Nijako... musíš byť ohľaduplná, nič iné nám neostáva. Ale jedno praktizujem, malý pes=malá prekážka, nebrzdím...

Deti, to je iná kategória a max. ohľaduplnosť aj keď tam nemajú čo robiť, to nezmeníme...
08.02.2011 - 11:34:01
00
...vždy som ohľaduplná...preto ma mrzí, keď sa na mňa a na ďalších podobne ohľaduplných cyklistov zazerá, keď sme v podstate plne v práve... :|
08.02.2011 - 11:44:51
00
Moj nazor na cyklochodnik ako miesto na trenovanie na biku nie je moc dobre na to su najlepsie cesty so sirsimi krajnicami (skoda ze je ich zalostne malo), cyklochodnik stale povazujem ako dobre miesto na trenovanie behu alebo na korculiach, alebo len ako presun na mestskom biku napr. z domu do prace a este ako ty pises, ze v petrzalke co je najvacsie sidlisko na SVK, tak tam asi dost tazko bude bezproblemova premavka a s tym sa treba urcite len zmierit.
08.02.2011 - 12:33:07
00
Realne cyklistika zacina v Petrzalke az za podjazdom na hradzi pri bufete resp. presnejsie dole pod hradzou, kde je oficialna cyklocesta. Ak chces valit 30+ km/h na okruhu okolo Drazdiaku kde bude vzdy plno ludi s detmi a psami, tak sa rychlo treba spamätat. Je uplne prirodzene, ze tam ti ludia su (nebudu predsa chodit na prechadzku po chodnikoch pri hlavnej ceste) a ked Ti nevyhovuje pomalsia jazda, tak Ti nic nebrani ist normalne po hlavnej ceste az pod nadjazd a az tam to strihnut na cyklochodnik (ten kusok po podjazd uz prezijes, tam je aj tak minimum ludi).
08.02.2011 - 12:41:15
00
Ako je takýto stav riešiteľný?

Vo vzdialenosti pár 10-ok metrov od "prekážky" zakričať "Hej!". Raz som to už použil, ale to som bol maximálne vytočený, keď sa kúsok pred tým po mne rozbehol voľne pustený pitbull...

PS: Na hrádzu sa preto nejazdí, lebo je zaplnená ako Aupark. ;)
08.02.2011 - 13:00:34
00
tmax, ak za hradzu beries tu cast od Petrzalky po Cunovo, tak ta ani nie je ofiko pre cyklistov. ;) Dole pod hradzou je to relativne f poho aj v sezone a samozrejme cim dalej od mesta, tym prazdnejsie. A stale je k dispozicii aj mestska strana od zimneho pristavu, ta je vzdy prazdnejsia. :y:
08.02.2011 - 13:21:51
00
Napísal som to príliš nepresne, myslel som celkovo cyklotrasy v meste. Ja ich nevyužívam, no keď sa tade občas preveziem... :tmi: A je jedno, či je oficiálne len pre cyklistov alebo na ňu môžu aj iní. Len by sa ľudia mohli naučiť myslieť aj na iných, nie len na seba. Kto chce normálne trénovať, musí ísť na cestu (za predpokladu asfaltu).
08.02.2011 - 13:29:11
00
Ohladuplnost a vzajomne respektovanie sa je najucinnejsi zakon, ale...

Preco na mna neberu auta ohlad, ked sa prechadzam stredom dialnice? Preco sa mi lietadla nevyhybaju, ked sa kolieskujem na letisku?

Vsetky komunikacie su urcene pre urcitu skupinu pouzivatelov a cesticka pre cyklistov nie je vynimkou.
08.02.2011 - 13:51:14
00
Presne vyjadrené to, čo som mala na mysli. :y: :bow: :bow:

Inými slovami moja otázka znela: ak sa na registrovanej značenej cykloceste nachádzajú chodci a zvieratá, ktorí tam nemajú čo robiť, ako k tomu príde cyklista, keď mu trebárs vybehne čokel a natiahne mu cez jazdnú dráhu dvojmetrové vodítko a cyklista sa zraní? Alebo kto bude v práve, keď sa rodinka vyberie na prechádzku po frekventovanej cykloceste a cyklista nedobrzdí pred drobcom, ktorý zrazu vybehne spoza rodičov a cyklista - aj keď nechtiac - decko zrazí?...Ak by som sa ja išla prechádzať na diaľnicu, zbalí ma polícia. Pre cyklocestu nič neplatí? Vo Viedni som napríklad nezažila, aby cyklocestu niekto takto blokoval, mal by od polície po chlebe. Táto konkrétna pri Antolskej je jedna tuším z troch, ktorou sa dá z Petržalky dostať na hrádzu. A býva sakra frekventovaná. A - pri všetkej ohľaduplnosti - je to dobrá záťaž na nervy, permanentne ustupovať z cesty niekomu, kto tam vôbec nemá čo hľadať.

:bow:
08.02.2011 - 14:07:49
00
Ja ti teraz kus zaoponujem s tou Viednou ako symbolom zapadu a vyspelosti bol som v nemecku blizko hranic s holandskom a ludia si tam v pohode chodia do prace, na nakupy alebo len tak za oddychom na biku, na peso s detmi so psami po cyklochodniku a namakanych borcov na ziletkach bolo vidiet len na hlavnych cestach, a este k tej Viedni nebol som tam ale urcite sa zvykne mat vedla cyklocesty v meste aj chodnik pre pesich tak vtedy je to opravnene trestat pesich, videl som to v amsterdame na zivo. Najlepsie by bolo mat cesty pre kamiony auta motorky cyklistov korculiarov, pesich osobitne a este k tomu aspon po 3 pruhy v jednom smere pri kazdej ceste, ktore by sa lisili podla rychlosti a verim tomu ze aj tak by bolo kopu nespokojnych. Ale davam ti za pravdu s tymi psami a detmi, ako nahodnymi a neocakavanymi prekazkami, lebo rodicia a majitelia psov by to mali mat viac pod kontrolou.
08.02.2011 - 15:16:43
00
Prečo nezavoláš žandárov? Či už štátnych, alebo skôr mestských?
Odvolaj sa na § 55, ods. 7 zákona č. 8/2008 Z. z. o cestnej premávke. Podľa tohto ustanovenia "cestičku pre cyklistov môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach, lyžiach alebo obdobnom športovom vybavení, ak tým neobmedzí ani neohrozí cyklistov". O chodcoch sa tam nič nehovorí, takže tam nemajú čo hľadať - nech ich žandári vykážu, pokutujú... Proste, nech si plnia povinnosť a strážia dodržiavanie zákonov.
Avšak pozor, nestačí, aby bol cyklochodník označený turistickou značkou - musí to byť riadna dopravná značka "cyklistická cestička", t. j. modrý kruh s bielym bicyklom.
08.02.2011 - 21:05:00
00
A k tej Viedni a všeobecne k Rakúsku - ak niekto žandára upozorní, že na označenom Radwegu (ceste vyhradenej výhradne pre cyklistov, označenej dopravnou značkou) je prekážka, je povinný bezodkladne zabezpečiť odstránenie takejto prekážky. Neznamená to, že musí ísť odtlačiť auto alebo prehádzať fúru vysypaného piesku, ale má to zabezpečiť - zavolať odťahovku, informovať nadriadených. No a keď sa za nejakú dobu nič nestane a občan sa sťažuje, tak sa zisťuje, kde to zaspalo a kto bude poriadne posúložený. No a keďže to následné kefovanie je asi poriadne, tak sa snažia... Na druhej strane si asi aj uvedomujú, že oni majú slúžiť občanom a slúžia občanom za ich dane.
08.02.2011 - 21:13:13
00
ale veď ono je to aj na tej hrádzi tak.Ten kto má isť spodkom chodí vrchom a naopak.
08.02.2011 - 22:03:44
00
Ad JoKo: áno, sú tam riadne dopravné značky z každej strany na všetkých úsekoch od Bonbónu až po hrádzu.
09.02.2011 - 08:04:25
00
Vieden som pobehal na biku a aj peso. Tie cyklocesty maju casto odlisny povrch a su riadne a casto znacene. Nikde som tam nevidel chodca!

V nedelu na Skalke si to sinula skupina 4 turistov po bezkarskej trati, ten jeden dokonca slapal po stope. Isli pekne roztiahnuti a ked ich bezkari upozornovali, ze to nie je pre turistov, tak sa dockali oplzlych nadavok. Poskodzovali stopu a aj vyratrakovanu cast na korculovanie.
Ked som videl, ze upozornovanie nezabera, tak som si to sinul stredom a plecami som ich rozrazil a povedal som: "Pardon, nechcel som!" :lol:
Co uz? 8)
09.02.2011 - 11:34:22
00
keyboard_arrow_up