Na záznam z trasy používam sporttracker s tel. N 5230.Som s týmto programom velmi spokojný len po spustení a vypnutí mi to narobí nejaký "guláš". Na screene je to pekne vidieť. Poadíí niekto ako sa toho zbaviť alebo prečo sa tak deje?
Ano. Podla toho, co pozeram, tak si trackoval do oboch aplikacii naraz. Tj z GPS dostavali rovnake data. Ked si vsimnes, tak ten Endomondo Ti naratal o 170 metrov menej, co bolo sposobene vyfiltrovanim tych nepresnosti (hlavne na zaciatku a konci). Je to cca 5 promile, co ja absolutne zanedbatelna odchylka. Ale keby tych usekov, kde by si siel velmi pomaly, stal alebo behal pomedzi budovy bolo viac, rozdiel by sa zvysil.
Este sa spytam, kde to mas umiestneny mobil, ze tak divne ratal kadenciu? 64 sa mi zda dost malo, ale v zime je vsetko mozne
No to je dalsia vec (3D motion sensor), ktora by ma zaujimala, ako je v sportstrackeri naprogramovana. Kroky meria perfektne, aj ked je v zadnom vrecku nohavic, ale ked som skusal na veslovacom trenazeri, tak nic nenapocitala, aj ked som si mobil prichytil ku laktu, ktory opisuje relativne velku drahu dopredu dozadu, ako aj hore a dolu. Samotny senzor je hodne citlivy, a tiez to bude problem toho, aky filter tam naprogramovali. Podla toho, co som sa s tym chvilu hral, tak mi to zatial vyzera, ze skor nez samotny pohyb, kontroluju zrychlenie a rataju narazy nohy na zem. Akurat, ze su tam prednastavene sporty, tam sa s tym mohli pohrat a povedzme to veslovanie spravit na zmenu smeru vpred a vzad, pripadne bicyklovanie hore a dolu. Potom by to bolo super.
Myslis si, ze tych 64 fakt zodpoveda tomu co si slapal? Lebo ja som to este na biku neskusal. Iba beh, chodzu a veslovanie.
To mi ani nenapadlo,že by to mohlo robiť aj kadenciu. Ja som bol naštvaný prečo mi to ráta kroky na bicykli ked v nastavení cyclo som to vypol. Teraz to zapnem a vyskúšam.
To číslo sa mi nevidí pretože dlhodobú kadenciu mám +-80. Síce na zimáku mám klasiku 52/39 a na jednici jazdím kompakt 34/50. Ale asi by to mohlo byť zhruba rovnaké.
Na zmeranie sa mi nechce prehadzovať merač takže porovnanie môže byť až na jar.
Ešte som si všimol jednu vec u obidvoch apl. a to meranie nad. výšky. U obidvoch mi to pridáva zhruba rovnaké metre.U mňa je štart v164m.n.m a zriadenie dáva cca o 50m viac. no ked dám kml súbor do google map tak to sedí presne.
No, ako hovorim, to meranie kadencie na biku asi nebude fungovat, lebo podla mojich testov tie kroky meria podla pretazenia a nie pohybu. Ale mozem sa mylit a mozno najdes miesto na tele, kde to bude merat spravne. Ale vela takych miest, kde sa da pocas bikovania sa mobil pohodlne odlozit nie je a ten sensor nie je externy.
Ak to chces vypnut, tak chod do Settings ->Activities -> Vojdi do aktivity, ktoru chces editovat (Neviem, ci mas nastavenu cyklistiku alebo MTB) -> tam nastav "Enable pedometer" = NO.
Meranie nadmorskej vysky je s GPS hodne nepresne, moc sa nan nespoliehaj(radsej vobec ).
Ked pobehas s kurzorom po mape v google maps, tak si vsimni, ze v pravo dolu Ti ukazuje aktualnu nadmorsku vysku miesta, kde sa nachadzas. Google ma udaje o nadmorskej vyske celeho zemskeho povrchu. Takze je celkom mozne, ze pri importovani trasy automaticky prelozi nadmorsku vysku svojimi vlastnymi datami. Predpokladam, ze sa to bude dat niekde nastavit (ktoru vysku ma pouzivat) , ale nemam ho tu nainstalovany. takze Ti to neviem pozriet ani potvrdit.
Teraz som bol venčiť psa tak som sa hral. Krokomer funguje iba ked si v pohybe akonáhle som ostal stáť tak krokomer ukazoval nulu.Nereagoval na poklep,pohyb ani zvuk skrátka nula. Pri pohybe sa spustil a reagoval dosť presne na zrýchlovania a spomalovania. Ale zasa to nesedelo s rytmom krokov. Predpokladám,že to nejako prepočítava.
Hdg asi smer nebude naskakovali hodnoty od 0-300 nezávisle na natočenie alebo polohu. Škoda,že tam nie su jednotky.
Krokomer som vypínal presne tak.
S tym google maps je to tak, ako som hovoril. Ked das open -> a vyberies subor (kml, ktory chces zobrazilt), tak zobrazi dialogove okno, kde posledna volba znamena "upravit nadmorske vysky podla vysky zeme". Ked ju zrusis, ostanu Ti original namerane hodnoty. Ale nerobil by som to, Earth ich bude mat presnejsie. Iba barometricke meranie je presnejsie a aj to iba ked sa akurat nemeni pocasie.
No priamo pozriet myslim, ze nie, ale ak to fakt potrebujes, tak si trasu vyexportuj a natiahni do nejakeho ineho software. Ale ako tu uz pisal, meranie nadmorsej vysky GPS-kom je velmi priblizne.
S tou nepresnosťou v Sportstrackeri to nie je také zlé,včera mi výškomer v tachači nameral na 35km nastúpané 267m. Sportstracker po exporte do google earth dal 274m takže rozdiel minimálny.
Na meranie kadencie krokomerom som sa pýtal priamo na fore Sptr. jeden mi odpísal toto:
Technically I guess that should be possible. Since the pedometer function gets its data from the accelerometer you would probably have to mount the phone somewhere on your legs to get the data to infer cadence.
Tak som to skúsil zapnúť aj na cyclo výjazde. Výsledok bol priemer 75,5. Vzhladom na silný protivietor to bolo dosť možný výsledok.
S tou nepresnosťou v Sportstrackeri to nie je také zlé,včera mi výškomer v tachači nameral na 35km nastúpané 267m. Sportstracker po exporte do google earth dal 274m takže rozdiel minimálny.
Na meranie kadencie krokomerom som sa pýtal priamo na fore Sptr. jeden mi odpísal toto:
Technically I guess that should be possible. Since the pedometer function gets its data from the accelerometer you would probably have to mount the phone somewhere on your legs to get the data to infer cadence.
Tak som to skúsil zapnúť aj na cyclo výjazde. Výsledok bol priemer 75,5. Vzhladom na silný protivietor to bolo dosť možný výsledok.
Len pre zujímavosť - kde si mal pripevnený ten mobil, keď ti meral kadenciu?
Používal som ju na Nokii 6300 s externým BT GPS prijímačom EVOLVE (málo pamäte pre detailnejšie mapy), na PDA Dell Axsim + Evolve a na E52 s interným GPS prijímačom.
K aplikácii potrebuješ ešte offline mapy napríklad z cykoservera alebo NLC. Samozrejme, na malom displayi je prd vidieť, takže je dobre mať mapy vo viacerých rozlíšeniach (nie je tam možnosť zoomu +/- ako napríklad v OziExploreri...).
V poslednej dobe sa mi stáva,ked chcem odoslať výjazd s telefonu na Sporttacker tak to musím zopakovať aj 10x.Je to na androide ale so symbianom sa mi to nestávalo. Nevie niekto čo s tým? Je jedno či je to odosielané cez WI-FI alobo mobilú sieť.
to samovoľné vypínanie (SportTrackera, nie mobilu) sa stáva aj mne. Zaujímavé, že len na Androide, na iOS sa mi to ešte nestalo. Akurát že môj Android má asi tak 10x lepšie GPS ako môj iPhone, takže by to chcelo kombináciu HW z Androida a iOS. Ale to by mi zas nebežal Locus Pro. Jak 100hoven?
to samovoľné vypínanie (SportTrackera, nie mobilu) sa stáva aj mne. Zaujímavé, že len na Androide, na iOS sa mi to ešte nestalo. Akurát že môj Android má asi tak 10x lepšie GPS ako môj iPhone, takže by to chcelo kombináciu HW z Androida a iOS. Ale to by mi zas nebežal Locus Pro. Jak 100hoven?
Ja tiez pouzivam Locus Pro, takze som mal podobnu dilemu. Moje riesenie: pouzivam Locus aj na zaznam trasy (najdes ho vo Functions). Trasu potom vyexportujem do GPX suboru a cez Dropbox si ju ulozim na webe. Tuto trasu si mozes potom na desktope naimportovat aj do ST (Enter/Import new workout), resp. do hocijakeho ineho trackera (skusal som Endomondo aj Stravu).
Vyhody zaznamu cez Locus:
- pouzivas jednu aplikaciu na zaznam aj na navigaciu - najma slabsie mobily to ocenia, okrem toho na mape vidis zakreslenu prejdenu cast trasy, co mi tiez dost pomaha v orientacii
- Locus podla mna menej zerie baterku ako ST
- ked sa ti aplikacia, resp. telefon zrube pocas zaznamu trasy, neprides o log, dokonca mozes v nom po restarte pokracovat
Obmedzenia, na ktore som doteraz narazil:
- fotky sice mozes do ST naimportovat tiez, ale nezobrazuje mi konkretne miesto na trase, kde soom ich urobil
- z Locusu sa do ST naimportuje celkovy cas tripu, z ktoreho vyratava priemerku, ktora je tym padom o dost nizsia ako real (myslim vsak, ze sa to da v ST manualne editovat, v Locuse sa v info o trase zobrazuje okrem celkoveho casu zobrazuje aj cas v pohybe a jemu zodpovedajuca priemerka, ktorymi potom mozes prepisat povodne udaje)
Jedna zaujimavost: ked trasu naimportujem do roznych programov, kazdy mi vyrata ine nastupane metre.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Este sa spytam, kde to mas umiestneny mobil, ze tak divne ratal kadenciu? 64 sa mi zda dost malo, ale v zime je vsetko mozne
Myslis si, ze tych 64 fakt zodpoveda tomu co si slapal? Lebo ja som to este na biku neskusal. Iba beh, chodzu a veslovanie.
To číslo sa mi nevidí pretože dlhodobú kadenciu mám +-80. Síce na zimáku mám klasiku 52/39 a na jednici jazdím kompakt 34/50. Ale asi by to mohlo byť zhruba rovnaké.
Na zmeranie sa mi nechce prehadzovať merač takže porovnanie môže byť až na jar.
Ešte som si všimol jednu vec u obidvoch apl. a to meranie nad. výšky. U obidvoch mi to pridáva zhruba rovnaké metre.U mňa je štart v164m.n.m a zriadenie dáva cca o 50m viac. no ked dám kml súbor do google map tak to sedí presne.
Ak to chces vypnut, tak chod do Settings ->Activities -> Vojdi do aktivity, ktoru chces editovat (Neviem, ci mas nastavenu cyklistiku alebo MTB) -> tam nastav "Enable pedometer" = NO.
Meranie nadmorskej vysky je s GPS hodne nepresne, moc sa nan nespoliehaj(radsej vobec
Ked pobehas s kurzorom po mape v google maps, tak si vsimni, ze v pravo dolu Ti ukazuje aktualnu nadmorsku vysku miesta, kde sa nachadzas. Google ma udaje o nadmorskej vyske celeho zemskeho povrchu. Takze je celkom mozne, ze pri importovani trasy automaticky prelozi nadmorsku vysku svojimi vlastnymi datami. Predpokladam, ze sa to bude dat niekde nastavit (ktoru vysku ma pouzivat) , ale nemam ho tu nainstalovany. takze Ti to neviem pozriet ani potvrdit.
Hdg asi smer nebude naskakovali hodnoty od 0-300 nezávisle na natočenie alebo polohu. Škoda,že tam nie su jednotky.
Krokomer som vypínal presne tak.
Len pre zujímavosť - kde si mal pripevnený ten mobil, keď ti meral kadenciu?
Podľa mňa kvalitná JAVA aplikácia je Trekbuddy http://www.trekbuddy.net/forum/index.php. Je to turistická mapová navigácia so záznamom trasy.
Používal som ju na Nokii 6300 s externým BT GPS prijímačom EVOLVE (málo pamäte pre detailnejšie mapy), na PDA Dell Axsim + Evolve a na E52 s interným GPS prijímačom.
K aplikácii potrebuješ ešte offline mapy napríklad z cykoservera alebo NLC. Samozrejme, na malom displayi je prd vidieť, takže je dobre mať mapy vo viacerých rozlíšeniach (nie je tam možnosť zoomu +/- ako napríklad v OziExploreri...).
Nejake info nájdeš aj na http://www.gpsforum.sk.
Neviem či a ako to chodí na SE C702...
Ja tiez pouzivam Locus Pro, takze som mal podobnu dilemu. Moje riesenie: pouzivam Locus aj na zaznam trasy (najdes ho vo Functions). Trasu potom vyexportujem do GPX suboru a cez Dropbox si ju ulozim na webe. Tuto trasu si mozes potom na desktope naimportovat aj do ST (Enter/Import new workout), resp. do hocijakeho ineho trackera (skusal som Endomondo aj Stravu).
Vyhody zaznamu cez Locus:
- pouzivas jednu aplikaciu na zaznam aj na navigaciu - najma slabsie mobily to ocenia, okrem toho na mape vidis zakreslenu prejdenu cast trasy, co mi tiez dost pomaha v orientacii
- Locus podla mna menej zerie baterku ako ST
- ked sa ti aplikacia, resp. telefon zrube pocas zaznamu trasy, neprides o log, dokonca mozes v nom po restarte pokracovat
Obmedzenia, na ktore som doteraz narazil:
- fotky sice mozes do ST naimportovat tiez, ale nezobrazuje mi konkretne miesto na trase, kde soom ich urobil
- z Locusu sa do ST naimportuje celkovy cas tripu, z ktoreho vyratava priemerku, ktora je tym padom o dost nizsia ako real (myslim vsak, ze sa to da v ST manualne editovat, v Locuse sa v info o trase zobrazuje okrem celkoveho casu zobrazuje aj cas v pohybe a jemu zodpovedajuca priemerka, ktorymi potom mozes prepisat povodne udaje)
Jedna zaujimavost: ked trasu naimportujem do roznych programov, kazdy mi vyrata ine nastupane metre.