Chcem ist dnes vecer vyskusat novu lampu na bike ale nikomu z partakov sa akosi nechce ist teraz do snehu. Mam v plane vybehnut niekde na peknu cestu a tam smerom na cerveny a biely kriz alebo smerom na zeleznu studnicku po ceste (v lese sa asi jazdit nebude dat).
Nový týždeň, jasná obloha, skoro bezvetrie, pribúdajúci mesiac, ideálne podmienky na ďalšie večerné výjazdy.
Tentoraz som išiel hodinu pred západom slnka, keďže som si chcel za svetla overiť priechodnosť cyklochodníka okolo Moravy za Devínskym Jazerom. Všetko to tam bolo krásne osvetlené, radosť tadiaľ ísť. Vytriezvenie prišlo naproti Marcheggu, kde bolo všade hnusné lepivé blato. Kolesá sa ním krásne obalili a potom aj všetko vedľa nich
Takže na normálnu prejazdnosť do Vysokej treba ešte chvíľu počkať.
Po západe slnka už začalo byť dosť chladno, ale pekne.
Pekné, že sa niekto pridal s fotkami z nočného/večerného výjazdu.
Ja chodím na výjazd každý druhý deň, takže dnes by sme sa tam nestretli. Najbližšie až zajtra, kam, to ešte neviem
Ale cez Stupavu kam alebo odkiaľ?
Keby som vedel v akom aktuálnom stave je asfaltka Borinka-Košarisko-Biely kríž-Spariská-Železná ľahšie by sa plánovala trasa, keďže blata mi už stačilo Poprípade asfaltka Lozorno vodná nádrž-Červený domček alebo asfaltka Červený domček-za biofarmu, ale to asi nebude veľa ľudí vedieť.
Nech už je konečne sucho a nebyť takto obmedzovaný
Asi odpovedám už po funuse, tak ale predsa.
Asfaltka Železná - Spariská - Biely Kríž - Salaš - Košarisko - medené Hámre - Borinka je luxusne zjazdná. Cesta je takmer celá suchá, jedine v úseku Salaš - Košarisko - Medené Hámre a je na jednom mieste trocha blata a rozdrveného ľadu a pri kameňolome nad Medenými Hámrami je trocha hladkého ľadu, čo som zistil, až keď som ležal na zemi, kua:-) No nie je to nič dramatické a trúfam si povedať, že je to zjazdné aj na cesťáku (okrem tých spomínaných úsekov, tie by asi bolo treba prenášať)
Dnešný fotovečerný výjazd som začal radšej skôr-pol hodinu pred západom slnka a dobre som spravil. Aspoň som si ako tak za svetla pozrel stav asfaltiek na vlastné oči. Jediný škaredý ľad bol medzi Kačínom a druhým kameňolomom. Aj keď som išiel radšej vedľa neho pešo a aj napriek tomu som sa tam šmykol a narazil zápästie...
Blato skoro žiadne a ak aj niekde bolo je utlačené, zamrznuté alebo som ho v tme nevidel. Ešte pred tmou som stretol aj dvoch cyklistov pod Spariskami a jediné osvetlenie, ktoré mali zapnuté, bola nejaká slabá červená ledka...
Smer hore na Biely kríž som stretol jeden prázdny nákladiak na drevo a opačným smerom dva traktory. Okolo ciest žiarili oči sŕn.
Tomas11: vďaka za odpoveď, ľad na ceste počas večernej/nočnej jazdy nie je sranda.
S tou nudou súhlasím, ale čo iné ako svetelné stopy sa dá po tme s bicyklom fotiť Možno ešte nejaké fotky čiar+blesk na jazdca a tak. Ale nato je vhodný externý blesk.
Zlé fotky sú uhol pohľadu, ja tiež nie som so všetkými úplne spokojný, možno niekto ani z jednou
A aby som použil tvoje slová Tomáš, extra-maxi-výnimočnú, hm...
Keď bude teplejšie, 10°C+ v noci, bez blata, budem zdravý, bude čas a bude sa mať kto pridať, tak sa vymyslí aj niečo také extra-maxi. Plány sú len ich treba realizovať
Vďaka Jezus, tie od radaru oslovili aj mňa. Oplatí sa tam ísť po tme pozrieť. To nad Teskom bol len taký pohyb lampou na prilbe a nasvietenie bicykla, reku čo z toho vznikne. Zima mi tam už nebola, tak som sa hrajkal
Ináč fotky sem nedávam pre nejakú krásu alebo škaredosť, ale skôr pre zaujímavosť, sprostredkovanie atmosféry a navnadenie na večerné/nočné výjazdy. Asi si od ních ale nachvíľu oddýchnem aby mi to nezovšednelo.
Na druhej strane ma to baví spojiť výjazd, s fotením a s tmou.
lto: diviaka najprv nasvietiť a oslepiť čínskym svetelným lúčom, následne zaostriť a stlačiť spúsť. Na foťáku A potom, asi len utekať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tentoraz som išiel hodinu pred západom slnka, keďže som si chcel za svetla overiť priechodnosť cyklochodníka okolo Moravy za Devínskym Jazerom. Všetko to tam bolo krásne osvetlené, radosť tadiaľ ísť. Vytriezvenie prišlo naproti Marcheggu, kde bolo všade hnusné lepivé blato. Kolesá sa ním krásne obalili a potom aj všetko vedľa nich
Takže na normálnu prejazdnosť do Vysokej treba ešte chvíľu počkať.
Po západe slnka už začalo byť dosť chladno, ale pekne.
PS: skús fotky zmenšovať-620KB je zbytočne veľa.
Už je to lepšie?
Ináč stačilo dať trochu vyššiu kompresiu bez zmenšovania rozmerov tej fotky, ale to je len detail.
Stretol som jedného cyklistu na hrádzi.
Na druhej a tretej fotke je ten strom pri Devínskom jazere.
Ja chodím na výjazd každý druhý deň, takže dnes by sme sa tam nestretli. Najbližšie až zajtra, kam, to ešte neviem
Keby som vedel v akom aktuálnom stave je asfaltka Borinka-Košarisko-Biely kríž-Spariská-Železná ľahšie by sa plánovala trasa, keďže blata mi už stačilo
Nech už je konečne sucho a nebyť takto obmedzovaný
Asfaltka Železná - Spariská - Biely Kríž - Salaš - Košarisko - medené Hámre - Borinka je luxusne zjazdná. Cesta je takmer celá suchá, jedine v úseku Salaš - Košarisko - Medené Hámre a je na jednom mieste trocha blata a rozdrveného ľadu a pri kameňolome nad Medenými Hámrami je trocha hladkého ľadu, čo som zistil, až keď som ležal na zemi, kua:-) No nie je to nič dramatické a trúfam si povedať, že je to zjazdné aj na cesťáku (okrem tých spomínaných úsekov, tie by asi bolo treba prenášať)
Blato skoro žiadne a ak aj niekde bolo je utlačené, zamrznuté alebo som ho v tme nevidel. Ešte pred tmou som stretol aj dvoch cyklistov pod Spariskami a jediné osvetlenie, ktoré mali zapnuté, bola nejaká slabá červená ledka...
Smer hore na Biely kríž som stretol jeden prázdny nákladiak na drevo a opačným smerom dva traktory. Okolo ciest žiarili oči sŕn.
Tomas11: vďaka za odpoveď, ľad na ceste počas večernej/nočnej jazdy nie je sranda.
Išiel som sem práve pre pohľady na radar a na Bratislavu. Veľkou výhodou bolo bezvetrie a jasná obloha. Bolo pekne.
Zlé fotky sú uhol pohľadu, ja tiež nie som so všetkými úplne spokojný, možno niekto ani z jednou
A aby som použil tvoje slová Tomáš, extra-maxi-výnimočnú, hm...
Keď bude teplejšie, 10°C+ v noci, bez blata, budem zdravý, bude čas a bude sa mať kto pridať, tak sa vymyslí aj niečo také extra-maxi. Plány sú len ich treba realizovať
Zopar je fakt podarenych. Oslovili ma tie z okolia radaru a tato vdaka zaujimavemu postupu fotenia.
Ináč fotky sem nedávam pre nejakú krásu alebo škaredosť, ale skôr pre zaujímavosť, sprostredkovanie atmosféry a navnadenie na večerné/nočné výjazdy. Asi si od ních ale nachvíľu oddýchnem aby mi to nezovšednelo.
Na druhej strane ma to baví spojiť výjazd, s fotením a s tmou.
lto: diviaka najprv nasvietiť a oslepiť čínskym svetelným lúčom, následne zaostriť a stlačiť spúsť. Na foťáku