ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
A blato. Vela blata
Na prvé spojazdnenie tejto časti budú potrebné asi 2 veľké brigády ... tak by sme mohli oprášiť náradie
porto: hadam si nemyslis, ze tu budem riesit nieco bez povolenia
edit: hmm, rozmyslal som, preco je ta kolajnica prehnuta, napadlo ma teraz, ze tam padol strom odvedla, resp. asi hlavny konar .. ale co ma na to fascinuje je, ze stromy zasadne padaju na cestu a hlavne s oblubou padaju na mostiky
Samozrejme, ak budem mat cas, tak rad prilozim ruku k dielu...
Inak, vypada to tak, ze sa nasiel sponzor na dobudovanie Cerovej drahy, je ochotny zasponzorovat osadenie stlpikov a cyklosmerovnikov na troch miestach Cerovej drahy. Momentalne cakam na cenovu ponuku od dodavatela tohto cykloznacenia.
Potom chcem sa dohodnut s Vami na textoch na tabuliach a cyklosmerovnikoch...
Toto by mohlo byt realne hotove do leta ( maj ? )
Vysvetlivky:
Vydricky singlac zhora modrou (zeleny priesecnik oznacuje padnuty strom, ktory treba dat prec, je otravny
ja este poznam asi 1 km usek nad Panovou lukou ( v udoli Vydrice ) kde je púekny singletrack, len ho treba vycistit, a ak si dobre pamatam vychadza na cestu na kopci nad Himligarkou.... Pojdem niekedy pozriet a zakreslim...