Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Technická otázka: akým štýlom vidí/ cíti volavka? Ten vták ma už zo tri týždne vodí za nos - zosadávajú pri kanáli, čo vedie popri hrádzi do Čunova. Sú nádherné, akurát kukuč to má taký trocha strašidelný. Väčšinou niektorá zosadne pri vode; samozrejme, je vidieť už z diaľky, tak sa teším, reku, dostanem sa bližšie, bude foto. To určite.... Začnem brzdiť asi sto metrov pred úrovňou volavky, ktorá sedí ešte 20 metrov za kanálom a je mi otočená chrbtom. Poooomaličky sa doblížim na jej úroveň, cez kanál je to stále rovnakých 20 metrov. Milá volavka začne vyzerať nervózne, znervóznejú jej tie strašidelné oči...a tu je namieste moja otázka, lebo ešte ani nezastanem a krásavica je už v trape! Zatiaľ najďalej, kde som sa v pokuse vyfotiť nejakú dostala, bolo, že som vytiahla mobil, odblokovala... a scenár rovnaký, foto finiš! Je úplne jedno, či je to volavka biela alebo popolavá, akonáhle prekročím hranicu pod 30 metrov, je fuč.
To poznam .. zajace co som chcel fotit v Rakusku vzdycky zdrhli a znovu zastali tesne za pouzitelnym dosahom ultrazoom fotaku .. kazdy jeden .. a naviac zatiahli usi. Vrany co chodia po meste, neboja sa, a kludne ma nechaju priblizit sa aj na 2 metre, kludne si vykracuju, alebo nieco zobnu sem tam, pripadne pokojne sedia na strome. V momente ako vytiahnem fotak a namierim, zmiznu. Zas ale taka labut, to je sama pozerka .. povetsine ked vidia fotak, tak este prilezu
Co sa tyka volaviek, tak fotografovia co sa tim vazne zaoberaju chodia fotit s gumovymi navnadami, zatial co su nenapadne ukryti pod maskovacimi sietami a trpezlivo sa nechavaju ohlodavat od rybiciek alebo komarov
Tiez mam obcas ten pocit, ze na kazde zviera co stretnem uz niekto strielal. Ked vidi, ze dacim zamierim tak zdrhne. Akoby uz poznali ten pohyb, ze si dajaku "zbran" prikladas k oku.
...fotografovia co sa tim vazne zaoberaju chodia fotit s gumovymi navnadami, zatial co su nenapadne ukryti pod maskovacimi sietami a trpezlivo sa nechavaju ohlodavat od rybiciek alebo komarov
Volavky majú výborný zrak aj sluch a väčšinou keď Ty si myslíš,že otočená chrbtom Ťa nevidí,zrovna Ťa vidí jej kámoška,ktorú nevidíš Ty a dá jej echo ,ale dajú sa vyfotiť,
ale chce to hodne trpezlivosti,opatrnosti,maskovanie a hlavne skúsenosti jo s tým
mobilom,ale nemáš šancu,ani náhodou https://*****saweb.google.com/Tecumseh68/VolavkaPopolava#
zani: tak uz viem, co za potvoraka mi zdrhol, ked som chcel fotit (pamatny teplucky vikend teraz februari) .. volavka to bola ... nahodou som nadabil na fotku, normalne je fotka na zmazanie, ale nechal som si ju ... nebola sanca to odfotit, strasne daleko bola (takze zle zaostrene, a dalsi pokus nebol .. odletela ) Ale tak .. asi takto to vyzeralo
"..bobry na pokraji psychickych sil a pride maly chlapec a ustipacne sa spyta: "co vy tu bobry cele dni robite??? aj ja by som chcel len tak sa valat pri vode a nerobit nic..." no... my, co mame s bobrom skusenosti vieme, ze to bola chyba priam osudna... "
Som presvedčená, že lane, lebo srnky sú menšie (to musím vedieť ) a toto bolo veľkostí menších koníkov - a koníky to neboli. Zadnú časť tela to malo o poznanie v inom odtieni hnedej a celkom rýchle to utekalo.
Ale samozrejme sa môžem mýliť, boli odo mňa asi na 500 metrov. Ešte to veľmi teoreticky podľa "tvaru postavy" mohly byť muflónice, ale to sa mi zdá - pri Rajke - dosť nepravdepodobné. Ale určite to bolo väčšie ako srnka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co sa tyka volaviek, tak fotografovia co sa tim vazne zaoberaju chodia fotit s gumovymi navnadami, zatial co su nenapadne ukryti pod maskovacimi sietami a trpezlivo sa nechavaju ohlodavat od rybiciek alebo komarov
...kašlem na ne...
ale chce to hodne trpezlivosti,opatrnosti,maskovanie a hlavne skúsenosti
mobilom,ale nemáš šancu,ani náhodou
https://*****saweb.google.com/Tecumseh68/VolavkaPopolava#
S mobilom by sa dalo .. dialkova spust
edit: foto labute zo soboty .. fotene kompaktom
"..bobry na pokraji psychickych sil a pride maly chlapec a ustipacne sa spyta: "co vy tu bobry cele dni robite??? aj ja by som chcel len tak sa valat pri vode a nerobit nic..." no... my, co mame s bobrom skusenosti vieme, ze to bola chyba priam osudna...
Som presvedčená, že lane, lebo srnky sú menšie (to musím vedieť
Ale samozrejme sa môžem mýliť, boli odo mňa asi na 500 metrov. Ešte to veľmi teoreticky podľa "tvaru postavy" mohly byť muflónice, ale to sa mi zdá - pri Rajke - dosť nepravdepodobné. Ale určite to bolo väčšie ako srnka.