.02.2011 - 14:41:41
00
Táto téma bude pre mňa vzhľadom k handrkovaniu sa kto zobral do rúk hrable a kto nevzal ukončená týmto.
Chalani urobili pri zakladaní združenia chybu iba jednu a tú, že združenie nazvali SLOMBA. Nebyť tohto názvu tak by im nikto nič nevyčítal, nikto od nich nič neočakával, nezaoberal sa o čom Slomba je a o čom by mala byť, nikto nehľadal celoslovenskú koncepciu ani nič a keby ju nazvali trebárs Krtkovia tak by bola len možno jedna téma kde by sme ich obdivovali a fandili im.
P.S. Ak bude na to niekto reagovať, skúste bez toho, že som zákerný a lenivý zloduch. Aj ja som mal snahu niečo v minulosti robiť a poznám komunikáciu a vybavovanie po úradoch v rámci cyklistiky.
04.02.2011 - 15:43:15
00
A teraz vsetci ruku na srdce. Popisalo sa tu uz 6 stran.....zmeni sa nieco? Za seba vravim, ze nie...
04.02.2011 - 18:53:18
00
Myslím, že Turbi to vystihol. Stručne a jednou vetou.
04.02.2011 - 19:22:31
00
Vášne tu vzplanuli lebo chalani dali organizacii nazov obsahujuci slovo Slovenska??? :o

tak to som sa zapojil omylom, myslel som ze sa bavime o cyklistike.

vsetkym dotknutym sa ospravedlnujem.
04.02.2011 - 19:44:06
00
Práve som dostal mail od Rasťa Piška z Horného Výplachu. Aj oni čítajú túto diskusiu. A rozhodli sa založiť "Celosvetovú organizáciu horských cyklistov". Prvým predsedom sa stal Koškár Gábriš. Pokladníkom je slepý Norbert.

Kľud a svetu mier!
04.02.2011 - 19:57:24
00
Hovado!! hehe Som sa z chuti zasmial. hehe
04.02.2011 - 20:06:02
00
A teraz vsetci ruku na srdce. Popisalo sa tu uz 6 stran.....zmeni sa nieco? Za seba vravim, ze nie...


Myslím, že Root to vystihol správne vo svojom príspevku. Ale nemám z toho dobrý pocit, že je to tak.
Z vlastnej skúsenosti viem, že pasívny člen je žiadny člen. Je mylné si myslieť, že ak raz do roka zaplatím členský príspevok a budem nosiť tričko s nápisom združenia alebo budem mať na biku / aute nálepku SLOMBA, tak že tým moje záväzky voči združeniu skončili. To je len akýsi bonus za zaplatené členské, ale takýto člen nie je prínosom pre združenie. Každý z nás môže byť užitočný svojim spôsobom pre združenie, ktorého je členom. Jeden je dobrý v písaní projektov a riadení tímu, iný má skúsenosti s tesárčinou pre stavbu prekážok, ďalší má chuť manuálne pracovať v teréne, atď. Ak takýto ľudia so spoločným cieľom vytvoria združenie, nie je možné, aby sa im nepodarilo niečo hmatateľné dosiahnuť tak, aby sa zviditeľnili na verejnosti. Ale znovu sa budem opakovať, to si musíme každý z nás vstúpiť do svedomia a povedať si, čo som ochotný urobiť pre danú vec a po kadiaľ som ochotný ísť. Treba si uvedomiť, že v tejto oblasti, o ktorej je táto téma sa väčšinou jedná o dobrovoľnícku činnosť, ktorá nie je honorovaná žiadnou sumou a je len málo ľudí, ktorí sú ochotní prevziať na seba zodpovednosť za zverené úlohy a plniť termíny. Byť členom neznamená byť aktívnym len pár dní do roka, keď treba zaplatiť členské. Je si treba uvedomiť, že členstvom v združení preberám na seba záväzky a poslanie združenia. A to si málo kto z Vás uvedomil a nič preto neurobil. Preto je SLOMBA tam kde je.
Ja nie som členom SLOMBA, ale sledujem fungovanie a činnosť SLOMBA od začiatku. Fandil som a fandím chalanom, ktorí založili organizáciu pre bikerov na Slovensku a snažili sa vniesť akýsi poriadok a podporu pri budovaní trás pre bikerov. Obdivujem chalanov, že si zobrali na plecia také úlohy aj napriek tomu, že ich táto práca neživí a musia chodiť do práce alebo školy. To jednoducho nemohli v takom malom zložení zvládnuť. Ale nie je to len ich zlyhanie, je to zlyhanie celej pasívnej členskej základni.
Začiatok SLOMBA bol plný plánov a odhodlania. Bol zostavený Kódex horského cyklistu, ktorý ma oslovil a priniesol prvé pravidlá na Slovensku, ako sa má cyklista na bicykli správať v prírode mimo asfaltových ciest. Preto sme ho prebrali aj do nášho projektu a vedzte, že kódex oslovil aj správcu lesnej správy, ktorý nám schvaľoval a škrtal navrhované trasy. SLOMBA má svoje miesto na Slovensku, len mi nie je jasné jej smerovanie a koho vlastne chce združovať, či všetkých cyklistov, ktorý sa pohybujú mimo asfaltiek, alebo len bikerov, ktorí jazdia freeride a DH... Myslel som, že SLOMBA by sa časom odborným garantom pre realizátorov projektov cyklotrás, tratí pre freeride a bola by dôstojným a rešpektovaným partnerom pri jednaniach so štátnou správou a samosprávami. No SLOMBA premeškala svoju šancu, bolo treba sa napojiť a nadviazať spoluprácu napríklad z členmi mariškovej politickej strany, cez poslancov ktorej mohla SLOMBA teraz lobovať za úpravu legislatívy v oblasti ochrany prírody a hospodárenia v lesoch, tak aby sa odstránili problémy pri vybavovaní potrebných povolení nám realizátorom cyklotrás.

MAR_TIN, naše združenie, ktoré realizovalo projekt cyklotrás BAJKOM K TAJCHOM sa vôbec nehrá na vlastnom piesočku. Sme otvorení akejkoľvek spolupráci, ktorá bude prospešná pre rozvoj možností horskej cyklistiky nie len v našom regióne, ale aj v iných regiónoch Slovenska.
05.02.2011 - 02:20:27
00
keyboard_arrow_up