ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Vcera sme dohodli, ze zasponzoruju vyrobu cykloznacenia na Cerovej drahe, osadia sa cyklostlpiky na troch miestach, kde budu i tabulky s pokynmi, ako sa spravat na singletracku, loga vsetkych, ktori pomohli vybudovat tento singletrack, samozrejme cyklosmerovniky s udanim vzdialenosti k jednotlivym cielom, emblemova tabulka Cerovej drahy ( treba vymysliet obrazok ).
Toto vsetko by sme chceli stihnut do letnych prazdnin....
Urcite bude treba nejaku brigadu, pred slavnostnym otvorenim singletracku, kde planujeme ucast zupana, primatora, riaditela Mestskych lesov...
To vyzerá na ďalšiu pilnú jar!
edit: poopravoval som po sebe preklepy v mapovych vysvetlivkach
Supeer
Ak by ste niekto sli po singletracku Cerova draha s GPS, potreboval by som suradnice toho padnuteho stromu cez singlac, aby sme presne vedeli, kde ten padnuty strom je... Vopred dik...
Teda 10:00 pri Snezienke. Doteraz som vzdy makal s erarnym nacinim, takze z uvedeneho mam iba rukavice, tak teda zoberiem tie a pilku si poziciam od Teba.
Vcera sme dohodli, ze zasponzoruju vyrobu cykloznacenia na Cerovej drahe, osadia sa cyklostlpiky na troch miestach, kde budu i tabulky s pokynmi, ako sa spravat na singletracku, loga vsetkych, ktori pomohli vybudovat tento singletrack, samozrejme cyklosmerovniky s udanim vzdialenosti k jednotlivym cielom, emblemova tabulka Cerovej drahy ( treba vymysliet obrazok ).
Toto vsetko by sme chceli stihnut do letnych prazdnin....
Urcite bude treba nejaku brigadu, pred slavnostnym otvorenim singletracku, kde planujeme ucast zupana, primatora, riaditela Mestskych lesov...
Reagujem na vyzvu "treba vymysliet obrazok", tak som sa trosku nudila a nieco na hrubo nakreslila
včera sme nad tým s lacom trochu polemizovali (ešte nad pôvodnou červenou verziou) a ja mám takéto výhrady:
-nepáči sa mi slovo singel, skôr by som tam dal "trail"
-alebo by tam malo byť celé "Cerová dráha"
-graficky celkom ok, možno bez toho bielo-čierneho kontrastu
zišlo by sa možno viac návrhov, aby bolo z čoho vyberať...
inak samozrejme
To ze to je singletrack, to bude na dalsich tabuliach, tu ide skor iba ako emblem...
Ta zelena by mohla byt trosku zelensia, a je to ok...
Podla mna Cerova dráha moc dráhou nie je
Ale chápem, že slovo singel je pre mnohých neznáme
Singel som zvolila preto, aby som dosiahla tvarovo telo bikera, z písmena T, alebo D by to moc nešlo. Každopádne ste vyslovili tri názory, či už sa to týkalo názvu, farby zelenej alebo čiernobielej
a všetky tri boli rozdielne
Nazov Cerova draha, neznama drahu, napr. atleticku...