No pises az moc zaujato, trocha sudnosti by nezaskodilo.... Apropo, on pisal o 5-kach, nie 7-ckach.... ktore asi moc tych tvojich profesionalnych jazdov jazdit nebude (odhliadnuc od toho, ze profesionali jazdia na tom, co im da sponzor)...

A este sa vyjadrim k cenam:
ak vychadzam z MOC cien na rok 2007, ktore su nizsie ako pre 2006, tak mi henta kombinacia aj s kotucmi vysla 9570 Sk nezmontovane a bez oleja. Cize vobec neviem o co ti islo tou hlaskou, ze ho niekto okradol....

A tvoja hlaska, ze juicy potrebuju viac na zajazdenie je tiez odveci, kedze zjavne islo o nove biky v obchode a tym padom boli nezajazdene uplne vsetky, vsak? :idea:


OK, bolo to pisane na Juicy5, to vsak nic nemeni na tom, ze je to absolutne neobjektivne nehovoriac o tom, ze nepravdive. Je to ako keby som niekde na 2 minutky skusal magura gustavy, a boli by nezajazdene alebo by im proste nieco bolo a povedal by som na nich: to je uplny shit, to nebrzdi ani ako moj nine; .. co by ste mi nato povedali? ..ze krtek to skusal takze to musi byt pravda, gustav je uplny shit ???!!!

Zo shimanami mam skusenost, ze nepotrebuju zajazdit, brzdia dobre od zaciatku a zajazdenim sa uz len v mensich percentach zvysuje ich brzdna sila..to je moja skusenost a skusenost zopar inych ludi, takze to vysvetluje preco novy bike so shimanami brzdi tak, a novy s avidmi inak.
A ktej cene saintov, neviem kde si tie ceny pozeral, ale ja si viem kupit nove, odvzdusnene naplnene min. olejom aj so vsetkymi srobami a dostickami za 7200Sk a myslim, ze uz som do toho ratal aj postovne;) bez kotucov - co je uz najmenej.

Je to pravda ze jazdci jazdia na sponzorskych veciach, a prave preto si aj nemyslim, ze by im davali shitne veci, alebo ze by na shitnych veciach vobec jazdili.
02.02.2007 - 10:36:40
00
Ja som ratal cenu Xt prasata, hadice, deore paky, LX kotuce z MOC cenniku Paul Lange Oslany, teda ceny za ktore sa realne v SR tie veci predavaju.... Co si vies zohnat ty je tvoja vec, ale nepis tu bludy o okradani...
(kotuce saint stoja 1250 + 999 Sk, ja viem uplna malickost)

A este jedna vec.... jazdil by si Sr Suntour Axon? Lebo ja urcite nie a napr. taky Vena Hornych na nej vyhral dlhu na Horalovi 2006, cize o tom potom, co je dobre a co nie na com jazdia profesionali....
02.02.2007 - 10:39:32
00
...Zo shimanami mam skusenost, ze nepotrebuju zajazdit, brzdia dobre od zaciatku ...


ja mam doma shimana LX 585 a na druhom biku deore 525 a oboje potrebovali zabehnut... od zaciatku urcite dobre nebrzdili...
02.02.2007 - 11:13:24
00
SAINT packa+prasa+hadica+naplnenie min. olejom a poskladanie+dosticky+sroby+adaptery+odoslanie dobierkou = 3600Sk za kus.
Nezijeme predsa vo svete center-locku, takze postaci aj XT kotuc na 6 dier, a taktiez nezijeme vo svete cennikov, ale zijeme vo svete, kde ked normalny clovek si chce nieco kupit za lacne peniaze tak nepojde do prveho obchodu alebo si nekupi prvu vec z prveho e-shopu na ktoru natrafil, ale trosku sa posnazi, a tak sa moze napriklad aj stat, ze si nekupi XT+Deore brzdy s 160mm kotucmi za 8800Sk, ale saint brzdy so 180mm kutucmi za 9000Sk
A kto to tak nerobi je s prepacenim debil !

2 martin to si akoze ani trosku nevytrhol z kontextu ?
a aky dlhy cas si potrboval na zajazdenie LX-iek ? Ja ked som mal nine a som dal do nich nove topstuff dosticky, tak som ich zajazdieval asi pocas 4 mesiacoch intenzivneho jazdenia, chapes ten rozdiel ?
02.02.2007 - 11:15:12
00
Ked uz si taky velky odbornik, tak mi povedz aky je rozdiel medzi prasatom XT a Saint a medzi pakami Deore a Saint, ked tu kombinaciu tak strasne odsudzujes... ze ma inu farbu? :lol: :lol: :lol:

Zjavne su vsetci ko**ti, len ty si ten nejchytrejsi, co vsetko vyskusal a vsetko vie....

Ja som debatu skoncil, skoda reci...
02.02.2007 - 11:54:17
00
Kedy som kombinaciu XT+Deore odsudzoval ? napis mi citat. Len som povedal, ze saint sa da kupit za podobny peniaz, a myslim, ze je to predsa o co si lepsie aj ked naozaj nepoznam rozdieli medzi XT a saint ale budem rad ked mi to vysvetlis. Dakujem
02.02.2007 - 12:13:48
00
myslim, ze je to predsa o co si lepsie

Toto hovori za vsetko.... ja som ti ho vysvetlil... ina farba...
02.02.2007 - 13:22:55
00
Súhlasim s rottom že nejký velký rozdil medti XT a Saint nie je možo iba ak troška v určení ze tie XT by som skôr zvolil na XC a Sainy na také lahšie endurko a také troška drsnejšie jazdenie ale ináč je to uplne jedno.Je to o pocite a to čo chceš na normálne zobchádzanie bude stačiť kope ludom aj LX a ich cenový ekvivalent kde čo zoženu lacnejšie.Mal som Julie v pohode,Hayes v pohode,teraz mám zase iné kamarát ma Marty tiež v pohode.Neviem síce ako jazdíš ale zodrať doštičky po "hodinovom zjazde" no asi si potom v kuse brzdil.Neviem si to ináč vysvetliť to potom sú už na tom omnoho lepšie kvlitné V-brake brzdy.
Ja sa pri výbere pozerám na moju váhu,referencie,veľkosť kotúča,funkčnosť,dostupnosť,náhradných dielov,ergonómiu páčiek,prevedenie. Ak parametre ktoré požadujem má viacero brźd tak potom sa riadim designom a citom pre tú ktorú značku ako teraz na posledykeď som vyberal nové brzdy.
02.02.2007 - 14:06:48
00
myslim, ze je to predsa o co si lepsie

Toto hovori za vsetko.... ja som ti ho vysvetlil... ina farba...


..rozdiel tu nejaky predsa len je, do saintov narozdiel od XT sa davaju metalicke platnicky. ...a saint packy su lepsie davkovatelne.

2 rasto "zodrať doštičky po "hodinovom zjazde" no asi si potom v kuse brzdil.Neviem si to ináč vysvetliť to potom sú už na tom omnoho lepšie kvlitné V-brake brzdy."

Nabuduce, ked budes chciet nasit na niekoho daco, co nepovedal, tak to aspon vytrhni z kontextu ale tomuto som nic podobne nepovedal.
..a stymi V-brake suhlasim stebou, aj podla mna su lepsie ako hfx-9
02.02.2007 - 20:24:45
00
krtek ok máš pravdu povedal si v inom fóre len sa mi nechcelo písať do oboch keď išlo v podstate o brzdy. Po hodinovom zjazde kde bola citlivosť 15% a doštičky sa ti pred očami rozpadávali.tak neviem asi neviem čítať. Či sa rozpadávali alebo zodrali bože to je to isté len som chcel poukázť na to respektíve sa ťa opýtať ako si to dokázal.Vychádza mi,že buď nevieš brzdiť alebo si mal tie doštičky už riadne opotrebované
a iba si ich dorazi,alebo boli nekvalitné.Ináč si to neviem vysvetliť.
02.02.2007 - 21:24:11
00
..ta nenapadlo ze avidy potrebuju ovela viac casu na zajazdenie ako shimana ?


Je to boli DEMO bike, uz poradne zajety. A vykon jsem hodnotil "chladna LX" vs "chladna Juicy". Mozno Juicy, kdyz se poradne zahreje, brzdi lip - ale ja nemam tolik takovych cest, abych furt zahrivali brzdy. Proste muzu celu cestu na brzdy ani ne sahnout, ale potom potrebujem nahle ubrzdit.

..podla mna ta kupa xt+deore, nebola az taka vyhodna, skor by som to nazyval ze ta okradli ako vyhodna kupa. Za 8800Sk si kupim komplet saint na 203mm kotucoch.


V tejto cene boli aj dva kotouce XTR 160mm. Saint - je to XT v jinej barve, rozdil len v velkosti kotouce a prumeru Center Lock uchyceni. A taky ja za svoje penize brzdy uz mel se skracenymi hadickami, a odvzdusneny, tak ze v cene jeste 500sk servis. Doufam ze vis, ze Shimano ne prodava odvzdusneny brzdy, pouze po soucastkam :)

Dodatek: v cene taky mineralni olej, na ktery jsem zapomnel.. a platnicky jsem mel taky metalicky.

A vzhledem k tomu, ze preferujem nejprve vec "osahat", vybrat (mel jsem velky vyber kompletu - XT, XTR, XT 755) a to vsechno hned, v kamenem obchodu, s dobrym servisom, a s moznosti hned to odniest - tak jsem dvema rukama proto, at' me tak okradaji aj dal :)
03.02.2007 - 12:44:39
00
seruste, som tu novy tak vitam. mam na biku v predu HMX 2, neviem co do zadu - nieco okolo 4 az 5 litrov. pomozte :?:
14.02.2007 - 08:16:05
00
Doufam ze vis, ze Shimano ne prodava odvzdusneny brzdy, pouze po soucastkam :)

:?: Čo za haluz? :?:
14.02.2007 - 08:57:18
00
Nie nie je to haluz.predáva aj take aj také.Hlavný dôvod je ten že pri Shimane si možeš pri určitej kompatibilite kombinovať páčky,strmeň,hadičky.Takže je tú ta možnosť aby si si mohol vybrať čo chceš alebo čo potrebuješ a doma poskladáš.Samozrejme predávajú aj komplet brzdy naplnené,odvzdušnené.
14.02.2007 - 09:39:58
00
no co kedy, sa mi tu niekto ozve, bo jar uz klope na dvere a ja mam bike iba z polky v kope. nevim ci nejaku mechaniku, alebo lacnu hydru. mam len tych 4 - maximalne 5 litrov. som chudobny a viac mi prijmy nedovolia.
som betonak no lem tam jeden zjazd by ma nezabil. rozmyslam nad hayeskou takisto nejaka mechanika, lebo tie sole su rozporuplne aspon co tu citam. ked by ste chceli zarobit a predat neco aj vy uz jazdene mozme sa dohodnut :o 8)
15.02.2007 - 12:27:13
00
keyboard_arrow_up